Koekjes, lekkerder ouderwets, grondrecept voor zandkoekjes!
blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha
Ingrediënten
200 gr. bloem, 150 gr. boter, 100 gr. witte basterdsuiker,2 zakjes vanillesuiker, mespuntje zout, 1 eierdooier, evt. hazelnoten of amandelen, licht geroosterd.Voorbereiding
oven 10 minuten voorverwarmen op 170C. Hazelnoten of amandelen even roosteren.
Bereidingswijze
Kneed alle ingredienten met koele handen zo vlug mogelijk tot een samenhangende bal. Laat het deeg een half in de koelkast rusten. Rol het vervolgens ter dikte van zo'n 1/3 cm. uit. Steek er met behulp van een dekseltje met scherpe rand, een glaasje of uitsteekvormpjes deegkoekjes uit. Druk de hazelnoten of amandelen voorzichtig op het deeg. Leg ze op een met boter ingevet bakblik. Schuif het bakblik in de bovenste helft van een matig warme oven, temper de oven naar 150 C. en bak er in ongeveer 20/25 minuten koekjes van die lichtbruin van kleur moeten zijn. Neem met een scherp mes van het bakblik en laat afkoelen.