- Eigen recept
muesli repen
Lekker als tussendoortje!
Hoeveelheid maakt niet uit, het is maar wat je zelf lekker vind! ingredienten: havermout muesli honing chocoladepasta olie( om in te vetten)
Bereidingswijze: verwarm de oven voor op 180 graden celcius meng de honing met de muesli en de havermout tot alles aan elkaar plakt doe het in een ingevette bakvorm druk het met de plastic folie plat ( dit hoeft niet perse) laat het 20 min in de oven laat het na het bakken even afkoelen en doe er een laagje chocoladepasta overheen llaat het in de diepvries tot dat de chocolade hard is smaaklijk eten!
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-201430-60 min.
Rozijnen En Noten Chocolade Repen
Deze repen zijn best goed gevuld, maar bevatten toch maar 103 calorien en 6 g vet per stuk.
100 g Verkade Digestive koekjes, verkruimeld, 50 g havermout, 50 g hazelnoten, grofgehakt, 50 g rozijnen, 25 g melkchocolade, 100 g halvarine,
- Engels
- > 120 min.
- Geplaatst op05-03-2000Engels> 120 min.
Pumpkin spice repen
Lekkere snack tussendoor
300 gram pompoenblokjes, 70 gram pompoenpitten (of zonnebloempitten), 2 theelepels pumpkin spice kruiden ( zie recept op de site), 4 eetlepels kokosolie (gesmolten), 40 gram gemengde noten, 200 gram havermout, 10 dadels (ontpitte), 1 theelepel zout
- Amerikaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-10-2020Amerikaans30-60 min.
- Eigen recept
Gezonde Havermout ontbijt/-snackreep (suiker-zuivel-glutenvr
Voor de kinderen ben ik steeds op zoek naar verantwoorde snacks/tussendoortjes. Liefst natuurlijk met zo min mogelijk suiker. Ik kwam een recept tegen met havermout uit de oven. Ik ben er mee gaan expirimenten en heb het bewerkt tot een suikervrije en zuivelvrije voedzame reep. De reep is ook heel goed glutenvrij te maken. De kinderen (die van zoet houden) vinden hem heerlijk!
250 gram (glutenvrije) havermout, 250 milliliter warm water of rijstmelk/amandelmelk (rijstmelk is een beetje zoet, waardoor je minder honing nodig hebt), 2 eieren, 4 grote eetlepels honing en of dadenstroop, snufje zout, 1 eetlepel kaneel/koek-/speculaaskruiden, 150 gram gedroogd fruit naar keuze ( rozijnen, krenten, dadels, pruim. abrikoos, etc. ), Eventueel 75 gram noten( walnoot, peacannoten, amandelen, hazelnoot etc. )
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-11-2014Nederlands30-60 min.
- Eigen recept
lekkere en gezonde havermout, bananen, notentaart
Iets lekker maken met overrijpe bananen, rimpelige appel en verder alles wat ik in huis heb. Mijn nieuwe combioven is wat kleiner en de muffins staan niet fijn verdeeld op de ronde plateua's dus maar mijn flexibele quiche vorm gebruikt.
125 ml kokosmelk, 125 gram havermeel, 2 L eieren, bakje noten met rozijnen, handje geraspte kokos, 2 theelepels koek-speculaaskruiden, 2 theelepels bakpoeder, 1 geraspte appel
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-10-2020Nederlands20-30 min.
Havermoetkoekjes, zonder vet en suiker
230 kcal p.p. Variaties zijn eindeloos: -vervang de rozijnen door andere gedroogde vruchten, noten of pure chocolade -vervang de kaneel door speculaaskruiden of cacao -vervang de appel door een rijpe peer
1 banaan, 1 appel, 60 gram Sinaasappelsap, 120 gr. havermout, 2 tl. kaneel, snufje zout, 80gr rozijnen
- Slanke keuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-01-2013Slanke keuken20-30 min.
muesli-repen
Hay, koolhydraatrijk gerecht,voor 36 repen, ca. 90 kcal / 375 KJ per reep.
200 gr haverkorrels, 100 gr krokante havermout, 100 gr hazelnoten, gehalveerd, 50 gr zonnebloempitten, 30 gr geraspte kokos, 50 gr boter, 200 gr honing,
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-06-2000Slanke keuken10-20 min.
- Eigen recept
Té lekkere havermoutrepen
Zin om gezond te snacken? Maak dan je eigen gezonde havermoutrepen met pindakaas en pure chocolade, een van mijn favoriete combi's. Samen met wat havermout en honing maak je de perfecte repen. Makkelijk te maken en ook nog eens super lekker!
