Japanse heilbot recepten (9)

Heilbot
Heilbot is een vissoort die behoort tot de schollenfamilie. Het is een platvis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische oceaan. Aan de Nederlandse kust is de vis zeer zeldzaam. Heilbot kan wanneer zij met rust gelaten wordt wel 4 meter lang worden. De vis is groenbruin tot zwartachtig van kleur met een witte buik. De heilbot leeft in zout water en wordt ook wel de 'reus van de zee' genoemd. Heilbot is een witvis en mild van smaak. Ze combineert dan ook goed met verschillende ingrediënten en kan op veel verschillende manieren bereid worden. Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd. Ook als vulling in bijvoorbeeld filodeeg of in een wrap is heilbot lekker. Door haar milde smaak en zachte textuur is zij ook voor kinderen geschikt. Als hoofdingrediënt is heilbot heerlijk met aardappeltjes en een salade en ook in curry's doet heilbot het goed.
Heilbot met miso-dressing
Uit Japan komt dit heerlijke recept met heilbot en miso ; we laten de vis eerst minstens 1 uur marineren alvorens we gaan bereiden. …
Ingrediënten 4 recipe.people
700 g heilbotfilet (of andere stevige witte vis), 250 g rijstnoedels (zwarte), 1 paksoi, 500 g broccolini (of broccoli), 2 lente-uien, 2 el sesamzaadje, Voor de misodressing :, 100 ml sake (rijstwijn), 100 ml mirin (zoete rijstwijn), 150 g shiro miso, 50 g suikerNIGIRI-SUSHI
Dit recept werd bereid tijdens de Nationale Kookstudio Week 2008. Klik hier voor de andere recepten die klaar werden gemaakt bij de deelnemende kookstudio`s. …
Ingrediënten
12 peultjes, 12 plakjes gerookte heilbot, 1 theelepel wasabipasta, 100 g sushi-mesi, 8 reepjes noriblad van ca. ½cm breed.,Heilbot Met Gembersojasaus
Kruidig, P.P. 410 kcal …
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g heilbot , , 200 ml gembersojasaus (zie smulwebpagina gemberbol, sauzen), , 12 mini maiskolfjes , , 2 el japanse sojasaus , , 2 el arachide olie , , 1 stengel prei , , 1 grote wortel , , 1 rode paprika , , halve aubergine ,Gegratineerde Heilbot Met Courgette-Schubben
Prachtig Japans gerecht van gegratineerde Heilbot. Heilbot lijkt op Tabot, maar heeft meer vlees en is bovendien rijk aan voedingsstoffen. …
Ingrediënten 4 recipe.people
1 heilbot 1? kilo, 2 kleine courgettes, 100 gram verse spinazie, 50 gram aardappel, 200 GRAAM KNOLSELDERIJ, 100 ml visfond, 50 ml droge witte wijn, 80 gram boter, zout, peper, Voor de visvulling:, 200 gram schelvis, 1 eiwit, 200 ml room, zout, peper, Voor de garnering:, 4 halve zwarte olijvenJapanse avocadosoep
Ik vind dit een uitdaging voor mensen die iets durven! Probeer en proef. En...? …
Ingrediënten 4 recipe.people
125 gr. heilbot, viskruiden, 1 limoen, geperst, 2 avocado`s, 1 eetl gembersiroop, 1 teen knoflook, fijn gehakt, olie om in te bakken, 750 ml groentebouillon, 250 ml room , 1 mespuntje wasabipasta, 1 theel sesamolie, 1/2 bosje dragon of 1 theel gedroogde dragon, peper en zout uit de molen (naar wens)Maki-Sushi
Ingrediënten
voor 24 stuks., 100 gr.verse Heilbot,2 eetl.teriyakisau ( uit flesje) 2 velletjes nori,2 theel.wasabipoeder,2 eetl.olie,2 mooie slabladeren,bijvoorbeeld lollo rosso.1 stukje prei van ca.50gr.1/2 portie sushi rijst (zie recept).Japanse sojasaus,gemberrepen uit een potje.Gemarineerde Visbrochettes
Verfijnd gekruide kabeljauw, heilbot of zeeduivel, P.P. 420 kcal …
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g visfilet (kabeljauw, heilbot of zeeduivel) , , 4 lente-uitjes , , 2 el arachideolie , , halve rode, halve groene en halve gele paprika , , zout , , Voor de marinade: , , 6 el japanse sojasaus , , 4 el vloeibare honing , , 4 el arachide olie , , 2 uitgeperste teentjes knoflook , , 1 tl sesamolie , , kwart tl chilisaus ,Andere recepten met heilbot
Afrikaanse heilbot Amerikaanse heilbot Antiliaanse heilbot Argentijnse heilbot Aziatische heilbot Belgische heilbot Braziliaanse heilbot Chinese heilbot Duitse heilbot Engelse heilbot Franse heilbot Griekse heilbot Indiase heilbot Indische heilbot Japanse heilbot Koreaanse heilbot Marokkaanse heilbot Mexicaanse heilbot Nederlandse heilbot Portugese heilbot Spaanse heilbot Surinaamse heilbot Thaise heilbot Turkse heilbot Vietnamese heilbot
Heilbot
Heilbot is een vissoort die behoort tot de schollenfamilie. Het is een platvis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische oceaan. Aan de Nederlandse kust is de vis zeer zeldzaam. Heilbot kan wanneer zij met rust gelaten wordt wel 4 meter lang worden. De vis is groenbruin tot zwartachtig van kleur met een witte buik. De heilbot leeft in zout water en wordt ook wel de 'reus van de zee' genoemd. Heilbot is een witvis en mild van smaak. Ze combineert dan ook goed met verschillende ingrediënten en kan op veel verschillende manieren bereid worden. Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd. Ook als vulling in bijvoorbeeld filodeeg of in een wrap is heilbot lekker. Door haar milde smaak en zachte textuur is zij ook voor kinderen geschikt. Als hoofdingrediënt is heilbot heerlijk met aardappeltjes en een salade en ook in curry's doet heilbot het goed.