Franse heilbot recepten (42)

Heilbot
Heilbot is een vissoort die behoort tot de schollenfamilie. Het is een platvis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische oceaan. Aan de Nederlandse kust is de vis zeer zeldzaam. Heilbot kan wanneer zij met rust gelaten wordt wel 4 meter lang worden. De vis is groenbruin tot zwartachtig van kleur met een witte buik. De heilbot leeft in zout water en wordt ook wel de 'reus van de zee' genoemd. Heilbot is een witvis en mild van smaak. Ze combineert dan ook goed met verschillende ingrediënten en kan op veel verschillende manieren bereid worden. Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd. Ook als vulling in bijvoorbeeld filodeeg of in een wrap is heilbot lekker. Door haar milde smaak en zachte textuur is zij ook voor kinderen geschikt. Als hoofdingrediënt is heilbot heerlijk met aardappeltjes en een salade en ook in curry's doet heilbot het goed.
Gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet m
Een bijzondere samenstelling van bestanddelen die leiden tot een symfonische smaakapotheose... Boterraap Ze noemen hem ook wel zandraap of goudbol. Het is een raap, ietsjes scherp en bitter, zoals alle rapen, maar veel delicater dan de koolraap. Door het bittere is het goed deze raap te koken en dan even te stoven, al dan niet met wat suiker. Heel bijzondere, verfijnde groente. Deze raap is ook ra …
Ingrediënten 6 recipe.people
600g heilbotfilet , 3 kabeljauwloins , 200 ml. witbier, bijv. Hoegaarden , 200 ml. crème fraîche , 200 ml kreeftensoep (bisque d`homard) , 60g geraspte Gruyère , 3 aardappels , 6 boterrapen , zout & peper uit de molenKomkommersoep met gerookte heilbot op toast
Komkommer wordt meestal in allerlei salades gebruikt, maar de groente leent zich ook uitstekend voor een frisse soep met oosterse smaken. …
Ingrediënten 4 recipe.people
3 komkommers, 1 stronk prei, 4 stengels groene selder, 3 aardappelen (loskokend), 2 uien, 3 tenen knoflook, 30 g gember, 3 l groentebouillon, 2 limoenblaadjes, 1 eetlepel currypoeder, een bolletje wasabipasta, boter, zout, , VOOR HET GARNITUUR:, , 300 g cottage cheese, 200 g gerookte heilbot, ½ stokbrood, 1 koffielepel honing, 1/3 limoen, 4 eetlepels zure room, enkele takjes dille, olijfolie, peper, zoutGebakken Kabeljauw met Sauce Vierge
Ook dit is weer een super lekker, slank en heel gezond visgerecht. Sauce Vierge is een koude, klassieke saus uit de Franse keuken. Deze saus bestaat uit mooie, pure plantaardige olie, vers gesnipperde tomatenblokjes en fijngehakte verse kruiden. Deze saus past geweldig bij vis, coquilles, kreeft, kipfilet, varkensvlees en pasta. De vis ligt op een bedje prei. …
Ingrediënten 4 recipe.people
De vis:, , 700 gr verse stevige kabeljauw filet, schelvis, heilbot of zeewolf, 2 el olijfolie, 2 el roomboter, , De Sauce Vierge:, , 100 ml olijfolie (of koolzaadolie), 1 verse trostomaat of kleine vleestomaat, 2 zongedroogde tomaatjes op olie en uitgelekt, 1 sjalot, 3 takjes verse tijm, 2 takjes verse rozemarijn, ½ tl zeer fijn gehakte verse gember, Paar blaadjes verse citroenmelisse of zuring, , Bedje prei:, , 2 stengels verse prei, 2 el olie, Vers gemalen zwarte peper, ZeezoutGerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen
Makkelijk en super lekkere ovenschotel …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kabeljauwhaasjes, 75 g gerookte heilbot, 250 g grijze garnaal (gepeld), 600 g aardappel, 1 knoflook teentje, 100 ml room1, panko (Japanse broodkruim)handje, boter, 25 ml olijfolie, nootmuskaat,Glaasjes met zalm, gerookte zwaardvis en heilbot. WAANZINNIG GERECHT!