10 eetlepels havermout, 3 eetlepels 100% pindakaas, 2 eetlepels honing, 25 gr pure chocolade, 1 eetlepel olijfolie
- Slanke keuken
- > 120 min.
- Geplaatst op19-11-2019Slanke keuken> 120 min.
Doedelzakstoof.
Een gerecht uit Schotland,met Schotse Whiskey.
750 gram runderlappen - 2 uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagelen - 60 gram boter - 2 herfstraapjes of koolrabi's - 1 bos waspeen - 3 eetlepels (Schotse) whiskey - 4 eetlepels grove havermout - versgemalen peper - zout.
- Schots Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-03-2002Schots Hoofdgerecht> 120 min.
Mueslirepen
1,25 dl water500 g honing200 g havermout200 g tarwekiemen100 g geraspte kokos
- Kinderkeuken
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-10-2000Kinderkeuken30-60 min.
Havermoutpap met chocolade en pruimen
Nostalgisch lekker !
-1 liter melk, -mespunt zout, -100 g gedroogde pruimen (geweekt), -80 g havermout, -2 repen bittere chocolade (geraspt), -2 el honing, -100 g gehakte walnoten
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2005Belgisch20-30 min.
Rabarber-peerkruimeltaart
Snel, makkelijk en een delicatesse
-600 g rabarber (in stukjes van 3 cm), -2 repen citroenschil, -1 eetlepel honing, -2 stevige (rijpe)peren, -50 g : havermout, -35 g : volkorenbloem, -60 g bruine basterdsuiker, -50 g boter
- Belgisch Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op20-07-2003Belgisch Nagerecht20-30 min.
Krokante Vruchtenrepen
Hay, koolhydraatrijk gerecht, voor 20 repen, ca. 100 kcal / 420 KJ per reep.
30 gr boter, 130 gr honing, 150 gr haverkorrels, 50 gr havermout, 30 gr hazelnoten, grof gehakt, 30 gr zonnebloempitten, 30 gr pruimen, gedroogd, 30 gr peren, gedroogd, 30 gr abrikozen, gedroogd, 30 gr rozijnen,
- Slanke keuken
- 10-20 min.
- Geplaatst op23-06-2000Slanke keuken10-20 min.
Flapjacks
Een van de vele variaties op de "gingerbread"- familie
100 g boter, 100 g lichtbruine suiker, 75 g schenkstroop, 250 g havermout( of havermeel), 2 tl met een kopje erop gemalen gember,
- Engels
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-03-2000Engels30-60 min.
gevulde pindakaasrepen
Kinderfeestje, voor 30 stuks
250 gr bloem, 200 gr havermout, 400 gr lichtbruine suiker, 75 gr ontpitte dadels, fijngehakt, 100 gr ongezouten pinda's, gehakt, 200 gr boter, gesmolten, 350 gr smeu?ge pindakaas, warm en zacht, 150 gr pure chocolade,
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-01-2000Nederlands20-30 min.
Schotse Doedelzak stoofpot
Uiteraard met Schotse whisky
750 gram runderlappen, in langwerpige dikke repen gesneden, 60 gram boter, 4 dl water, 4 eetlepels grove havermout, 3 eetlepels Schotse whisky, 2 herfstraapjes of koolrabi's, geschild en in stukjes, 2 uien, gepeld en gesnipperd, 2 kruidnagelen, gestoken in het laurierblad, 1 bos waspeen, schoongemaakt en in stukjes, 1 laurierblad, Versgemalen peper, Zout
- Schots Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-01-2020Schots Hoofdgerecht60-120 min.
Ontbijtrepen
150 gram biologische havermout, 125 gram volkorentarwemeel of havermeel, 1 el lijnzaad, 1 el sesamzaad, 2 tl bakpoeder, 1 tl zout, 150 gram krenten of gedroogde cranberry's, 150 gram zonnebloempitten, pecannoten of gebroken cashewnoten, 100 geraspte kokos, 2 tl kaneel, 2 tl vers geraspte nootmuskaat, 2 tl gemberpoeder, 4 el ongeraffineerde suiker, 375 ml vanillesojamelk of rijstemelk, 4 el ahornsiroop, 4 el lijnzaadolie of ghee, 175 ml mangopuree of appelmoes, Strooisel:, 1 el ongeraffineerde suiker, 1 el kaneel
- Internationaal
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-02-2007Internationaal30-60 min.
