1. Home
  2. Recepten
  3. Havermout Repen

Havermout repen recepten (32) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

muesli repen

Lekker als tussendoortje!

INGREDIENTEN

Hoeveelheid maakt niet uit, het is maar wat je zelf lekker vind! ingredienten:  havermout muesli honing chocoladepasta olie( om in te vetten)

Bereidingswijze

Bereidingswijze: verwarm de oven voor op  180 graden celcius meng de honing met de muesli en de havermout tot alles aan elkaar plakt doe het in een ingevette bakvorm druk het met de plastic folie plat ( dit hoeft niet perse) laat het 20 min in de oven  laat het na het bakken even afkoelen en doe er een laagje chocoladepasta overheen llaat het in de diepvries tot dat de chocolade hard is smaaklijk eten!

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2014
  •  
  •  30-60 min.

Rozijnen En Noten Chocolade Repen

Deze repen zijn best goed gevuld, maar bevatten toch maar 103 calorien en 6 g vet per stuk.

INGREDIENTEN

100 g Verkade Digestive koekjes, verkruimeld, 50 g havermout, 50 g hazelnoten, grofgehakt, 50 g rozijnen, 25 g melkchocolade, 100 g halvarine,

  • Engels
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Engels
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gezonde Havermout ontbijt/-snackreep (suiker-zuivel-glutenvr

Voor de kinderen ben ik steeds op zoek naar verantwoorde snacks/tussendoortjes. Liefst natuurlijk met zo min mogelijk suiker. Ik kwam een recept tegen met havermout uit de oven. Ik ben er mee gaan expirimenten en heb het bewerkt tot een suikervrije en zuivelvrije voedzame reep. De reep is ook heel goed glutenvrij te maken. De kinderen (die van zoet houden) vinden hem heerlijk!

INGREDIENTEN

250 gram (glutenvrije) havermout, 250 milliliter warm water of rijstmelk/amandelmelk (rijstmelk is een beetje zoet, waardoor je minder honing nodig hebt), 2 eieren, 4 grote eetlepels honing en of dadenstroop, snufje zout, 1 eetlepel kaneel/koek-/speculaaskruiden, 150 gram gedroogd fruit naar keuze ( rozijnen, krenten, dadels, pruim. abrikoos, etc. ), Eventueel 75 gram noten( walnoot, peacannoten, amandelen, hazelnoot etc. )

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2014
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Havermoetkoekjes, zonder vet en suiker

230 kcal p.p. Variaties zijn eindeloos: -vervang de rozijnen door andere gedroogde vruchten, noten of pure chocolade -vervang de kaneel door speculaaskruiden of cacao -vervang de appel door een rijpe peer

INGREDIENTEN

1 banaan, 1 appel, 60 gram Sinaasappelsap, 120 gr. havermout, 2 tl. kaneel, snufje zout, 80gr rozijnen

  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-01-2013
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

muesli-repen

Hay, koolhydraatrijk gerecht,voor 36 repen, ca. 90 kcal / 375 KJ per reep.

INGREDIENTEN

200 gr haverkorrels, 100 gr krokante havermout, 100 gr hazelnoten, gehalveerd, 50 gr zonnebloempitten, 30 gr geraspte kokos, 50 gr boter, 200 gr honing,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Té lekkere havermoutrepen

Zin om gezond te snacken? Maak dan je eigen gezonde havermoutrepen met pindakaas en pure chocolade, een van mijn favoriete combi's. Samen met wat havermout en honing maak je de perfecte repen. Makkelijk te maken en ook nog eens super lekker!

INGREDIENTEN

10 eetlepels havermout, 3 eetlepels 100% pindakaas, 2 eetlepels honing, 25 gr pure chocolade, 1 eetlepel olijfolie

  • Slanke keuken
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2019
  • Slanke keuken
  •  > 120 min.

Doedelzakstoof.

Een gerecht uit Schotland,met Schotse Whiskey.

INGREDIENTEN

750 gram runderlappen - 2 uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagelen - 60 gram boter - 2 herfstraapjes of koolrabi's - 1 bos waspeen - 3 eetlepels (Schotse) whiskey - 4 eetlepels grove havermout - versgemalen peper - zout.

