1. Home
  2. Recepten
  3. Herfststoof

Herfststoof recepten (3)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Runder herfststoof waar je tenen bij omkrullen

Gemaakt een keertje met sherry in jou bouillon. Je weet niet wat je proeven!

INGREDIENTEN

750 g runderlappen in blokjes van 3x3 cm gesneden 3 e olijfolie 1 e boter 1+1/2 t zout 1/2 t peper 1 ui, fijn 3 teentjes knoflook, fijn 250 g champignons, in plakjes wortelen, in stukjes 40 g tomatenpuree 2 takjes tijm 2 takjes rozemarijn runderbouillon (genoeg dat vlees voor 3/4 onder staat, vul aan als het neig droog te willen koken) 100 ml droge sherry geschilde aardappelen (zo 2 per persoon) 20 zilveruitjes uit een pot kop diepvries doperwten 4 e peterselie, fijn maïzena en water papje

Bereidingswijze

1. Breng het vlees op smaak met zout en peper. 2. Bak vlees mooi bruin in olijfolie en boter en doen vlees in een stoofpan. 3. Fruit ui en knoflook tot zacht.. 4. Bak champignons en wortel in vet tot bruin en vrijgekomen vocht weg is. 5. Voeg tomatenpuree toe en ontzuur dit in 3 min. door dit mee te bakken. 6. Voeg bouillon en sherry toe en schraap alle vlees aanbaksels van de bodem van de pan. (hier gebruik ik dan een ouderwets stalen pan zonder anti-aanbaklaag) 7. Voeg deze warme mengsel bij het vlees met tijm en rozemarijn en stoof op zacht vuur voor zo 2 uren. 8. Voeg de aardappelen en zilveruitjes toe en stoof verder voor een half uur of tot aardappelen gaar zijn en het vlees boterzacht. Verdik saus met maïzena en water papje indien nodig. 9. Haal van vuur en roer er de peterselie en doperwten door. Laat pastei vulling nu afkoelen en doen vulling in een ovenschaal. 10. Verdeel korstdeeg over vulling en bak tot gaar en mooi goudbruin van kleur. KORSTDEEG Ingrediënten 375 g patentbloem 1 t bakpoeder 1/4 t zout 1/4 t geraspt nootmuskaat (voor hartige pastei anders 1 volle t suiker voor zoete pasteien) 1 ei, geklopt 125 ml zonnebloemolie 125-150 ml melk (precies zoveel melk dat jij een smeerbaar deeg krijgt Bereidingswijze 1. Meng alle ingrediënten heel goed en tot het klont vrij is. 2. Verdeel over pastei vulling zodat het +/- 1 cm dit is. (smeer met palet mes uit tot glad) 3. Bak in oven voor 30-40 min. bij 200-220*C (elk oven werk weer verschillend) maar de deeg moet gaar en goudbruin van kleur zijn.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Herfststoof ribkarbonaadjes met appel en bosvruchtenjam

Een heerlijke herfststoof,ik had dit eerder met sucadelappen gemaakt. ook heel lekker ,dus nu met ribkarbonaadjes en een puree van doperwten en kastanje champignons (recept ook bij mij te vinden)

INGREDIENTEN

2 of 4 ribkarbonaadjes, 3 el roomboter, witte peper, snufje zout uit t zoutpotje, 1 ui in ringen, 4 knoflookteentjes in plakjes, 1 appel (Jonagold) in partjes, 1 flinke eetlepel bosvruchtenjam (ik heb de pot gebruikt vd supermarkt die begint met de letter L, 1 glas rode wijn naar keuze, 1 laurierblad, 1 kruidnagel

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-10-2016
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoere herfststoof met worst, kapucijners en bier

Deze stoofpot doet stoer aan door worst, kapucijners en bier te gebruiken. Toch zul je merken dat de smaken verfijnd zijn. De gerookte paprikapoeder, katenspek, de jonge kapucijners (velderwtjes)  en het bockbier dragen daar zeker hun steentje aan bij. Er is natuurlijk niks mis mee om gewonere ingrediënten te gebruiken zoals; normale paprikapoeder, gewone spekreepjes, de reguliere kapucijners en een ander soort bier. Het is en blijft een stoere herfststoof die heerlijk smaakt. 

INGREDIENTEN

- 500 gram verse worst of saucijzen, - 100 gram (katen)spek, - 1 blik (jonge) kapucijners, - 2 uien, - 2 teentjes knoflook, - 1 prei, - 2 rode (punt) puntpaprika's, - 250 gram champignons, - 1 blik gepelde tomaten, - 1 el (gerookte) paprika poeder, - 2 blaadjes laurier, - 1 flesje bockbier, - 1 runder bouillontablet, - peper en zout, - olijfolie, - peterselie om mee te garneren,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste herfststoof recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top