Ik heb het al een paar keer gemaakt. Maar ik maak altijd meerdere voorgerechtjes dus wijzig dan het aantal ingredienten. …
Ingrediënten 6 recipe.people
3 citroenen, 15 cl slagroom, zout, 6 takjes dille (garnering), 1 dessertlepel mierikswortelsaus, 4 el. kunst kaviaar, 4 el zalmkuit, 4 plakjes gerookte zalm, 4 plakjes zwaardvis (of andere vissoort kan ook), 4 plakjes heilbot,Kabeljauw met boter-amandel-parmezaan korst en venkel
Dit is ook weer zo'n hemels lekker visrecept die zo in een sterrenrestaurant geserveerd kan worden. Het is voor een ieder wel makkelijk na te maken, dus echt niet lastig of moeilijk. Daarna heb je wel een smaakfeestje in je mond te pakken waar je U tegen zegt zo lekker. Complete, supergezonde maaltijd die sterwaardig is. …
Ingrediënten 4 recipe.people
De vis:, , 800 gr verse kabeljauw filet, zeewolf, schelvis of heilbot, stevige witvis uit zee, 2 el roomboter, , De korst:, , 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, 50 gr zachte roomboter op kamertemperatuur, 50 gr geroosterde amandelen, fijngehakt, , De kruidensaus:, , 1 grote bos van verschillende verse kruiden zoals dille, bieslook, peterselie en basilicum, 2 ansjovis filetjes, 150 ml zonnebloemolie, 1 volle tl kappertjes, uitgelekt, Vers gemalen zwarte peper, Snufje zeezout (niet teveel want ansjovis is zout), , De kruidige aardappelpuree:, , 500 gr kruimige aardappels, 1 kleine stengel prei, 150 ml melk, Peper, Zout, , De venkel:, , 1 mooie verse venkel knol, Zonnebloemolie om te roerbakken, Peper, ZoutVisfilet met kruiden-noten crumble en hamchips
Een heerlijk, feestelijk visgerecht! Ik heb heilbotfilet (flétan) gebruikt, maar iedere andere witte vis is mogelijk. eigen foto …
Ingrediënten 2 recipe.people
2 flinke witte visfilets, 20 g amandelschaafsel, 20 g grofgehakte walnoten, 1 maattheelepel grove mosterd, 50 g zachte boter,2 eetlepels viskruiden (diepvries, mengsel van: dille, tijm, rozemarijn, peterselie, bieslook en koriander), 2 wat dikkker gesneden plekjes rauwe ham, 1 klein fijngehakt teentje knoflook, peper en zoutGev.tomaten v.d.kust.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 grote zonrijpe tomaten;300 gr zeevis (kabeljauw,schelvis,heilbot);1 el tomatenpuree;1 el mayonaise;1/2 el mosterd;50 gr gepelde garnalen;100 gr waterkers of sla;peper en zout;peterselie;citroen.Venkel-vissoep met kwarteleitjes
Lekker recept van venkel-vissoep met kwarteleitjes …
Ingrediënten 4 recipe.people
2 venkels, 1 preiwit, 1 el boter, 8 gele kerstomaten, 50 g gerookte heilbot, 1 l visbouillon, 250 g schelvisfilet, in stukjes, 125 ml soyaroom, 5 draadjes saffraan, 1 tl kurkuma, 4 hardgekookte kwarteleitjes, versgemalen peperNieuwste Franse heilbot recepten
Rillettes van gerookte paling Gerookte heilbotpuree met kabeljauwhaasje en grijze garnalen Venkel-vissoep met kwarteleitjes Kreeft met zalm-dillesoufflé Glaasjes met zalm, gerookte zwaardvis en heilbot. WAANZINNIG GERECHT! Komkommersoep met gerookte heilbot op toast Kabeljauw met boter-amandel-parmezaan korst en venkel Gebakken Kabeljauw met Sauce Vierge Gevulde heilbotrolletjes Gegratineerde cassolette van kabeljauwloin en heilbotfilet mRillettes van gerookte paling
Wat is er leuker dan uw gasten eens flink te verwennen met originele, verrassende gerechten? Dat begint natuurlijk bij het aperitief. Deze rillettes van gerookte paling is zo'n heerlijk aperitiefhapje. Geserveerd in schaaltjes of op toastjes gesmeerd, feestelijk oogt het altijd. En u kunt er alle kanten mee uit. Probeer ook andere gerookte vissoorten. zoals zalm of heilbot. …