  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mueslirepen

INGREDIENTEN

1,25 dl water500 g honing200 g havermout200 g tarwekiemen100 g geraspte kokos

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.

Havermoutpap met chocolade en pruimen

Nostalgisch lekker !

INGREDIENTEN

-1 liter melk, -mespunt zout, -100 g gedroogde pruimen (geweekt), -80 g havermout, -2 repen bittere chocolade (geraspt), -2 el honing, -100 g gehakte walnoten

  • Belgisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2005
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Rabarber-peerkruimeltaart

Snel, makkelijk en een delicatesse

INGREDIENTEN

-600 g rabarber (in stukjes van 3 cm), -2 repen citroenschil, -1 eetlepel honing, -2 stevige (rijpe)peren, -50 g : havermout, -35 g : volkorenbloem, -60 g bruine basterdsuiker, -50 g boter

  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-07-2003
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Krokante Vruchtenrepen

Hay, koolhydraatrijk gerecht, voor 20 repen, ca. 100 kcal / 420 KJ per reep.

INGREDIENTEN

30 gr boter, 130 gr honing, 150 gr haverkorrels, 50 gr havermout, 30 gr hazelnoten, grof gehakt, 30 gr zonnebloempitten, 30 gr pruimen, gedroogd, 30 gr peren, gedroogd, 30 gr abrikozen, gedroogd, 30 gr rozijnen,

  • Slanke keuken
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Slanke keuken
  •  10-20 min.

Flapjacks

Een van de vele variaties op de "gingerbread"- familie

INGREDIENTEN

100 g boter, 100 g lichtbruine suiker, 75 g schenkstroop, 250 g havermout( of havermeel), 2 tl met een kopje erop gemalen gember,

  • Engels
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  • Engels
  •  30-60 min.

gevulde pindakaasrepen

Kinderfeestje, voor 30 stuks

INGREDIENTEN

250 gr bloem, 200 gr havermout, 400 gr lichtbruine suiker, 75 gr ontpitte dadels, fijngehakt, 100 gr ongezouten pinda's, gehakt, 200 gr boter, gesmolten, 350 gr smeu?ge pindakaas, warm en zacht, 150 gr pure chocolade,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-01-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Ontbijtrepen

INGREDIENTEN

150 gram biologische havermout, 125 gram volkorentarwemeel of havermeel, 1 el lijnzaad, 1 el sesamzaad, 2 tl bakpoeder, 1 tl zout, 150 gram krenten of gedroogde cranberry's, 150 gram zonnebloempitten, pecannoten of gebroken cashewnoten, 100 geraspte kokos, 2 tl kaneel, 2 tl vers geraspte nootmuskaat, 2 tl gemberpoeder, 4 el ongeraffineerde suiker, 375 ml vanillesojamelk of rijstemelk, 4 el ahornsiroop, 4 el lijnzaadolie of ghee, 175 ml mangopuree of appelmoes, Strooisel:, 1 el ongeraffineerde suiker, 1 el kaneel

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2007
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Healthy Lions

Lekker recept

INGREDIENTEN

Voor 6 stuks:, , - 3 rijstwafels, - 30 gram havermout, - 40 gram gemengde noten, grof gehakt, - 3 eetlepels pindakaas, - 2 eetlepels ahornsiroop, - 50 gram pure chocola, minimaal 70% cacao

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2015
  • Nederlands
  •  20-30 min.

DOEDELZAKSTOOF (Schotland)

INGREDIENTEN

750 gram runderlappen - 2 uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagelen - 60 gram boter - 2 herfstraapjes of koolrabi's - 1 bos waspeen - 3 eetlepels (Schotse) whiskey - 4 eetlepels grove havermout - versgemalen peper - zout

  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mueslirepen met appelstroop, rozijnen en noten

Lekkere gezonde snack voor onderweg!

INGREDIENTEN

120 gram plantaardige margarine 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak

  • Europees
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2017
  • Europees
  •  20-30 min.

Mueslirepen met stroop

Ga je weg met Pasen? Dit is heerlijk om mee te nemen en ook nog eens zo gepiept!  

INGREDIENTEN

120 gram plantaardige margarine, 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop, 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-04-2017
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Eigengemaakte, gezonde mueslireep

Verantwoorde snack zonder toegevoegde suikers. Als je deze geproefd heb, ken je het verschil!

