- Eigen recept
SPANAKOPITA (spinazietaart)
750 gr spinazie 1ui, fijn gesneden 1/4 kop melk 1/4 kop peterselie, fijngesneden 1/4 kop dille fijngesneden 1/2 kop boter 2 grote eieren 175 gram feta peper en zout 6 vellen kant en klaar bladerdeeg boter om in te vetten
De spinazie wassen en snijden. De boter in de pan laten smelten en de ui fruiten en even later de spinazie toevoegen. Goed doorroeren. Peterselie, dille, peper en zout toevoegen en met het deksel op de pan de spinazie laten koken tot het meeste vocht verdwenen is. De pan van het vuur halen, de melk door de spinazie roeren waardoor deze wat afkoelt. De eieren loskloppen en er de grof gesneden feta aan toevoegen. Als de spinazie koud is geworden er het eimengsel doorroeren. Een ovenschaal invetten en er 4 met gesmolten boter bestreken vellen bladerdeeg in leggen. De spinazie verdelen over het bladerdeeg, de uitstekende stukken deeg over de vulling vouwen en het resterende bladerdeeg, met boter bestreken, daar weer op leggen. Uitstekende stukken afsnijden. Besprenkelen met gesmolten boter en in een warme, voorverwarmde oven in 40 a 50 minuten gaar bakken. Een half uur laten afkoelen en dan opdienen.
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-06-2008Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
spinazietaart
Deze spinazietaart vinden ze allemaal zooooooo lekker
400 gr gehakt., 1 ui., 400 spinazie (diepvries)., zout ., peper., paprika poeder scherp., snufje cayennepeper., 1 pakje (roomboter) bladerdeeg., plak ham ong. 200 gr., 1 beker creme fraiche (kleine).., 3 of 4 eieren (ligt eraan hoe vochtig de gehaktpruttel is)., 1 zakje geraspte kaas., boter., paneermeel.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
spinazietaart
Lekkere spinazietaart, lijkt een beetje op de griekse spanakopita, maar dan simpeler.
Pakje diepvriesbladerdeeg, pakje diepvriesspinazie, pakje feta, eventueel creme fraiche (hoeft niet), peper en zout
- Vegetarisch
- 10-20 min.
- Geplaatst op18-01-2003Vegetarisch10-20 min.
Spinazietaart
Zalig hartige taart, voor de liefhebber van chevre (zachte geitenkaas)
Bladerdeeg (ongeveer 7 plakjes), spinazie (pak 450gram diepvries, niet a la creme, verse spinazie of combi met vers is nog lekkerder...), dikke plak chevre (zachte geitenkaas), tomaten (2 stuks), eieren (2 stuks), eventueel scheut room, pijnboompitten (handje), versgemalen zwarte peper, zout naar smaak, olie
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op08-04-2001Vegetarisch Hoofdgerecht20-30 min.
Spinazietaart
Als het vlug moet gaan, kan je het ook met kruimeldeeg maken, zoals ik het heb gedaan!
90 ml extra vergine olijfolie, 4 kleine uien, gesnipperd, 750 g spinazie, gekookt, uitgeknepen en in stukjes gescheurd, Verse peterselie, Verse dille, 3 grote eieren, licht losgeklopt, 250 g feta, verkruimeld, Zout en versgemalen witte peper, 10 vellen diepvriesfilodeeg, ontdooid (of kruimeldeeg)
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-09-201430-60 min.
Spinazietaart
Hartig hapje of volledige maaltijd, het is allebei mogelijk met deze heerlijke spinazietaart van filodeeg!
350 gr (diepvries)spinazie (ontdooid); 1 pakje diepvries filo(blader)deeg (ontdooid); olijfolie; 4 teentjes knoflook (geperst); 100 gr Parmezaanse kaas (geraspt); 100 gr roomkaas (bv paturain knoflook-kruiden); 2 eieren; zeezout.
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-01-2007Vegetarisch Hoofdgerecht60-120 min.
spinazietaart
Spinazie a la boursin,kipfilet,spekblokjes,ei,balderdeeg en geraspte kaas.
- Nederlands
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-01-2008Nederlands20-30 min.
spinazietaart
450 gr spinazie, 5 plakjes bladerdeeg, 4 eieren, 200 gr rundergehakt, 150 gr gemalen pittige kaas
- Frans
- 10-20 min.
- Geplaatst op22-12-2004Frans10-20 min.
