Heilbot op Thaise wijze
Vis met kruiden in aluminiumfolie
Ingrediënten 4 recipe.people
4 heilbotfilets van elk 175 gr, 2,5 cm gemberwortel, 2 teentjes knoflook, 2 lente-uien, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 theelepel suiker, 125 ml water, 12 champignons, 1 groene of rode peper, 2 eetlepels vissaus, 5 blaadjes verse basilicum, 2 limoenen, 2 eetlepels plantaardige olie, aluminiumfolieVoorbereiding
Schil de gemberwortel en pel de knoflookteentjes. Hak de gemberwortel en knoflookteentjes in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en was ze. Laat ze uitlekken. Was de peper en snijd deze over de lengte doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de peper in hele smalle reepjes en overdwars. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Schil een limoen en snijd die in plakjes. Pers de andere limoen uit.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C. Breng champignons, knoflook, sojasaus, suiker en 125 ml water in een kleine steelpan aan de kook. Laat alle vloeistof verdampen in 5 a 7 minuten. Roer de gember, peper, besilicum, vissaus en limoensap erdoor. Spoel de visfilets af en maak ze met keukenpapier droog. Scheur 4 stukken van het aluminiumpapier zodanig dat er vis, het champignonsmengsel en in ieder geval een schijfje limoen in kan. Draai of vouw het dicht. Pakjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven