Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hazenpeper

Hazenpeper recepten (104) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

HAZENPEPER

De hazenpeper kan uitstekend worden ingevroren of de dag tevoren worden gemaakt en op de dag zelf op het vuur of in de oven worden opgewarmd. Voeg desgewenst een scheutje water, bouillon of wijn toe als de hazenpeper te droog mocht worden.

INGREDIENTEN

1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper, 1 fles rode wijn, 3 stuks takjes tijm, 6 stuks kruidnagels, 4 stuks laurierblaadjes, 1 eetl. zwarte peperkorrels afgestreken, 1 stuks wortel, 1 stuks prei, 4 stuks bleekselderij, 50 gram boter, 30 gram bloem, 60 gram braadboter, 1 glas cognac, 300 gram mager gerookt spek in blokjes, 2 stuks uien, 2 eetl. tomatenpuree, 3 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

- 600 gram hazenpeper ( poulet van hazenvlees), - 3 dl rode wijn, - 3 kruidnagels, - 1 eetlepel italiaanse kruiden, - 2 laurierblaadjes, - 2 uien, - 1 teen knoflook, - 1 rode spaanse peper, - 100 gram boter, - 50 gram spekreepjes, - 75 gram bloem, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 dl wildfond of vleesbouillon, - 2 eetlepels cognac, - zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

600 gr hazenpeper, - 3 dl rode wijn, - 3 kruidnagels, - 1 eetlepel italiaanse kruiden, - 2 laurierblaadjes, - 3 uien, - 4 teentjes knoflook, - 5 rode spaanse pepers, - 100 gr boter, - 50 gr spekreepjes, - 75 gr bloem, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 dl vleesbouillon, - 2 eetlepels cognac, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

HAZENPEPER

INGREDIENTEN

600 g hazenpeper (poelet van hazenvlees), 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 el Italiaanse kruiden, 2 laurierblaadjes, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 rode Spaanse peper, 100 g margarine, 50 g spekreepjes, 75 g bloem, 1 el tomatenpuree, 4 dl wildfond of vleesbouillon, 2 el cognac, zout, versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

600 gram hazenpeper (poelet van hazenvlees), - 3 dl rode wijn, - 3 kruidnagels, - 1 eetlepel Italiaanse kruiden, - 2 laurierblaadjes, - 2 uien, - 1 teentje knoflook, - 1 rode Spaanse peper, - 100 gram Blue Bande, - 50 gram spekreepjes, - 75 gram bloem, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 dl wildfond of vleesbouillon, - 2 eetlepels cognac, - zout, - versgemalen zwarte peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hazenpeper

INGREDIENTEN

600 g hazenpeper, 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 laurier-blaadjes, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode Spaanse peepr, 100 g margarine, 50 g spek-reepjes, 75 g bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl vleesbouillon, 2 eetlepels cognac, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

600 g hazenpeper, 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 laurier-, blaadjes, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode Spaanse peepr, 100 g margarine, 50 g spek-, reepjes, 75 g bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl vleesbouillon, 2 eetlepels cognac, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

Circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hazenpeper.

INGREDIENTEN

* circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-01-2003
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Hazenpeper

De hazenpeper kan uitstekend worden ingevroren of de dag tevoren worden gemaakt en op de dag zelf op het vuur of in de oven worden opgewarmd. Voeg desgewenst een scheutje water, bouillon of wijn toe als de hazenpeper te droog mocht worden.

INGREDIENTEN

1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper, 1 fles rode wijn, 3 stuks takjes tijm, 6 stuks kruidnagels, 4 stuks laurierblaadjes, 1 eetl. zwarte peperkorrels afgestreken, 1 stuks wortel, 1 stuks prei, 4 stuks bleekselderij, 50 gram boter, 30 gram bloem, 60 gram braadboter, 1 glas cognac, 300 gram mager gerookt spek in blokjes, 2 stuks uien, 2 eetl. tomatenpuree, 3 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-06-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

Circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper, -1 fles rode wijn, -3 stuks takjes tijm, -6 stuks kruidnagels, -4 stuks laurierblaadjes, -1 eetl. zwarte peperkorrels afgestreken, -1 stuks wortel, -1 stuks prei, -4 stuks bleekselderij, -50 gram boter, -30 gram bloem, -60 gram braadboter, -1 glas cognac, -300 gram mager gerookt spek in blokjes, -2 stuks uien, -2 eetl. tomatenpuree, -3 eetl. rode wijnazijn, -2 theel. suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper -, 1 fles rode wijn -, 3 stuks takjes tijm -, 6 stuks kruidnagels -, 4 stuks laurierblaadjes -, 1 eetlepel zwarte peperkorrels afgestreken -, 1 stuks wortel -, 1 stuks prei -, 4 stuks bleekselderij -, 50 gram boter -, 30 gram bloem -, 60 gram braadboter -, 1 glas cognac -, 300 gram mager gerookt spek in blokjes -, 2 stuks uien -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 3 eetlepels rode wijnazijn -, 2 theelepels suiker, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

Houd er rekening mee dat het een nacht in de koelkast moet.1500gr:panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier},1 fles rode wijn,3 takjes thijm, 6 kruidnagels,4 laurierblaadjes,1 eetlp: zwarte peperkorrels,1 grote wortel,1 prei,4 stelen bleekselderij,50gr:boter,30gr:bloem,60gr:braadboter,zout,versgemalen peper,1glas cognac, 300gr:blokjes mager spek,2 grote uien,2 eetlp:tomatenpuree,3 eetlp: rode wijnazijn, 2 eetlp:suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

Houd er rekening mee dat het vlees 1 nacht moet marineren.

INGREDIENTEN

3 sjalotjes in ringen, 1 gedroogd rood pepertje, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 1 stukje foelie, 2 el azijn, 6 dl rode wijn, 1 jonge haas van ? 2 kg in 8-10 stukken, 80 gram boter, 150 gram ontbijtspek in reepjes, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, 3 plakjes ontbijtkoek in reepjes, zout en peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

hazenpeper

Gerecht voor wildseizoen op klassieke basis

INGREDIENTEN

2 hazenbouten, 1 fles rode wijn, 1/2 prei, 4 uien, 1/2 winterwortel, 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, roomboter, 1,5 eetlepel bloem, 1 plak peperkoek verkruimeld, blokjes pure chocolade, 150 gr. champignons, 150 gerookte spek in blokjes, 30 kleine zilveruitjes zoetzuur, 1 eetlepel veenbessencompote, 200 ml. slagroom, Worcestersaus, tijm, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenpeper

Dit gerecht kun je helemaal van te voren bereiden. En: het kan niet mislukken! Het kan ook met rundvlees bereid worden. Zie de 'serveertips' voor nadere details rondom de bereiding met rundvlees.

INGREDIENTEN

4 grote hazenbouten; 2-3 el olie; 1-2 el cognac; 1 el bloem; 3 dl kalfsfond of vleesbouillon; 2 vleestomaten, ontveld, in blokjes; zout; peper; 100 g ontbijtspek, in repen; 150 g kleine (kastanje)champignons; gekarameliseerde uitjes (zie recept op mijn pagina). VOOR DE MARINADE: 1 winterwortel, in plakken; 2 stengels bleekselderij, in plakjes; 2 teentjes knoflook, geplet; 1 blaadje laurier; 2 takjes rijm; 1 liter rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hazenpeper

Een heerlijk herfst recept dat lekker smaakt met rode kool

INGREDIENTEN

, 1 ui, laurierblad, zout en peper, 2 dikke plakken oudewijvenkoek, 40 g boter, 3 dl water, 1 haas in stukken ontbeend, 1/2 dl azijn, 1,5 dl rode wijn, peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

600 g hazenvlees, 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 laurier-, blaadjes, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode Spaanse peepr, 100 g margarine, 50 g spek-, reepjes, 75 g bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl vleesbouillon, 2 eetlepels cognac, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

1 haas, bloem, 50-75 gram boter, 50 gram spek, 1-2 uien, 2-3 eetlepels wijnazijn, kruidnagelen, zout, peper, 2 laurierbladeren, 1 sneetje peperkoek, citroen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-04-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Hazenpeper

Hazenpeper

INGREDIENTEN

? 1 ui, ? ca. 1200 g hazenachterbouten, ? zout, ? (versgemalen) peper, ? 60 g boter of margarine, ? 75 g magere spekreepjes, ? 3 eetlepels bloem, ? 2 1/2 dl trappistenbier (Westmalle dubbel), ? 2 eetlepels jenever (slijter), ? 1 pot gevogeltefond (380 ml), ? 1 teentje knoflook, ? 1 takje tijm, ? 1 laurierblaadje, ? 1 theelepel suiker, ? 10 sjalotjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

Dit recept hoort bij het artikel 'Alle grootouders bij elkaar'.Bron: Volkskrant Magazine 20-12-2003