- Eigen recept
Spinazietaart
Dit gerecht is een hartige taart van spinazie en tartaar. In plaats van tartaar zou je ook half om half gehakt gebruiken, maar dan maak je het meteen veel vetter. Dit is het allereerste wat ik leerde koken 3 jaar geleden toen ik 11 was. Het is erg eenvoudig en snel klaar te maken.
* 3 zakken gewassen spinazie (Of een pak diepvriesspinazie of spinazie ala crème, zorg dan wel dat het in blokjes is), , * 400 gr tartaar (of ander gehakt), , * Een pakje bladerdeeg., , * Een scheutje kookroom of een flinke lepel crème frais (dit hoeft niet wanneer je diepvriesspinazie ala crème gebruikt), , * Paneermeel, , * Boter (om ovenschaal in te vetten)
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-09-2009Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Spinazietaart
Snelle spinazietaart uit de voorraadkast
- 1 pak diepvriesspinazie zonder room, - 3 a 4 plakjes bladerdeeg, - 3 eieren, - 1 bekertje slagroom (125 ml), - 100 gram goedkope blauwschimmelkaas, - 1 ui, - 1 teen knoflook, - peper, - zout, - snuf nootmuskaat, - boter om quichevorm in te vetten.,
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-07-200230-60 min.
Spinazietaart
Spinazietaart met feta
6 vellen bladerdeeg, 1 kilo verse spinazie, 200 g feta, verkruimeld, 2 eieren, 2 fijngehakte sjalotjes, 2 teentjes knoflook, peper, zout en een mespunt nootmuskaat,
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-12-1999Vegetarisch30-60 min.
spinazietaart
Spinazietaart erg lekker.
Je hebt nodig:, 1 pakje diepvriesbladerdeeg, 400 gram verse of 200 gram diepvriesspinazie, Beetje boter of margarine, 200 gram belegen kaas, 2 eieren, 3 dl. melk,halfvolle koffiemelk of room, 1 afgestreken theel. zout.
- Kinderkeuken Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-10-2000Kinderkeuken Hoofdgerecht30-60 min.
spinazietaart
Overheerlijke (verantwoorde) Spinazietaart
(diepvries) spinazie, bladerdeeg, tartaar of gehakt, shoarmakruiden, bosui, tomaten, knoflook, pijnboompitten, eieren, huttenkase, tijm, geraspte kaas, ,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op17-07-2002Hoofdgerecht10-20 min.
spinazietaart
Een warm gerecht met spinazie, tomaat en pittige kazen
450gr. diepvrioes deeg voor hartige taart, 250gr. verse spinazie, 200gr. kerstomaatjes, boter voor invetten, 6 eieren, 2 dl. slagroom, zout, peper, 100gr. parranokaas, 150gr. zachte geitenkaas
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-01-200360-120 min.
- Eigen recept
Spinazietaart
Een heerlijke, makkelijk te maken, hartige spinazietaart!
-8 plakken diepvriesbladerdeeg, -1 pak diepvriesspinazie (geen creme fraiche), -100 gram spekjes, -1 ui, -150 gram champignons, -1 teentje knoflook, -100 gram geraspte kaas
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op11-08-2009Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
Spinazietaart
Een heerlijke spinazietaart, makkelijk om te maken.
450 gram spinazie à la créme (diepvries), 200 gram mager rundergehakt, 5 à 6 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart, 4 eieren, Knoflook naar smaak, 1 stukje Danablu van 125 gram, Boter, Peper en zout
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-09-2011Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
Spinazietaart
Je kunt de spinazietaart met en zonder spekjes maken. Ook kun je de spekjes vervangen door bacon. Je kunt de spinazie ook vervangen door bijvoorbeeld prei, brocolli of een andere groente.
1 pak gehakte diepvriesspinazie, 1 zakje geraspte kaas, 2 eieren, 1 klein potje crême fraîche, (dubbelpak spekblokjes), zout en peper, bladerdeeg
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2011Nederlands30-60 min.
spinazietaart
10 velletjes diepvriesbladerdeeg, 600 g diepvries spinazie, boter, 6 eieren, 150 g magere kwark, 150 g geraspte kaas, peper, nootmuskaat., ,
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-02-1999Goedkoop en snel30-60 min.
spinazietaart
Spinazietaart met een Grieks tintje
Blader- of fillodeeg, diepvriesspinazie, spekreepjes, fetakaas, pijnboompitten, drie tenen knoflook, creme fraiche, twee eieren, nootmuskaat/zout/peper/bouillonpoeder eventueel kummel naar smaak.
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-11-200330-60 min.
