- Eigen recept
Heri Heri
500 g bakkeljauw (gezouten, gedroogde kabeljauw) 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 3 tomaten 1 madame jeanette peper 4 groene bakbananen 1 cassave 3 zoete aardappels (bataat) 4 eieren 400 g kousenband olie
Week de bakkeljauw een nacht in koud water. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd fijn. Spoel de geweekte bakkeljauw af en stoom of kook de vis in ca 20 minuten gaar. Laat het uitlekken en pluk de bakkeljauw. Schil de bananen, cassave en zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een pan en voeg zoveel water toe tot ze net onder staan en kook ze in ca 15 minuten gaar. Kook intussen de eieren 7 minuten. Stoom of kook de kousenband in ca. 8 minuten beetgaar. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de tomaten en peper toe en leg de vis erop, zodat deze nog verwarmd wordt. Leg de groenten en vis met saus op een schaal en serveer de gekookte eieren en kousenband erbij.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-12-2008Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Amuse met geitenkaas
Leg de plakken ham naast elkaar. Maak kleine stukken van de geitenkaas en leg deze op de ham. Strooi hier wat tijmblaadjes over en rol het geheel op tot een klein pakketje. Doe in een koekenpan een klein beetje olijfolie. Pers de knoflook en voeg deze toe. Voeg vervolgens de hampakketjes toe en bak deze kort. Haal de pakketjes uit de pan en leg ze op een mooie amuselepel. Klaar om op te dienen.
* 80 gram zachte geitenkaas, * 4 plakken serranoham, * 1 teentje knoflook, * 2 takjes verse tijm, * scheutje olijfolie
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-02-20090-10 min.
Coleslaw
De klassieke Amerikaanse salade, een recept uit plat prefere.
Een halve witte kool, 1 kleine rode ui, 3 wortels, gewassen en geschild, 1 appel, gewassen en van het klokhuis ontdaan, Graf gehakte peterselie, enkel de blaadjes, Handvol rozijnen, Sap van 1 limoen, Paar lepels mayonaise, Zeezout en zwarte peper uit de molen
- Amerikaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op14-06-2010Amerikaans10-20 min.
- Eigen recept
tarte tartin van peer met chocolade en room
100 gram suiker, 6 Peren, Bladerdeeg, Zure room, Honing, Bittere chocolade
- Frans Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-02-2009Frans Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Verse vijgen met geitenkaas uit de oven met amandelijs
Een lekker zoet en hartig toetje.
4 tot 5 verse vijgen, 8 tot 10 plakjes geitenkaas (rol), Honing, Geschaafde amandellen, Amandelijs, Turkse yoghurtroom (dikke)
- Frans Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op12-02-2009Frans Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
kruidkoek
Een lekker en makkelijk recept voor kruidkoek.
250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 250 g donkerbruine basterdsuiker, 1 theelepel gemalen kaneel, 1 theelepel gemalen kruidnagel, 1 theelepel nootmuskaat, gemalen, 225 ml melk, 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes, 1 zakje ongezouten pistachenoten, gepeld (bakafdeling, 55 g), 1 zakje amandelschaafsel (bakafdeling, 45 g)
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2009Nederlands30-60 min.
Italiaanse chocoladetaart
Voor de echte chocoholic!
500 gram chocola (met hoog cacaogehalte), 400 gram suiker, 200 gram boter, 6 stuk(s) eieren, 4 eetlepel(s) bloem, 2 stuk(s) vanillestokjes, 1 pakje(s) room, 150 gram witte chocola, 1 flesje(s) baileys, 1 bakje(s) mascarpone
- Italiaans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-06-2010Italiaans Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
chocolate chip cookies ijs
Een lekker en makkelijk amerikaans ijsje!
* 2 blikjes gecondenseerde melk met suiker, * 4 eierdooiers, * 750 ml slagroom, * 1,5 pak chocolate chipkoekjes (welke soort dan ook), * half flesje vanillearoma of een vanillestokje leegschrapen
- Amerikaans Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-01-2009Amerikaans Nagerecht60-120 min.