Ingrediënten 4 recipe.people
200g gerookte paling, 300g geklopte room, 1 sjalot, gehakt, 1 el peterselie, gehakt, citroensap, Peper en wat zout naar smaakKreeft met zalm-dillesoufflé
Lekker feestelijk gerecht …
Ingrediënten 4 recipe.people
2 gekookte kreeften (± 400 g/stuk, diepvries), 4 sneetjes gerookte zalm, 1 aardappel, 1 ei, 4 eetl. room, 1 eetl. boter, 1 plantje dille (vers), 0.25 koffiel. paprikapoeder, 1 mespunt cayennepeper, peper en zoutWitte heilbot op provencaalse wijze
Volgens mijn visboer is deze vis bij uitstek geschikt om te stoven en.... hij had gelijk. Ook prima voor te bereiden als je visite krijgt. …
Ingrediënten 2 recipe.people
* 2 moten heilbot van 250 gram * 2 sjalotjes * 2 tomaten * 1 teen knoflook * 1 citroen * handvol gemengde tuinkruiden bv. peterselie, basilicum, thijm, rozemarijn, bieslook ( of 1 el gedroogde provencaalse kruiden) * 4 ansjovisfilets ( kun je weglaten als je dat niet lekker vindt of vervangen door sardines) * groene olijfolie * peper en zout uit de molenHeilbotfilet
Ingrediënten 6 recipe.people
6 st Heilbotfilet, 150 gr rivierkreeftstaarten, 250 ml Hollandaise saus, Tagliatelle, GroentebouillonGerookte Heilbotpate
pate …
Ingrediënten 4 recipe.people
250g gerookte heilbot,100g huttenkase,2el geraspte mierikswortel,2el creme fraiche,1el gesnipperde bieslook,1 citroen,zout,peper,1 zakje waterkers,,Heilbot met Rozemarijn
Ingrediënten 4 recipe.people
4 moten groenlandse heilbot van 200 gram, peper uit de molen, zout, azijn, olie, 100 gram sjalotjes, 500 gram tomaten, gemalen rozemarijn, 4 takjes rozemarijn,Gevulde heilbotrolletjes
Erg lekker …
Ingrediënten 4 recipe.people
150 gram heilbot dun gesneden, 150 gram gerookte zalm, 150 g pakje roomkaas, 1/4 citroen, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 kleine tomaatjes, 1 venkelknol, dressing van olijolie,azijn,honing,peper,zoutCarpaccio van Heilbot
Ingrediënten 4 recipe.people
300 gr. dun gesneden gerookte heilbot;, 30 gr. sjalotjes, gepeld;, 30 gr. peterselie;, 12 mooie rode radijsjes;, 2 el arachide olie;, 2 el koud geperste olijfolie ( `huile vièrge`);, 2 el citroensap;, zout en versgemalen peper.,Heilbot Met Clementines
Ingrediënten 4 recipe.people
600g heilbotfilet,, 6 clementines,, 50 g sjalotten,, 100 g koude boter,, 1 rode paprika,, 1 vel brikdeeg of filodeeg,, peper en zoutHeilbot "en papillote"
Ingrediënten 2 recipe.people
1 Heilbotfilet, 2 tl mosterdpoeder, 1 el gehakte dille of selderij, zout, peper (groen of wit), witte wijn, 10 gr boter, citroensap, 1 eiwit.Gegratineerde heilbot-ovenschotel
Makkelijk en snelle ovenschotel, die bovendien lekker smaakt …
Ingrediënten 4 recipe.people
-4 heilbotfilets (elk 200 g), -1 gesnipperde ui, -1 mespuntje dille, -2 el boter of margarine, -zout en peper, -1/8 liter droge witte wijn, -100 g gepelde garnalen, -1/8 liter melk, -2 eierdooiers, -1 th lepel worcestersaus, -sap 1/2 citroen, -1 volle th lepel maizena, -3 el geraspte kaasHeilbot op Zuidfranse wijze
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram schoongemaakte heilbot * peper * zout * paprika * olie * boter * 50 gram in blokjes gesneden mager rookspek * 2 uien * 1 rode peper * 1 eetlepel bloem * 1 1/2 dl bouillon * 1/2 dl witte landwijn * 1 blikje tomatenpuree * rozemarijn * tijm * 1/2 dl koffieroom.Heilbot met sinaasappel en rijst