INGREDIENTEN

125 gr dadels zonder pit, 0,5 sinasappel sap en rasp, 75 gr havermout, 75 gr ongezouten gemengde noten, grof gehakt, 75 gr gedroogd fruit (bv. abrikozen, pruimen, vijgen etc.)

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2017
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Energiereep

Blijven in een luchtdicht bakje een week lang goed.

INGREDIENTEN

100 gr ongezouten boter, 50 gr lichte, ongeraffineerde rietsuiker, 100 gr vloeibare honing, 100 gr gedroogde aardbeien, 60 gr zaden/pittenmix, 40 gr gehakte noten, 200 gr havermout, 50 gr bloem, 5 tl light aardbeienjam,

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-2015
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.

Zoete havermout-dadelkoeken

Lekker bij een feestelijk ontbijtje

INGREDIENTEN

450 gram gedroogde dadels, 150 gram tofu, 225 gram suiker, mespunt zout, 350 gram volkorenmeel, 150 gram havermout, 1 afgestreken eetlepel bakpoeder, 2 eetlepels warm water, 225 gram gemengde noten,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-03-2002
  •  
  •  0-10 min.

Zoetzuur Gehakt met Worteltjes

Wintergerecht

INGREDIENTEN

400g rundergehakt - 55g vlugkokende havermout - 4 e gezoete appelmoes - 1 ei - 3 grote zeer klein gesneden zoetzure augurken - 2 e fijngesneden zoetzure paprika repen - 1/4 t mosterd - 1 e suiker - 1 e citroensap - aromat - peper - zout - 2 e bloem - parneermeel - 4 e zonnebloemolie - 50g gewelde rozijnen - 200g worteltjes in dunne plakken gesneden

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chocoladekoekjes

Stevige koekjes in Amerikaanse stijl.

INGREDIENTEN

250 gram roomboter, 500 gram bloem, 1 tl bakpoeder, 500 gram suiker (evt. half wit half bruin), 600 gram havermout, zout, 4 repen chocola, in stukjes, 2 eieren, vanillesuiker, 300 gram noten,

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-02-2001
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

" Snekje " voor het bekje.

OF........ GEZOND HAVERMOUTREEPJE ( TUSSENDOORTJE ) MET 2 VARIATIES Deze super gezonde mueslirepen zijn uitermate geschikt als ontbijt als je eens weinig tijd hebt, maar ook als tussendoortje is dit een ideale snack . Echt een fluitje van een cent om ze ff te maken.

INGREDIENTEN

260 gr havermout of havervlokken, 150 gr ontpitte dadels, 140 gr honing, 120 gr noten en zaden, rasp van 1 flinke bio citroen, 4 eetlepels water, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels kaneel

  • Wereld
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2019
  • Wereld
  •  30-60 min.

polenta met chineese kool

Vegetarische schotel

INGREDIENTEN

1 ltr groentebouillon(vegetarische blokjes te koop bij de natuurwinkel en de meeste supermarkten)* 250 gr havermout* zout* peper* 1 smal deel Chineese kool* 1 gehakte ui* 10 gr boter* 2 eetl gehakte tuinkruiden naar keuze*

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Havermoutrepen met banaan en trio van noten

Gezond tussendoortje

INGREDIENTEN

1 banaan, 0.5 onbehandelde sinaasappel (bio), 150 g boter (op kamertemperatuur), 50 g walnootpitten, 50 g hazelnoten, 50 g cashewnoten, 5 eetl. vloeibare honing, 100 g tarwebloem, 100 g havermout, 1 snuifje zout

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-02-2019
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Havermoutrepen

Mueslirepen zonder toegevoegde suikers. Eenvoudig te maken en superlekker!

INGREDIENTEN

120 gr plantaardige margarine, 120 gr appelstroop (zonder toegevoegde suikers), 230 gr havermout, een handje rozijnen

  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2012
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

Havermout-zuidvruchtenblokjes met honing en nutella

Een heerlijke zoete en sticky koek; gewoon een kwestie van alle ingrediënten met elkaar vermengen en dan bakken........

