1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Hasselback Aardappelen

Hasselback aardappelen recepten (19)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hasselback aardappelen

Heerlijke krokant gebakken aardappelen uit de oven.

INGREDIENTEN

12 vastkokende middelgrote aardappelen, geschild 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct mespunt korianderpoeder mespunt komijnpoeder mespunt paprikapoeder mespunt kerriepoeder zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd van de onderkanten over de breedte van de aardappelen een plakje zodat ze blijven staan en snijd ze dan om de 5 mm in tot bijna onderaan. Zet de aardappelen in een ovenschaal. Vermeng de boter met de specerijen, zout en peper. Smeer de boter in de inkepingen en over de aardappelen en bak ze in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en bruin. Tip: U kunt dit gerecht zonder de specerijen ook als neutrale aardappelen bereiden.

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2010
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hasselbacks Potatis (Zweedse Hasselback aardappelen

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

12 middelgrote vastkokende aardappelen, 1 theelepel knoflookpasta (of 2 teentjes geperst), zout en peper naar smaak, 25 gram kruidenboter, 25 gram boter, 50 gr. geraspte parmezaanse kaas

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2014
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Aardappelen hasselback

Hasselback aardappelen komen oorspronkelijk uit Zweden €" daar heten ze Hasselbackspotatis. Halverwege vorige eeuw zou de chef van Hotel Hasselbacken in Stockholm ze voor het eerst op de kaart hebben gezet. Ze zijn lekker krokant vanbuiten en zacht vanbinnen en zien er ondanks de simpele bereiding feestelijk genoeg uit voor elke gelegenheid. The little black dress van de aardappelen, eigenlijk. Lekker bij €Hasselbackaardappeltjes zijn heerlijk bij een stukje mals gebraad, bij kip of bij een stukje gegrilde biefstuk of zalm. Maar ook lekker bij een gemengde groene saladeals je geen vis of vlees wilt eten. 

INGREDIENTEN

4 aardappels (middelgrote vastkokende), 50 g kaas (schilfers), 50 g boter, 2 tijm takjes,

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2021
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hasselback aardappelen met specerijen

Aardappelen uit de oven met specerijen. Nauurlijk is het simpel uit te breiden naar meer personen. Schil wat meer aardappelen. Het is aan te bevelen niet hele grootte aardappelen te nemen.

INGREDIENTEN

12 vastkokende middel kleine aardappelen,geschild, 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct, mespunt korianderpoeder, mespunt komijnpoeder, mespunt paprikapoeder, mespunt kerriepoeder, zout en versgemalen peper

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-11-2010
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hasselback aardappelen met warme specerijen

INGREDIENTEN

12 vastkokende middelgrote aardappelen, geschild;, 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct;, mespunt korianderpoeder;, mespunt komijnpoeder;, mespunt paprikapoeder;, mespunt kerriepoeder;, zout en versgemalen peper.

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2010
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hasselback aardappelen met specerijen

Gerecht stond in Boodchappen van september 2010. Aardappel anders, maar dan zelf gemaakt :-)

INGREDIENTEN

12 vastkokende aardappelen middelgroot, 4 eetl. gesmolten boter, mespunt korianderpoeder, mespunt paprikapoeder, mespunt kerriepoeder, zout & peper

  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2010
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.
Populaire aardappelen recepten

Hasselback aardappelen met warme specerijen

INGREDIENTEN

12 vastkokende middelgrote aardappelen,geschild, 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct, mespunt korianderpoeder, mespunt komijnpoeder, mespunt paprikapoeder, mespunt kerriepoeder, zout en versgemalen peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lamsbout met gremolata en hasselback aardappelen

=18px't Duurt eventjes, maar dan heb je ook een hemelse lamsbout.

INGREDIENTEN

1,3 kg lamsbout, 400 g broccolini, 6 vastkokende aardappelen, 50 g groene olijven (ontpit), 1 el kappertjes, 10 g oregano, 20 g citroentijm, 1 citroen, 8 sjalotten, 20 cl droge witte wijn, 20 cl lamsfond, 10 cl water, 10 cl olijfolie, 1 tl grof zeezout, peper

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-04-2021
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hasselback aardappelen met warme specerijen

INGREDIENTEN

12 vastkokende middelgrote aardappelen, , geschild, 4 eetl. gesmolten boter of bakproduct, mespunt korianderpoeder, mespunt komijnpoeder, mespunt paprikapoeder, mespunt kerriepoeder, zout en versgemalen peper

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-2010
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hazenrug met kumquatsaus en hasselback aardappelen.

Een mooi wild gerecht voor de kerst.