INGREDIENTEN

1500 gram hazenvlees in stukjes, 250 gram ontbijtspek in kleine blokjes, 1 fles stevige rode wijn, 2 takjes tijm, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 1 wortel, gesnipperd, 1 prei, gesnipperd, 3 stengels bleekselderij, gesnipperd, 2 uien, 100 gram boter, 30 gram bloem vermengd met 50 gram boter, 1 glas cognac, 1 klein blikje tomatenpuree, rode wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

Naar mijn moeders recept

INGREDIENTEN

2 achter- en 2 voorbouten van een haas, zout en peper, 2 grote uien, 3 t knoflook, 1 ons reepjes gerookt spek, 1 glas rode wijn, 2 laurierblaadjes, tijm of provencaalse kruiden, 2 el zilveruitjes, bakje champignons in 4en gesneden, evt thl aardappelmeel.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

1400 gr. voor- en/of achterbouten van haas, peper uit de molen, snufje zout, 200 gr. boter, 3 eetlepels bloem, 1 plakje ontbijtkoek, 1 partje van een reep chocolade (puur), 150 gr. mager gerookt spek, 3 flinke uien, klein potje zilveruitjes, 75 gr. rozijnen, 150 gr. champignons, 1 eetlepel bessengelei, snufje tijm, paar druppels Worchestire saus, 1 dl. slagroom., , Voor de MARINADE:, 1 fles rode wijn, 1/2 aan stukken gesneden prei, 1 wortel, 2 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 1 theelepel mosterd, enkele gestampte peperbolletjes en jeneverbessen, beetje zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-12-2010
  • Europees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

hazenpeper

Op Grootmoeders wijze

INGREDIENTEN

800 gr. Hazenvlees, 2 middelgrote uien, 1 tl. thijm, 1tl. rozemarijn, 1tl. gestampte wiite peper korrels, 2 laurierbladen, 1 tl. gekneusde jeneverbessen, 6 sneetjes peperkoek, 1, scheutje vieux, 150ml. rode wijn,150gr. bote, 1 klein potje zilveruitjes met vocht, 150gr. cranberries.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

Winterrecept voor feestdagen.

INGREDIENTEN

Voor de marinade:, 1 winterwortel, in plakken, 4 teentjes knoflook, geplet, 2 laurierbladen, 6 blaadjes salie, 2 kruidnagels, 1 ui in schijven, mespunt tijm, 1 liter rode wijn (of minder maar met water en azijn erbij), 4 grote hazenbouten (of haas in stukken, let op rug mag niet mee stoven)je kan ook goulash vlees van haas kopen., 2-3 el olie of boter, 1-2 el cognac, 1 el bloem, 3 dl kalfsfond (pot a 400ml) of sterke vleesbouillon (evt. tablet), 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, zout, peper, 100 gram ontbijtspek, in reepjes, 150 gram kleine kastanjechampignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

hazenpeper

INGREDIENTEN

Haas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hazenpeper

Een eenvoudige, maar smakelijke bereiding van hazenpeper

INGREDIENTEN

Haas (geheel), Boter en olijfolie, Suiker, Tomatenpuree, Rode wijn, Rode wijnazijn, Ui, Knoflook, Peper, Cacao, Bouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2013
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

hazenpeper

INGREDIENTEN

2 kilo haaspoulet van de achterbout,1grote winterpeen,3stengels bleekselderij, 1 ui, halve knolselderij in blokjes, 2 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, zout,peper,1 fles rode wijn,boter,ontbijtkoek,200 gr ontbijtspek in reepjes,1 maatje cognac,9 champignons in blokjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-12-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

1 grote ui/2 tenen knoflook/2 stengels bleekselderij/4 hazenachterbouten/zout/versgemalen peper/50 g boter-margarine/100 g spekreepjes/2 1/2 dl rode wijn/1 pot wildfond(380 ml)/3 takjes tijm/2 laurierblaadjes/2 kruidnagels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

Klassieker, erg handig voor restjes haas of ander wild

INGREDIENTEN

500 g restjes hazenvlees, 50 g spekreepjes, 2 el bloem, 2 el tomatenpuree, 3 dl rode wijn, 1 tl frambozenazijn, 1 sjalotje, 2 kruidnagelen, tijm, 2 dikke plakken ontbijtkoek, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hazenpeper

Voor 2 personen

INGREDIENTEN

1/2 kg hazenrugfilet in blokjes, 2 KL bakken en braden, Peper/Zout, 1 gesnipperde ui, 1 wortel in fijne plakjes, 1EL bloem, geutje melk of room, 1/2 blokje bouillon, 1 glas rode wijn, 1/2 teentje look, 100g zilveruitjes, beetje suiker, 75 g gerookt spek of 75g champignons, 1 busje bacon bits of gerookt spek