Spinazietaart
Hartige taart met spinazie, rundergehakt en feta
7 plakjes bladerdeeg, 1 kg spinazie, 500 gr. rundergehakt, 200 gr. feta, 75 gr. pijnboompitten, 4 sjalotjes, 1 teen knoflook, 1 kleine spaanse peper, 2 dl. slagroom, 3 eieren, boter, peper, zout,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-03-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Spinazietaart
450 gram diepvriesdeeg voor hartige taart, 250 gram verse spinazie, 200 gram kerstomaatjes, Boter om in te vetten, 6 eieren, 2 dl slagroom, zout en peper, 100 gram parranokaas aan 1 stuk, 150 gram zachte geitenkaas,
- Internationaal
- 20-30 min.
- Geplaatst op19-02-2000Internationaal20-30 min.
spinazietaart
Een lekker, snel en voedzaam gerecht voor ongeveer 4 personen
*Een pond (gekruid) rundergehakt, *een doosje(450gr.)spinazie deelblokjes, *Een pakje bladerdeeg, *een kleine verpakking boursin-kruiden, Ongeveer 200 gram geraspte belegen kaas, Evt. gehaktkruiden, Een ei
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-12-1998Goedkoop en snel30-60 min.
spinazietaart
1 pak bladerdeeg/ hartige taartdeeg, 2 pakken diepvriesspinazie (a 450 gram), 100 gram rauwe ham in blokjes/reepjes, 100 gram kaas, 3 eieren, 100 ml slagroom/ creme fraiche, 2 tomaten
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-08-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Spinazietaart
Deze heerlijke en makkelijke spinazietaart maak ik regelmatig als ik zelf geen zin heb om te koken maar toch iets voedzaams wil eten.
1 pakje gewoon bladerdeeg (geen quiche-bladerdeeg!), 2 grote potten spinazie, Zakje gezouten cashewnoten, Bakje champignons, Kuipje roomkaas met kruiden, Sesamzaadjes, 1 ei, of een klein laagje melk, Geraspte kaas, Paneermeel, zout, peper,
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-2013Hoofdgerecht10-20 min.
spinazietaart
Snel, lekker en goedkoop receptje gekregen van onze tante. Ideaal om de blok door te komen.
1. een pakje diepvriesroomspinazie, 2. 250 gr. gehakt, 3. een ui, 4. een pak bladerdeeg
- Belgisch Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-06-2001Belgisch Hoofdgerecht10-20 min.
Spinazietaart
Een overheerlijke spinazietaart, slecht voor als je aan de lijn bent! Wel machtig.
600 gram verse spinazie, 1 blikje croissantdeeg (dane rol), 1/8 liter slagroom,pakje boursin(klein) 2 eieren, cashewnoten,zakje geraspte kaas, zout en peper
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-12-1999Hoofdgerecht30-60 min.
Spinazietaart
Erg lekkere spinazietaart, op een eigen manier gemaakt.
? 1 pak diepvriesspinazie, ? 3 eieren, ? 1 pakje room culinair, ? half potje pesto, ? 1 pakje spekreepjes, ? 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes), ? 500 gram rundergehakt, ? 2 teentjes knoflook,
- Fusion
- 20-30 min.
- Geplaatst op06-07-2003Fusion20-30 min.
- Eigen recept
spinazietaart
1 pakje bladerdeeg (10 plakken), 1 tl kaneel, paneermeel of havermout, gehakte spinazie uit de vriezer, 2 pakken (niet á la creme), 3 eieren, grof zout, 250 gr ham, zalm of 1 pakje fetakaas,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op27-10-2010Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Spinazietaart
Met kerstomaatjes en geitenkaas
450 gram diepvries deeg voor hartige taart.>250 gram verse spinazie.>200 gram kerstomaatjes.> boter om in te vetten.>6 eieren.>2 dl slagroom.>zout en peper.>100 gram parranokaas(aan een stuk).>150 gram zachte geitenkaas., , Let op !!!! Bevat p.p. ca. 735 kcal/19 gr eiwit/ 59 gr vet/ 32 g koolhydraten.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2001Nederlands60-120 min.
Spinazietaart
Een heerlijke taart met spinazie a la creme en gehakt. Serveer daarbij een lekkere salade met yoghurtdressing.
1 pak spinazie a la creme (diepvries, 450 gr.), 5 plakjes bladerdeeg., 4 eieren (m)., 250 gr. rundergehakt., 1 zakje gemalen kaas pittig (150 gr.),
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-12-2005Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Spinazietaart
Spinazietaart is een overschotel met verschillende lagen, waardoor het op een taart lijkt. vandaar de naam.
