Hertenbiefstuk met kumquatsaus
Kumquats zijn van de hele kleine sinaasappeltjes, die je met schil en al kunt eten na bereiding. Echt een verrassing als saus bij de hertenbiefstuk. Trouwens ook heel lekker bij eendenborst. Hebben we ook al geprobeerd. Onze vrienden waren afgelopen zaterdag verrukt en wij ook weer iedere keer als we deze saus eten.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 hertenbiefstukjes, peper, zout, 40 gram boter, Voor de saus:, 8 kumquats, 1/2 kaneelstokje, 50 gram geleisuiker, 1 sjalotje, 1 theelepel gedroogde tijm, 1 dl wildfondVoorbereiding
Hertenbiefstuk uit de koelkast halen en op kamertemperatuur half uurtje rusten. Kumquats schoonboenen onder de kraan. In dikke plakjes snijden. Pitjes verwijderen. 1 1/2 dl water met kaneelstokje aan de kook brengen. Kumquats hierin plm. 30 minuten zachtjes koken. Dan geleisuiker toevoegen en plm. 4 minuten op hoog vuur koken. Pan van het vuur nemen. Sjalotje pellen en snipperen.
Bereidingswijze
Boter verhitten. Hertenbiefstuk hierin naar gelang dikte en smaak 6 - 8 minuten bakken. Kruiden met peper en zout en verpakt in aluminiumfolie laten rusten. In overgebleven bakvet sjalotje met tijm 2 minuten zachtjes bakken. Wildfond en kumquats met gelei toevoegen. Op hoog vuur 2 - 3 minuten koken. Vlees nog even 2 minuten in de saus leggen. In plakjes snijden en op bord leggen met saus erover.