DOEDELZAKSTOOF (Schotland)
750 gram runderlappen - 2 uien - 1 laurierblad - 2 kruidnagelen - 60 gram boter - 2 herfstraapjes of koolrabi's - 1 bos waspeen - 3 eetlepels (Schotse) whiskey - 4 eetlepels grove havermout - versgemalen peper - zout
- Schots Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-08-2002Schots Hoofdgerecht> 120 min.
Healthy Lions
Lekker recept
Voor 6 stuks:, , - 3 rijstwafels, - 30 gram havermout, - 40 gram gemengde noten, grof gehakt, - 3 eetlepels pindakaas, - 2 eetlepels ahornsiroop, - 50 gram pure chocola, minimaal 70% cacao
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-03-2015Nederlands20-30 min.
Mueslirepen met appelstroop, rozijnen en noten
Lekkere gezonde snack voor onderweg!
120 gram plantaardige margarine 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak
- Europees
- 20-30 min.
- Geplaatst op07-06-2017Europees20-30 min.
Mueslirepen met stroop
Ga je weg met Pasen? Dit is heerlijk om mee te nemen en ook nog eens zo gepiept!
120 gram plantaardige margarine, 120 gram Frutesse rinse appelstroop of peer-appelstroop, 230 gram havermout rozijnen en noten (of gedroogd fruit) naar smaak
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op14-04-2017Nederlands20-30 min.
Zoetzuur Gehakt met Worteltjes
Wintergerecht
400g rundergehakt - 55g vlugkokende havermout - 4 e gezoete appelmoes - 1 ei - 3 grote zeer klein gesneden zoetzure augurken - 2 e fijngesneden zoetzure paprika repen - 1/4 t mosterd - 1 e suiker - 1 e citroensap - aromat - peper - zout - 2 e bloem - parneermeel - 4 e zonnebloemolie - 50g gewelde rozijnen - 200g worteltjes in dunne plakken gesneden
- Multi-cultureel Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-02-2005Multi-cultureel Hoofdgerecht30-60 min.
Eigengemaakte, gezonde mueslireep
Verantwoorde snack zonder toegevoegde suikers. Als je deze geproefd heb, ken je het verschil!
125 gr dadels zonder pit, 0,5 sinasappel sap en rasp, 75 gr havermout, 75 gr ongezouten gemengde noten, grof gehakt, 75 gr gedroogd fruit (bv. abrikozen, pruimen, vijgen etc.)
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-02-2017Vegetarisch10-20 min.
Energiereep
Blijven in een luchtdicht bakje een week lang goed.
100 gr ongezouten boter, 50 gr lichte, ongeraffineerde rietsuiker, 100 gr vloeibare honing, 100 gr gedroogde aardbeien, 60 gr zaden/pittenmix, 40 gr gehakte noten, 200 gr havermout, 50 gr bloem, 5 tl light aardbeienjam,
- Vegetarisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-12-2015Vegetarisch20-30 min.
Zoete havermout-dadelkoeken
Lekker bij een feestelijk ontbijtje
450 gram gedroogde dadels, 150 gram tofu, 225 gram suiker, mespunt zout, 350 gram volkorenmeel, 150 gram havermout, 1 afgestreken eetlepel bakpoeder, 2 eetlepels warm water, 225 gram gemengde noten,
- 0-10 min.
- Geplaatst op25-03-20020-10 min.
Chocoladekoekjes
Stevige koekjes in Amerikaanse stijl.
250 gram roomboter, 500 gram bloem, 1 tl bakpoeder, 500 gram suiker (evt. half wit half bruin), 600 gram havermout, zout, 4 repen chocola, in stukjes, 2 eieren, vanillesuiker, 300 gram noten,
- Amerikaans
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-02-2001Amerikaans20-30 min.
Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
Deze nuggets zijn zo krokant dat we er het liefst meteen in willen bijten. Verras je tafelgenoten met kip mét een korstje of serveer ze als onweerstaanbare snack tijdens een gezellig avondje voor de televisie. Een friteuse heb je niet nodig: deze nuggets maak je in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.
500 g kipfilet, 2 teentjes knoflook, 1 citroen, 2 tijm takjes, 2 dragon takjes, 400 g volle yoghurt, 100 g cornflakes (ongezoet), 40 g havermout, 1 tl kipkruiden, olijfolie, peper en zout
- Belgisch Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-11-2019Belgisch Voorgerecht20-30 min.