- pak diepvriesspinazie (450 gr.), - kruimige aardappels voor de puree, - 4 eieren, - 350-400 gram gehakt, - zakje geraspte (oude) kaas
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-01-2012Nederlands30-60 min.
spinazietaart
Spinazietaart de kinderen vinden het heerlijk
1 pak spinazie a la creme(diepvries), 1 pakje, boursin, 1 rode paprika, 1 ui,1ei, klein potje mais, bladerdeeg.
- Goedkoop en snel Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-01-2001Goedkoop en snel Bijgerecht10-20 min.
spinazietaart
Vegetarische ovenschotel
2 pakken van 450 gr. spinazie, 10 eieren, koffiemelk, 1 pakje (10 blaadjes) bladerdeeg, peper en zout, 1 pakje geraspte kaas en zakje kaassaus.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op06-07-2001Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Spinazietaart
Pasta-ovenschotel met spinazie. Zeer geschikt voor kinderen (neutrale smaak). Mijn moeder maakte dit altijd als ze na een lange werkdag geen zin meer had om te koken: de voorbereiding deed ze 's ochtends en 's avonds kon alles samengevoegd worden en meteen de oven in.
250 g pasta (liefst fusilli), 450 g gesneden bladspinazie (diepvries), 3 eieren, melk, geraspte oude kaas (+- 100 g)
- Kinderkeuken
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-11-2003Kinderkeuken20-30 min.
Spinazietaart
Deze spinazietaart is weer eens iets anders
Spinazie a la creme 2 pakken, 2 eieren, pakje bladerdeeg, 1 ui, stuk feta
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-11-2002Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
spinazietaart
Quiche van spinazie als volledige maaltijd voor 2 personen maar ook als hapje of als bijgerecht geschikt.
*400-500 gram spinazie (diepvries maar kan natuurlijk ook vers) *2 eieren *1 1/2 rode ui *knoflookteentje *3 grote kastanjechampignons *naar keuze:300 gram spekjes en 30 gram geraspte kaas OF 150 gram bacon en 75 gram zachte franse kaas, camembert o.i.d. *20 cl cr?me fraiche (5%vet) *hartige taartbodem naar keuze, deeg vers,uit koeling of diepvries *zout (hoeveelheid voor de eieren, spinazie en creme fraiche), peper, cayennepeper (snufje), nootmuskaat
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-02-200630-60 min.
spinazietaart
Zonder vlees is het een vegetarisch recept
Verse spinazie of bladspinazie uit de diepvries (450gr), (ong 100 gr spekblokjes), ong 150 gr veta, ong 175 studentenhaver, 3 a 4 eieren, (creme fraiche), blikje croissant-deeg, (verse) basilicum, peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op07-09-2001Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
spinazietaart
Joods italiaans
750 gr spinazie, 4 kleine ansjovisfilets, 2 knoklooktenen uitgeperst, 2 eetlepels kappertjes goed uitgeknepen, 5 eetlepels zonnebloemolie, 2 eieren,losgeklopt, peper en zout, 1,5 eetlepel rozijnen, 60 gram pijnboompitten, 2 eetlepels paneermeel,
- Joods
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-01-2007Joods30-60 min.
spinazietaart
Een hele eenvoudig te maken hartige taart.
6 plakje bladerdeeg (diepvries), 1 pak bladspinazie (diepvries), 150 g kruidenkaas (bv boursin), 150 g cashewnoten, 250 g champignons, boter, zout en peper, paneermeel
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op20-02-2000Vegetarisch30-60 min.
Spinazietaart
Met bacon
1 pak Koopmans hartige taartmix naturel (185 g), 50 g boter of margarine, 1 kg spinazie, 200 g bakbacon, in reepjes, 1 eetlepel boter of margarine, 100 g Deense mozzarella, geraspt, 1 dl slagroom, 2 eieren, zout, peper, nootmuskaat, springvorm (22 cm.)
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op02-07-2000Hoofdgerecht20-30 min.
Spinazietaart
1 pak deeg voor hartige taart (diepvries) ontdooid, 2 pakken bladspinazie (diepvries, a 450 g) ontdooid, 100 g rauwe ham in brede repen, 100 g blauwaderkaas (bijv. Danisch blue), 3 eieren, 100 ml slagroom.
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op18-09-2005Hoofdgerecht30-60 min.
-
koolhydraatarme spinazietaart
van griet44 , 1 recepten, 0 volgers