Gevulde zoete paprika met
Deze gevulde zoete paprika met heek of jonge kabeljauw is een feestlijk voorgerecht.Echt geweldig !!
Ingrediënten 4 personen
500 gr heek of kabeljauw , 500 gr pureeaardappelen, 1/2 tl komijn, 4 tl Spaanse paprikapoeder, 1/2 tl chilipoeder, 3 el gehakte koriander, 2 teentjes knoflook, grove zwarte peper, 3dl olijfolie van goede kwaliteit, 1/8 l room, 2 el bieslook, gesneden en 8 hele sprieten, 8 pimientos del piquillo: uit Navarra afkomstige zoete paprikas, die op, open vuren worden geroosterd; ze zijn in blikjes en potjes te koop bij de, delicatessenzaak.Bereidingswijze
Pocheer de vis in een warm bodempje van olijfolie met een teentje knoflook. Kook de aardappelen gaar in weinig water met zout. Maak een smeuig mengsel van de aardappel en de vis, eventueel door toevoegen van een beetje olijfolie. Meng de overige knoflook, de komijn, de chilipeper en het paprikapoeder erdoorheen. Breng op smaak met zeezout. Hak de koriander fijn en meng door de massa. Vul de pimientos met dit mengsel en verwarm ze in een aardewerken schaal 10 minuten in de oven op 160 graden. Kook ondertussen de room in en voeg daarna de bieslook toe.