Hertensalade
Ingrediënten 6 personen
2 theelepels grove mosterd, 2 eetlepels rode wijnazijn, 6 eetlepels walnotenolie, 2 theelepels honing, zout, versgemalen peper, 4 hertenbiefstukken (a 100g), 2 kleine rode appeltjes, 3 eetlepels citroensap, 30g boter, 400g paddestoelen seizoensmelange, 2 zakken Jonge Bladsla.Bereidingswijze
Roer de mosterd door de azijn, voeg geleidelijk en al kloppend de walnotenolie toe. Roer de honing door de dressing en breng op smaak met zout en peper (maak de dressing 1 dag van tevoren). Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in dunne plakjes. Besprenkel de appel met het citroensap. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken aan beide kanten in ca. 5 minuten rose. Haal de biefstukken uit de pan en bestrooi met zout en peper. Veeg de paddestoelen schoon, bak ze ca. 3 minuten in het achtergebleven bakvet en bestrooi met zout en peper. Verwarm de dressing tot deze lauwwarm is. Snij de biefstukken in plakken en verdeel ze met de appel en de paddestoelen over de bladsla op een platte schaal. Schenk de lauwe dressing, net voor het uitserveren, over de salade.