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hazenpeper

INGREDIENTEN

4 hazenachterbouten, 50 g boter of margarine, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 100 g spekreepjes, 2 stengels bleekselderij, 2 ½ dl rode wijn, 2½ dl wildfond, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, zout, versgemalen peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2008
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

Hazenpeper

INGREDIENTEN

? 1 grote ui, ? 2 tenen knoflook, ? 2 stengels bleekselderij, ? 4 hazenachterbouten, ? zout, ? versgemalen peper, ? 50 g boter of margarine, ? 100 g spekreepjes, ? 2 1/2 dl rode wijn, ? 1 pot wildfond (380 ml AH), ? 3 takjes tijm, ? 2 laurierblaadjes, ? 2 kruidnagels,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenpeper

INGREDIENTEN

1 grote ui, ? 2 tenen knoflook, ? 2 stengels bleekselderij, ? 4 hazenachterbouten, ? zout, ? versgemalen peper, ? 50 g boter of margarine, ? 100 g spekreepjes, ? 2 1/2 dl rode wijn, ? 1 pot wildfond (380 ml), ? 3 takjes tijm, ? 2 laurierblaadjes, ? 2 kruidnagels,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

HAZENPEPER

INGREDIENTEN

3 sjalotjes in ringen, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 1 stukje foelie, 2 eetl azijn, 6 dl rode wijn, 1 haas, in 8-10 stukken, 75 gr boter of margarine, 150 gr ontbijtspek, in reepjes, 2 eetl tomatenpuree, 1-2 eetl bloem, 3 plakjes ontbijtkoek, in reepjes, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Oud-Hollandse hazenpeper

Ook voor dit recept geldt een marineertijd van tenminste 12 uur.

INGREDIENTEN

1 haas van ongeveer 1? kilogram, 1 schoongemaakte en in stukken gesneden ui, , 3 dl rode wijn, 2 dl water, 2 laurierblaadjes, 5 grplette zwarte peperkorrels, mespuntje tijm, 1 tl mosterd, 75 gr boter, 1 tl suiker, 1 tl speculaaskruiden, 2 el bloem, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vlaamse Hazenpeper

Vlaamse hazenpeper.

INGREDIENTEN

Vlaamse Hazenpeper, , 1 haas, 200 gram boter, 2 liter rode wijn, 0,5 dl olie, 0,3 dl azijn, 60 gram bloem, 50 gram bruine suiker, 5 grote uien, 1 dl aalbessengelei, 1 bouquet garni, zout, peper, 1 dl hazebloed, 8 sneden witbrood, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-12-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Hazenpeper met cranberrychutney.

INGREDIENTEN

Ingrediënten marinade:, 4 stuks hazenbout, 1 liter rode wijn, 5 takjes thijm, 6 stuks kruidnagel, 4 stuks laurierblad, 15 stuks jeneverbes, , Ingrediënten saus:, 1 winterpeen, 1 prei, 5 tenen knoflook, 5 stengels bleekselderij, 2 uien, 300 gram ontbijtspek, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. suiker, 3 eetl. azijn, 2 plakken ontbijtkoek, 30 gram boter om te braden, 50 gram boter, 40 gram bloem, peper & zout, , Ingrediënten Cranberrychutney:, 500 gram cranberry, 300 gram suiker, 1 steranijs, 1/2 liter water, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hazenpeper ("Hachee van wild")

Hazenpeper is de poulet van hazenvlees, zeg maar "Hachee van wild". Hier staat een heerlijk herfstrecept met hazenpeper. We stoven de hazenpeper in een rode wijn en voegen cognac toe en als je dit straks op tafel zet kun je daar gerust een paar vrienden of familie bij uitnodigen. Als je de receptuur volgt dan kan het niet mis gaan. Op een herfst- of winters buffet mag deze niet ontbreken. Deze misstaat ook niet met de kerst want je weet niet wat je proeft!

INGREDIENTEN

600 gram hazenpeper ( verkrijgbaar bij de poelier), 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel italiaanse kruiden (tijm-rozemarijn-oregano), 2 laurierblaadjes, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 rode Spaanse peper (zonder zaad), 100 gram roomboter, 50 gram spekreepjes, 75 gram bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl wildfond of vleesbouillon (bijv. 1 tablet runderbouillon op 400-500 ml), 2 eetlepels cognac, Zeezout, versgemalen peper uit je molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-10-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top