" Snekje " voor het bekje.
OF........ GEZOND HAVERMOUTREEPJE ( TUSSENDOORTJE ) MET 2 VARIATIES Deze super gezonde mueslirepen zijn uitermate geschikt als ontbijt als je eens weinig tijd hebt, maar ook als tussendoortje is dit een ideale snack . Echt een fluitje van een cent om ze ff te maken.
260 gr havermout of havervlokken, 150 gr ontpitte dadels, 140 gr honing, 120 gr noten en zaden, rasp van 1 flinke bio citroen, 4 eetlepels water, 4 eetlepels olie, 2 eetlepels kaneel
- Wereld
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-01-2019Wereld30-60 min.
polenta met chineese kool
Vegetarische schotel
1 ltr groentebouillon(vegetarische blokjes te koop bij de natuurwinkel en de meeste supermarkten)* 250 gr havermout* zout* peper* 1 smal deel Chineese kool* 1 gehakte ui* 10 gr boter* 2 eetl gehakte tuinkruiden naar keuze*
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-09-1999Vegetarisch10-20 min.
Havermoutrepen
Mueslirepen zonder toegevoegde suikers. Eenvoudig te maken en superlekker!
120 gr plantaardige margarine, 120 gr appelstroop (zonder toegevoegde suikers), 230 gr havermout, een handje rozijnen
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-2012Vegetarisch10-20 min.
Havermoutrepen met banaan en trio van noten
Gezond tussendoortje
1 banaan, 0.5 onbehandelde sinaasappel (bio), 150 g boter (op kamertemperatuur), 50 g walnootpitten, 50 g hazelnoten, 50 g cashewnoten, 5 eetl. vloeibare honing, 100 g tarwebloem, 100 g havermout, 1 snuifje zout
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-02-2019Belgisch60-120 min.
Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
=18pxDeze nuggets zijn zo krokant dat we er het liefst meteen in willen bijten. Verras je tafelgenoten met kip mét een korstje of serveer ze als onweerstaanbare snack tijdens een gezellig avondje voor de televisie. Een friteuse heb je niet nodig: deze nuggets maak je =18pxin de oven=18px of =18pxin de airfryer of heteluchtfriteuse=18px.
500 g kipfilet, 2 knoflook teentjes, 1 citroen, 2 tijm takjes, 2 dragon takjes, 400 g volle yoghurt, 100 g cornflakes (ongezoet), 40 g havermout, 1 tl kipkruiden, olijfolie, peper en zout
- Belgisch
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-10-2020Belgisch20-30 min.
Havermout-zuidvruchtenblokjes met honing en nutella
Een heerlijke zoete en sticky koek; gewoon een kwestie van alle ingrediënten met elkaar vermengen en dan bakken........
Dit heb je nodig:, , Voor ongeveer 15 stuks:, , 150 gram havermout;, 35 gram bloem;, 65 gram suiker;, 2 flinke eetlepels Nutella (hazelnootpasta);, 4 eetlepels in kleine stukjes gesneden, gedroogde abrikozen;, 4 eetlepels rozijnen;, 4 eetlepels grofgehakte amandelen;, 4 eetlepels in kleine stukjes gesneden, ontpitte dadels;, 3 eetlepels sesamzaadjes;, 50 gram gesmolten roomboter;, 5 eetlepels honing;, 1 zakje vanillesuiker;, 1 mespunt zout;, 1 eetlepel water.
- Marokkaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-11-2012Marokkaans30-60 min.
Mexicaans stoofpotje met krokante kip
Een lekker slank gerechtje met kip (minder dan 500 kcal!). Vind je geen havermeel in de winkel? Je maakt het makkelijk zelf. Doe havervlokken in de keukenrobot en mix ze fijn tot havermeel.
4 kipfilets, 2 eieren, 50 g havermout, 50 g havermeel, 1 el kipkruiden, 1 tl komijnpoeder, kokosolie, peper en zout, Voor het Mexicaans stoofpotje :, 500 g kerstomaten, 2 gele paprika's, 6 lente-uien, 10 g bladpeterselie, 250 g kidneybonen, 200 g maïs, 1 tl komijnpoeder, 1 tl oregano, 1 tl kaneel, 1 snuifje chilipoeder, kokosolie, peper en zout
- Mexicaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-02-2021Mexicaans Hoofdgerecht20-30 min.