INGREDIENTEN

Dit heb je nodig:, , Voor ongeveer 15 stuks:, , 150 gram havermout;, 35 gram bloem;, 65 gram suiker;, 2 flinke eetlepels Nutella (hazelnootpasta);, 4 eetlepels in kleine stukjes gesneden, gedroogde abrikozen;, 4 eetlepels rozijnen;, 4 eetlepels grofgehakte amandelen;, 4 eetlepels in kleine stukjes gesneden, ontpitte dadels;, 3 eetlepels sesamzaadjes;, 50 gram gesmolten roomboter;, 5 eetlepels honing;, 1 zakje vanillesuiker;, 1 mespunt zout;, 1 eetlepel water.

  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2012
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus

Deze nuggets zijn zo krokant dat we er het liefst meteen in willen bijten. Verras je tafelgenoten met kip mét een korstje of serveer ze als onweerstaanbare snack tijdens een gezellig avondje voor de televisie. Een friteuse heb je niet nodig: deze nuggets maak je in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, 2 tijm takjes, 2 dragon takjes, 400 g volle yoghurt, 100 g cornflakes (ongezoet), 40 g havermout, 1 tl kipkruiden, olijfolie, peper en zout

  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2019
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

Boerenstimp

Grootmoeders gerechten

INGREDIENTEN

2 kg. verse boerenkool of 1 pak (600 gr.) uit de diepvries; 3 middelgrote preien; 200 gr. mager spek; 40 gr. margarine of boter; 2-2 1/2 kg. geschilde aardappelen; 1 theelepel komijn of karwijzaadjes; zout; 30 gr. vlugkokende havermout; 150 gr. dik gesneden corned beef; 1 1/2 dl. melk; 2 eetl. azijn; aroma; peper; nootmuskaat

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Havermout-Banaanrepen

Deze koekjes zijn eenvoudig en snel te maken, omdat de vochtige bestandelen in een keukenmachine worden gemengd en vervolgens door de droge ingredienten worden geroerd.

INGREDIENTEN

1 theelepel zachte margarine om in te, vetten, 250 g havermoutvlokken, 90 g volkorenmeel, 100 g bruine suiker, 75 g walnoten, fijngehakt, 75 g rozijnen, 2 ? theelepel bakpoeder, ? theelepel kaneel, ? theelepel nootmuskaat, ? theelepel sinaasappelrasp, 2 ? dl magere melk, 2 eieren, 1 eiwit, 6 eetlepels gesmolten margarine, 3 middelgrote bananen, gepureerd, ,

  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2000
  • Nagerecht
  •  30-60 min.

KIWI ONTBIJTREPEN - Appel-kiwi-crumble

"Oh boy, als je een bakmadam/bakman bent, dan wil je deze ontbijtrepen zeker op je lijst zetten. Niet alleen zijn ze een fijne afwisseling van je standaard ontbijtje, maar ze zijn ook nog eens ongelofelijk lekker, bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten & zijn super gemakkelijk om te maken. En het beste van al? Ze zijn gemaakt met lekker veel kiwi!Ben jij een kiwi lover? Ik alvast wel! Zeker als ze wat gerijpt en lekker zoet geworden zijn, zoals de Zespri Sungold waar ik dit recept mee maakte. Zo fris & zoet tegelijk! Wie is er nog fan van deze gele variant op de traditionele kiwi? Voor dit recept maakte ik er een heerlijke confituur mee met maar drie ingrediënten en wauw: zo lekker! Heerlijk zoet en perfect van textuur. Ik heb meteen een dubbele portie gemaakt zodat ik hem ook nog door mijn yoghurt kon roeren of op mijn boterham kon smeren nadat ik deze repen gemaakt had."

INGREDIENTEN

Voor de kiwiconfituur:, 4 Zespri Sungold kiwi's, 2el chiazaad*, 2 el ahornsiroop (als je een zoetebek bent), Voor de repen:, 180g havermoutvlokken (eventueel glutenvrij), 80g kokosolie (+- 3 grote eetlepels), 100g ahornsiroop (als je een zoetebek bent), 1tl vanille (kan je ook weglaten)

  • Europees
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-05-2018
  • Europees
  •  30-60 min.
Nieuwste havermout repen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top