Voorbereiding: 15 minuten plus de tijd voor het marineren. *** Bereidinsduur: 15 minuten …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 porties heilbot ( griet, tarbot of tong kan ook ) - sap van 2 sinaasappelen - 2 el olijfolie - peper en zout - 1 teentje knoflook *** Voor de rijst: - 110 g droogkokende rijst -geraspte schil van 1 sinaasappel ? zout - 1 l water *** Voor de garnering: - 1 ? 2 sinaasappels - peterselieAmuse-bouche : toastjes met gegarneerde heilbotmousse
…
Ingrediënten 4 recipe.people
Heilbotmousse - Grijze garnalen - Gerookte sprotfilet - Dilleroom - Zalmeitjes - Veldsla - Toastbrood - Sjalotringen - BieslookGebakken heilbot met een warme salade van rode uien
OVER DIT RECEPT HOEF IK ECHT NIETS TE ZEGGEN!!!! …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 heilbotsteaks a 175 gr 1 tl olijfolie ? tl maizena (bloem) gemengd met 2 tl koud water 2 el versbieslook, fijngeknipt ter garnering zout en peper SALADE 2 rode uien 6 sjalotjes 1 el citroensap 2 tl olijfolie 2 el rodenwijnazijn 2 tl fijne suiker 1.5 dl verse visbouillon.Amuse gueulles
Ingrediënten
mosselschelpen, garnalen, creme fraiche, witte wijn, geraspte kaas, peterselie, witbrood, palingfilet, ui, dille, citroen, veldsla, krulandijvie, pate, cranberrycompote, broccoli, wortel, rode paprika, groene paprika, champignons, bleekselderij, olie, azijn, mayonaise, verse kruiden, creme fraiche, witlofblad, garnalen, mango, komkommer, citroenrasp, zout, peper, soesjes zonder vulling, ham, asperges, grote champignons, paneermeel, vleesragout, kip, groenten, kruidenmayonaise, bladerdeeg, roquefort, kaastaart of groentetaart, tuinkers, geitenkaas, roomkaas met bieslook, palingfilet, ei, vismousse, kerstomaten, meloenbolletjes, rauwe ham, muntsaus of munt, rucolasla, gerookte heilbotfilet, notenolie, kappertjes, zwarte peperGRAPEFRUITSALADE MET AVOCADO EN GEROOKTE VIS
Een mooie en gezellige cocktail als een voorafje! …
Ingrediënten 4 recipe.people
3 ROZE GRAPEFRUITS 1 GROTE AVOCADO 60 GRAM RUCOLA dressing 2 TL GERASPTE LIMOENSCHIL 40 ML LIMOENSAP 50 ML OLIE ZOUT PEPER 3 EL COGNAC 2 TL ZOETE MOSTERD 200 GRAM GEROOKE KABELAUW IN PLAKKEN(heilbot of gerookte zalm)Viscocktail
Viscocktail met zalm, heilbot en garnalen. …
Ingrediënten 4 recipe.people
30 gram verse zalm p.p., 30 gram hollandse garnalen p.p., 30 gram heilbot p.p., lollo rosa., 1 partje citroen., -o-o-o-, Cocktailsaus voor 4 personen:, 2,5 dl mayonaise., 0,5 dl geslagen room (zonder suiker)., 4 eetlepels tomatenketchup., 1 eetlepel cognac., 1 eetlepel sherry., snufje paprikapoeder., peper en zout., Alle ingredienten, ZONDER ROOM, samenvoegen en tot een sausje roeren. Daarna, dus als laatste, de room toevoegen., -o-o-o-Bouillabaisse Marseillaise
Klassieke Marseillaanse vissoep …
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gram diverse verse vissen,, 4 uien,, 2 pepers,, wat selderijknol,, 1 wortel,, 1 kleine prei,, 4 tomaten,, 4 teentjes knoflook,, 100 gram grote garnalen,, 100 gram gekookte mosselen,, saffraan,, olijfolie,, zoutLot, Fumet Double Au Curry
zeeduivel met palmharten en peultjes in een kerrie-saffraan saus op fumet-basis …
Ingrediënten 4 recipe.people