Boerenstimp
Grootmoeders gerechten
2 kg. verse boerenkool of 1 pak (600 gr.) uit de diepvries; 3 middelgrote preien; 200 gr. mager spek; 40 gr. margarine of boter; 2-2 1/2 kg. geschilde aardappelen; 1 theelepel komijn of karwijzaadjes; zout; 30 gr. vlugkokende havermout; 150 gr. dik gesneden corned beef; 1 1/2 dl. melk; 2 eetl. azijn; aroma; peper; nootmuskaat
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Gezonde mueslirepen
Mijn buren hebben allemaal om dit recept gevraagd. Makkelijk om zo mee te pakken uit de diepvries en je kunt er flink wat appels in kwijt. Voor iedereen die een grote appeloogst heeft en van gezond en lekker houdt.
4 eieren, 200 gram honing, 400 gram gemengde noten, gedroogde vruchten, zaadjes, pitjes, kokossnippers enz., 100 gram havermout, 200 gram speltmeel of ander meel, 200 gram gesmolten roomboter, 950 gram gehakte appel (de soort maakt niet uit), 1 eetlepel koekkruiden, 1 eetlepel kaneel, Evt. Sesamzaadjes of geraspte kokos.
- Biologisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-10-2020Biologisch60-120 min.
Havermout-Banaanrepen
Deze koekjes zijn eenvoudig en snel te maken, omdat de vochtige bestandelen in een keukenmachine worden gemengd en vervolgens door de droge ingredienten worden geroerd.
1 theelepel zachte margarine om in te, vetten, 250 g havermoutvlokken, 90 g volkorenmeel, 100 g bruine suiker, 75 g walnoten, fijngehakt, 75 g rozijnen, 2 ? theelepel bakpoeder, ? theelepel kaneel, ? theelepel nootmuskaat, ? theelepel sinaasappelrasp, 2 ? dl magere melk, 2 eieren, 1 eiwit, 6 eetlepels gesmolten margarine, 3 middelgrote bananen, gepureerd, ,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-12-2000Nagerecht30-60 min.
KIWI ONTBIJTREPEN - Appel-kiwi-crumble
"Oh boy, als je een bakmadam/bakman bent, dan wil je deze ontbijtrepen zeker op je lijst zetten. Niet alleen zijn ze een fijne afwisseling van je standaard ontbijtje, maar ze zijn ook nog eens ongelofelijk lekker, bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten & zijn super gemakkelijk om te maken. En het beste van al? Ze zijn gemaakt met lekker veel kiwi!Ben jij een kiwi lover? Ik alvast wel! Zeker als ze wat gerijpt en lekker zoet geworden zijn, zoals de Zespri Sungold waar ik dit recept mee maakte. Zo fris & zoet tegelijk! Wie is er nog fan van deze gele variant op de traditionele kiwi? Voor dit recept maakte ik er een heerlijke confituur mee met maar drie ingrediënten en wauw: zo lekker! Heerlijk zoet en perfect van textuur. Ik heb meteen een dubbele portie gemaakt zodat ik hem ook nog door mijn yoghurt kon roeren of op mijn boterham kon smeren nadat ik deze repen gemaakt had."
Voor de kiwiconfituur:, 4 Zespri Sungold kiwi's, 2el chiazaad*, 2 el ahornsiroop (als je een zoetebek bent), Voor de repen:, 180g havermoutvlokken (eventueel glutenvrij), 80g kokosolie (+- 3 grote eetlepels), 100g ahornsiroop (als je een zoetebek bent), 1tl vanille (kan je ook weglaten)
- Europees
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-2018Europees30-60 min.
Flapjacks met kardemom-kaneelroom
Flapjack klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar het is een kindvriendelijke snack ! Deze gebakken havermoutkoek is wel het favoriete tussendoortje van veel Britse kinderen. Hoog tijd om dit lekker vieruurtje bij ons te introduceren. Met een mengeling van havermout, boter, suiker en noten maak je stevige vierkante of rechthoekige repen die je afbakt in de oven. Je kan ook rozijnen of andere ingrediënten toevoegen naar eigen smaak. Jeroen serveert er een portie kardemom-kaneelslagroom bij.
150 g boter, 125 g cassonade Graeffe (bruine suiker), 220 g havermoutvlokken, snuifje grof zout, 2 el honing, 75 g notenmix, 20 cl slagroom, 20 g bloemsuiker, snuifje kaneel, snuifje kardemom, 1 dopje vanille-extract,
- Engels Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-01-2021Engels Nagerecht30-60 min.