- Eigen recept
Mascarponetaartje met fruitcoulis en chocola
Mascarpone, Basterdsuiker, Vanillestokje, Slagroom, Geleipoeder, Drie vellen geleiblaadjes, Poedersuiker, Tarwebiscuit, Ongezouten gesmolten boter, Rood fruit, Rode dessertwijn (bijv. Brachetto de acqui), Geraspte chocola (vanaf 70%)
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-02-2009Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Gevulde miniquiche met geitenkaas en honing
* 2 plakken geitenkaas, * 5 zongedroogde tomaten, * 1 paprika, * 2 kleine bosuitjes, * 5 zwarte olijven, * handje pijnboompitten, * 250 ml melk, * 1 ei, * 4 eetlepels honing, * 4 theelepels suiker, * 2 pakjes bladerdeeg, * klontje roomboter, * 100 gram bloem, * peper en zout, * 4 blaadjes basilicum, * handje rozijnen, * 2 appels, * 300 gram veldsla, * 4 bakvormpjes
- Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2009Voorgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Warm chocoladetaartje met tartaar van ananas en ijs
Een heerlijk fris en zoet nagerecht!
1 Kleine ananas, 1 Basilicum, Yoghurt ijs, 2 Eieren, 25 gram Suiker, 100 gram Pure chocoladedruppels, 100 gram Boter, 30 gram Bloem
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2009Nagerecht20-30 min.
- Eigen recept
Panna cotta met yoghurt en waterkers
125 gr. Yoghurt, 3 Gelatineblaadjes, 1 dl Karnemelk, Waterkers, Zout en peper, Garnering, bijv rode bietkiempjes en avocado, Citroensap
- Italiaans Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-02-2009Italiaans Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Carpaccio op Turks beschuit met een aioli dressing
* ½ Turks brood, * 250 ml aioli dressing, * handje kappertjes, * 2 eetlepels olijfolie, * 400 gram carpaccio, * handje geraspte kaas
- Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op14-02-2009Voorgerecht0-10 min.
- Eigen recept
gerookte paling met bloemkoolmousse
Een lekker hartig voorgerecht van paling en parmaham.
* 200 gram gerookte palingfilet (liefst van goede visboer, evt. op de markt), * 200 gram bloemkool, * 250 ml visbouillon (van visbouillonblokje), * 100 ml slagroom, * 2 blaadjes witte gelatine, * 2 flinke plakken parmaham, * 25 gram boter (ongeveer een flinke eetlepel), * 100 ml olijfolie, * 30 gram peterselie, * paar blaadjes basilicum, * half zakje veldsla, * ½ eetlepel vers citroensap, * zout naar smaak
- Nederlands Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-2009Nederlands Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Creme brulee
* 80 gram kristalsuiker, * 200 ml melk, * 250 ml slagroom, * 5 eierdooiers, * 1 vanillestokje, * 4 eetlepels rietsuiker
- Frans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-02-2009Frans Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
Brownie van witte chocolade en noten met een mousse v
6 Eieren, 150 gr. Bloem, 175 gr. Suiker, 250 gr. witte Chocolade, 4 el. Olijfolie, 4 el. Roomboter, 150 gr. Gebruineerde gemengde noten voor de mousse, 250 gr. Pure chocolade, 4 Eiwitten, 100 gr. Suiker, 100 gr. Water, 1 Eidooier, 2,5 dl Room, Peren
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-02-2009Nagerecht60-120 min.
New York Style Cheesecake
Een heerlijk recept voor een heerlijke klassieker
1,5 pakje(s) bastognekoeken, 175 gram zachte boter, 4 eetlepel(s) maizena, 250 gram kristalsuiker, 1 stuk(s) vanillestokje, 0,5 liter slagroom, 4 stuk(s) eieren, 250 gram crème fraiche, 500 gram naturel roomkaas
- Amerikaans Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2010Amerikaans Nagerecht30-60 min.
Homemade citroenyoghurt ijs met een kletskop
Lekker fris citroenijs met een klassiek koekje
6 stuk(s) Citroenen, 6 eetlepel(s) Slagroom, 175 gram Geleisuiker, 2 eetlepel(s) Creme fraiche, 200 milliliter Volle yoghurt, 150 gram Patent bloem, 100 gram Roomboter, 300 gram Basterdsuiker, 100 gram Gemalen amandelen, 1 snufje(s) Kaneel
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-06-2010Nagerecht30-60 min.
- Eigen recept
appeltaart
Een heerlijke, perfecte appeltaart.
* 1/2 citroen, * 125 g roomboter, op kamertemperatuur en in stukken + 1 el, * 125 g witte basterdsuiker, * 250 g zelfrijzend bakmeel, * 1 1/2 kg friszure appels (bv. jonagold of elstar), geschild en in parten, * 75 g blanke rozijnen, * 10 g krenten, * mespunt kaneel, gemalen, * 1 eetlepel custard, * 10 eetlepels abrikozenjam, * 150 g amandelspijs (pak a 300 g), * 1 eierdooier, * poedersuiker,
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-02-2009Nederlands60-120 min.