Zwitserse witlof met kip
Heerlijke zachtromige zoetzurige ovenschotel, écht Zwitsers dus!
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram witlof, stronkjes in lengte gehalveerd, 500 gram kipfilet, in lange reepjes, Flinke klont boter om de kip in te bakken en de ovenschaal mee in te smeren, 2 el suiker, 1 rode ui, gesnipperd, 200 gram geraspte Gruyère, sap van 1 limoen, 1 scheut witte wijn, 1 flinke scheut kookroom, peper en zoutVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C.
Bereidingswijze
Vehit de olie in een pan en bak de kip aan alle kanten bruin. bestrooi met peper en zout. Breng een pan water aan de kook en laat de witlof in een stoommandje met deksel erop ongeveer 10 minuten stomen. Laat uitlekken. Smeer een ovenschaal in met boter en strooi daar de suiker op. Verdeel de witlof over de schaal en leg de repen kip ertussen. Fruit de ui een paar minuten in de boter waarin je de kip hebt aangebakken. Blus af met limoensap en een scheut witte wijn. Laat inkoken. Voeg de kookroom toe. Er moet een mooi sausje overblijven. Laat afkoelen. Meng 50 gram Gruyère erdoor. Schep de saus over de kip en witlof. Strooi er nog wat Gruyère overheen.Zet 20 minuten afgedekt in het midden van de oven. Haal na 20 minuten aluminiumfolie eraf en laat nog even gratineren.