800gr zeeduivel in mootjes, 400gr palmharten, 250gr peultjes, rosti-rondjes, 1/4ltr room, roux (80boter-80bloem), zout, , 1 pakje saffraan, 1el kerrie, 1tl cayenne,, 1/2 rode paprika in blokjes geblancheerd,, 4 sjalotten gesnipperd, roomboter, 2 uien,, 5 stelen bleekselder, 2 laurier, 2 tak thijm,, 1kg graten en koppen van tong/tarbot/, heilbot, 1 citroen, 1 fl droge witte wijn, bieslookAardappelsalade Met Kervelvinaigrette
aardappelsalade, kervelvinaigrette en gerookte heilbot …
Ingrediënten 4 recipe.people
4 middelgrote vastkokende aardappelen, 1 sjalot, 3 dl runderbouillon, gemengde sla naar keuze, 4 plakjes gerookte heilbot, 1 bosje kervel, 2 el frambozenazijn, 1 el balsamicoazijn, 7 el olijfolie, peper en zoutVissoep
Bouillabaisse uit Frankrijk …
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gr. verschillende soorten vis (makreel, schelvis, kabeljauw, tong, heilbot, zeebaars, zeepaling), 4 tomaten, 2 uien, 2 spaanse pepers, 1/8 knolselderij, 1 wortel, 1 prei, 4 teentjes knoflook, 1 kop olijfolie, 2 afgestr. tl zout, 1 klein blikje kreeftestaartjes, 1 klein blik of 100 gr. gekookte mosselen, 1 mespunt saffraanBouillabaisse
Visserssoep …
Ingrediënten 4 recipe.people
Courte Bouillon:, 250 gr uien, 150 gr prei, 3/4 dl olijfolie, 1 liter water of 3/4 liter droge witte wijn en 1/4 liter water, 500 gr visafval(koppen,graten en vinnen), 750 gr rijpe tomaten, 50 gr verse fijngehakte venkel of 1/4 theel gedroogde fijngestampte venkelzaden, 1 theel fijngesneden knoflook, 1 stukje sinaasappelschil van 7 cm, 1/2 theelepel gedroogde tijm, 2 takjes peterselie, 1 klein laurierblad, enkele saffraandraden, zout en zwarte peper (uit de molen), Rouille:, 1 groene paprika, 1 droge spaanse peper, enkele druppels tabasco, 1 1/2 dl water, 1 peper uit blik, 2 teentjes knoflook, 3 eetl olijfolie, 1 1/2 eetl fijngekruimeld oud brood, Vis en schaaldieren:, 500 gr stevige vis van 3 soorten,bijvoorbeeld heilbot,rode poon,schelvis,kabeljauw enz., 500 gr mosselen, 500 gr schelpdieren, Croutes:, 12-16 sneetjes brood 2 1/2 cm dik, 2 eetl olijfolie, 1 teentje knoflook, ,Andere recepten met heilbot
Afrikaanse heilbot Amerikaanse heilbot Antiliaanse heilbot Argentijnse heilbot Aziatische heilbot Belgische heilbot Braziliaanse heilbot Chinese heilbot Duitse heilbot Engelse heilbot Franse heilbot Griekse heilbot Indiase heilbot Indische heilbot Japanse heilbot Koreaanse heilbot Marokkaanse heilbot Mexicaanse heilbot Nederlandse heilbot Portugese heilbot Spaanse heilbot Surinaamse heilbot Thaise heilbot Turkse heilbot Vietnamese heilbot
Heilbot
Heilbot is een vissoort die behoort tot de schollenfamilie. Het is een platvis die voorkomt in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische oceaan. Aan de Nederlandse kust is de vis zeer zeldzaam. Heilbot kan wanneer zij met rust gelaten wordt wel 4 meter lang worden. De vis is groenbruin tot zwartachtig van kleur met een witte buik. De heilbot leeft in zout water en wordt ook wel de 'reus van de zee' genoemd. Heilbot is een witvis en mild van smaak. Ze combineert dan ook goed met verschillende ingrediënten en kan op veel verschillende manieren bereid worden. Heilbot is heerlijk wanneer ze gebakken is in de pan of gegrild, maar kan ook lekker worden gefrituurd. Ook als vulling in bijvoorbeeld filodeeg of in een wrap is heilbot lekker. Door haar milde smaak en zachte textuur is zij ook voor kinderen geschikt. Als hoofdingrediënt is heilbot heerlijk met aardappeltjes en een salade en ook in curry's doet heilbot het goed.