INGREDIENTEN

100 g suiker, 12 kumquats, 1 kaneelstokje, paar takjes oregano + extra om te garneren, 300 g rode bieten, geschild en in partjes, 300 g gele bieten, geschild en in partjes, 150 ml wildfond, 50 ml witte port, 4 hazenrugfilets, 100 g enoki-paddestoelen, 4 st Rozeval aardappelen, zout, olie, peper, 8 st laurierblad, 1 st rettich, 20 ml sushi azijn

  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappels zijn niet alleen heerlijk maar zien er feestelijk uit op de kersttafel! Dit aardappelgerecht vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in 18de eeuw.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, - 18 middelgrote vastkokende aardappelen, - 150 g roomboter, - 15 g verse salie, - 15 g verse rozemarijn, - 15 g verse tijm, - 150 g geraspte Parmezaanse kaas, - grof zeezout, - peper

  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-12-2016
  • Europees Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste hasselback aardappelen recepten

Hasselback aardappels

Hasselback aardappelsBereidingswijzeSchil de aardappels en leg ze in het water. Snij de aardappels met zon 3 mm tussenruimte in met inkepingen. Tip! Leg de aardappel naast een snijplank en snij zover in, totdat je mes de snijplank raakt. Vet een ovenschotel in met boter en leg de aardappelen erin met de inkepingen naar boven. Bestrooi de aardappels, ook in de inkepingen met olijfolie en naar smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal zon 45 minuten in een oven op 220 graden. Schenk om het kwartier wat olijfolie over de aardappels in de oven. Strooi als de ovenschaal met de aardappels uit de oven komt wat peterselie over de aardappels en eventueel wat geraspte kaas

INGREDIENTEN

5 aardappels, peterselie, olijfolie, strooikaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hasselback aardappels

.....

INGREDIENTEN

Ingrediënten, Porties: 4, , 4 grote (250 gr) aardappelen, 2 eetlepels boter, gesmolten, zout en peper naar smaak, 2 eetlepels fijngeraspte Pecorino Romano, 1 eetlepel paneermeel

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-10-2017
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hasselback potatis

Gevonden bij de groentenboer.

INGREDIENTEN

4 grote aardappels, 25 gram boter; gesmolten, 3 eetlepels olijfolie, grof zeezout, ----voor het 'jasje'----, geraspte schil van 1/2 sinaasappel, sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel rietsuiker, versgemalen peper; naar smaak

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hasselback aardappelen en tomaat uit de oven

Hasselback aardappelen en tomaat uit de oven. Heb er alleen een eigen twist aangegeven.

INGREDIENTEN

800 g aardappelen, van gelijke grootte, 80 g boter, 3 teentjes knoflook, geperst, peper, Fleur de Sel, takje tijm, blaadjes afgeritst, Als optie met parmezaanse, tomaat, oregano

  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krokante aardappels

Behalve wat er met neus, tong en oog genoten kan worden, is er nog een vierde kwaliteit van voedsel: de zogenaamde bijtfactor. Wokkels, bijvoorbeeld, smaken niet zoveel anders dan andere zoutjes, maar door de gedraaide vorm geeft een Wokkel de maximale 'crunch' per vierkante centimeter en dat is waarschijnlijk precies de kwaliteit waardoor de Wokkel al zoveel jaren recht overeind blijft tussen al het chipsgeweld. Ook voor gebakken aardappelen geldt: hoe krokanter, hoe lekkerder. Maar bij het bakken in pan of oven blijkt het niet zo makkelijk om een gare aardappel te voorzien van krokant korstje zonder aanbakken en aanbranden. Behalve bij de methode 'Hasselback', vernoemd naar het gelijknamige Zweedse hotel dat verantwoordelijk is voor deze uitvinding. Hoe de Zweedse methode werkt?

INGREDIENTEN

Een hoeveelheid aardappels voor 2-3 of 4 personen (of meer), (reken 3 middel grote aardappels per persoon), ,

  • Zwitsers Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2005
  • Zwitsers Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hasselbackpotatis

Origineel Zweeds recept, Hasselback Aardappelen.

INGREDIENTEN

12 middelgrote aardappelen, 1 eetlepel boter, 3 eetlepels geraspte kaas, 1-2 eetlepels droge broodkruimels, zout

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Zoete-aardappel-hasselback met mierikswortelroom

Een lekker bijgerecht uit de oven 

INGREDIENTEN

4 zoete aardappelen, 2 handjes kruiden (dille, peterselie, waterkers, bieslook,...), 200 g slagroom, 2 el geraspte mierikswortel, 4 el olijfolie, peper en zout

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2021
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste hasselback aardappelen recepten
Populaire aardappelen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top