Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hazelnootmelk

Hazelnootmelk recepten (15) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hazelnootmelk

Lekker zelfgemaakte hazelnootmelk voor bij het ontbijt of als tussendoortje. 

INGREDIENTEN

Hazelnoten (blanke, gepelde) 150 g, vanillestokje 1, zout, honing 2 el, 1 l water

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2017
  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Teff pannenkoeken

Lekkere suikervrije, glutenvrije, lactosevrije pannenkoeken. Ik bak er altijd teveel, zodat ik de volgende dag nog een paar pannenkoeken kan opbakken met wederom een klontje kokosolie of roomboter. Met wit teffmeel worden de pannenkoeken lichtbruin; gebruik je bruin teffmeel, dan worden de pannenkoeken chocoladebruin. De smaak is hetzelfde. Ik vind het witte teffmeel praktischer, omdat ik dan beter kan zien of de pannenkoeken al bruin worden. Er zijn twee soorten kokosolie te koop: ontgeurde kokosolie en extra vierge kokosolie. De ontgeurde is neutraal van geur en smaak en is dus prima om in te bakken en te frituren. De extra vierge kokosolie is vanwege de lichte kokosgeur en -smaak lekker in koekjes en gebak.

INGREDIENTEN

200 gram teffmeel (bruin of wit), 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 theelepel zout, 10 gram stevia, 300 gram/ml water, amandelmelk, of hazelnootmelk, 30 gram gesmolten (afgekoelde) extra virgin kokosolie (met kokosgeur), 3 of 4 eieren, Optioneel: 3 theelepels kaneel

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-07-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Paasgebak-Haan en kransjes

INGREDIENTEN

500 g tarwebloem, 1 pakje Gist, 75 g suiker, 1 zakje vanille suiker, 1 snufje zout, 75 g gesmolten lauwe boter of margarine, 25 cl lauwe melk, 1 rozijn of hazelnoot, melk.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Chocolade-hazelnootpasta (suikervrij!)

Home made chocolade-hazelnootpasta.

INGREDIENTEN

100 gram cacao (of minder voor een wat minder pure smaak, meer voor een juist puurdere smaak!), 4 eetlepels hazelnootpasta (Ekoplaza, bv De Tuinen), ongeveer 100 milliliter honing, beetje afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben, klein scheutje hazelnootmelk

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-10-2013
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Teff pannenkoek gevuld met banaan

Pannenkoeken. Wie is er eigenlijk niet dol op? Ik in ieder geval wel en sinds kort ben ik lichtelijk verslaafd aan pannenkoeken gemaakt van teff. Natuurlijk was ik altijd al fan van de banaan variant, maar net als bij ieder ander voedingsmiddel, gaat iedere keer die bananen pannenkoek vervelen. Tijdens mijn zoektocht naar alternatieven, probeerde ik naast de bekende graansoort haver, ook de grassoort teff. BEKIJK HIER MEER OVER DIT RECEPT

INGREDIENTEN

75 gram teffmeel, 2 eieren, 0,5 zakje bakpoeder, 1 tl kaneel, 1 el agave siroop (of honing), scheutje amandelmelk, hazelnootmelk of water, kokosolie, 4 bananen, 4 el pure chocolade pasta, handje cacao nibs

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-04-2015
  • Frans
  •  0-10 min.

Bevroren Mousse Met Hazelnoten

Een heerlijk nagerecht met kerstmis. Makkelijk te maken en erg lekker

INGREDIENTEN

200 gram gepelde hazelnoten, 4 eierdooiers, 4 eiwitten, 2 liter melk, 2 eetlepels aardappelmeel, 175 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

Hazelnootpudding

INGREDIENTEN

1 liter melk * 1 eetlepel grove cichorei * 150 gram suiker * 90 gram maisbloem * snufje zout.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Hazelnoot-karamelzabaglione

Heerlijke sabayon met cantuccini erin. Begin een dag vantevoren om de hazelnootmelk te laten intrekken.

INGREDIENTEN

200 g blanke hazelnoten (zonder vlies), 200 g fijne tafelsuiker, 12 eierdooiers, 3 el mascarpone, harde koekjes zoals cantuccini of amaretti, evt. 1-2 el droge oloroso sherry

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2010
  • Italiaans Nagerecht
  •  20-30 min.

Bevroren Mousse met Hazelnoten

INGREDIENTEN

200 gram gepelde hazelnoten - 4 eidooiers - 4 eiwitten - 2 liter melk - 2 eetlepels aardappelmeel - 175 gram poedersuiker, , ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Bevroren Mousse met Hazelnoten

INGREDIENTEN

, , 200 gram gepelde hazelnoten, 4 eidooiers, 4 eiwitten, 2 liter melk, 2 eetlepels aardappelmeel, 175 gram poedersuiker, , bereiding:,

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-2005
  • Frans Nagerecht
  •  20-30 min.

Bevroren Mousse Met Hazelnoten

INGREDIENTEN

200 gram gepelde hazelnoten - 4 eidooiers - 4 eiwitten - 2 liter melk - 2 eetlepels aardappelmeel - 175 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.

Bevroren Mousse Met Hazelnoten

Ik kan niet meer

INGREDIENTEN

200 gram gepelde hazelnoten - 4 eidooiers - 4 eiwitten - 2 liter melk - 2 eetlepels aardappelmeel - 175 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-02-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Bevroren Mousse Met Hazelnoten

Heerlijk nagerecht

INGREDIENTEN

200 gram gepelde hazelnoten - 4 eidooiers - 4 eiwitten - 2 liter melk - 2 eetlepels aardappelmeel - 175 gram poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-04-1999
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Bevroren Mousse met Hazelnoten

INGREDIENTEN

200 gram gepelde hazelnoten - 4 eidooiers - 4 eiwitten - 2 liter melk - 2 eetlepels aardappelmeel - 175 gram poedersuiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-05-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top