1. Home
  2. Recepten
  3. Hartigetaart

Hartigetaart recepten (15)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

HartigeTaart met gehakt en verse groenten:

Lekker.

INGREDIENTEN

6 eieren, 200gr rundergehakt, 200 ml crème fraiche, Bladerdeeg voor Hartige taart (van Koopmans), 1 zakje geraspte kaas jong belegen, ½ Zakje nasi kruidenmix,(Conimex) ½ rode peper, ½ rode paprika, ½ groene paprika, 1 Dunnen prei, 4 Trostomaten, 2 sjalotjes, 125gr Champignons, 2 Rundvlees bouillon blokjes, (Maggi) ¾ tl provinciaalse kruiden, 2 el olijfolie.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180gr cel. Ontdooi het diepvries bladerdeeg (je moet zelf even schatten hoeveel je nodig hebt om je ovenschaal of de springvorm te bekleden) en prik in de bodem een aantal gaatjes. Ontdoe de paprika`s van de zaadlijst en de zaadjes en snij de paprika in dunnen reepjes, Snij de prei in dunnen halve ringetjes, ALEEN HET WITTE EN LICHTGROENE GEDEELTE, en was ze onder stromend koud water en goed uit laten lekken. De champignons in plakjes snijden met de ei/champignon snijder en draai ze een kwart slag en doe ze nog een keer door de ei/champignon snijder, laat ze in kokend water met 2 vleesbouillon blokjes even koken tot ze op de bodem liggen. Snij de tomaat in dunnen plakjes, sjalotjes in halve ringetjes snijden en haal de harde stukjes er uit. Ontdoe de peper van de zaadlijst en de zaadjes snij hem heel erg fijn, Bak deze in de olie, met het sjalotje als sjalotjes glazig zijn dan het gehakt er bij en bak het rul en gaar, met een schuim spaan uit de pan halen, en op keukenpapier uit laten lekken, en laat afkoelen. Klop de eieren los in de beslagkom, doe 4/5 deel van de kaas bij, de crème fraiche en peper en zout en provinciaalse kruiden. Voeg de Paprika, Prei, ± 125gr Champignons, af gekoelde geruld gehaktprutje toe aan het eimengsel en verdeel de Nasikruidenmix er over en roer het door.

Bereidingswijze

Giet het eimengsel in de met bladerdeeg beklede Ovenschaal of Springvorm, de plakjes tomaat er over verdelen, en strooi het restant van de kaas er over. Zet de ovenschaal of springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ± 60 minuten gaar. De bovenkant moet bruinig zijn. Laat hem nog ± 20 min afkoelen. En snij met een mesje langs de rand de taart los.

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hartigetaart brocoli met kruidenkaas en hamblokjes

Dit is een lekker een makkelijk recept.

INGREDIENTEN

300gr kruidenroomkaas, 400gr mozzarella, 10 plakken roomboterbladerdeeg, 600gr brocolie, 4 eiren, 300gr hamblokjes/reepjes, zilverfolie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-07-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

super lekkere shoarmataart

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust!

INGREDIENTEN

6 pl. hartigetaart bladerdeeg, 1 kilo shoarma, 6 eieren, 500 gr champions, 2 rode paprikas, 4 flinke uien, 200 ml kookroom [Light], 200 gr geraspte kaas, 1 el. cajunkruiden, zout

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Winterse quiche met spruitjes en rookworst

De heerlijke winterse combinatie van spruitjes en rookworst nu eens een keertje heel verrassend uitgevoerd in een quiche. De appel geeft het gerecht een heerlijk fris accent. Als je dit lekker vind zal  deze Spruitjesstamppot-met-appel vast ook wel in de smaak vallen.

INGREDIENTEN

- 1 rol deeg voor (hartige)taart, - 400 gram (kleine)spruitjes, - 1 friszoete appel (Elstar), - 1 Gelderse rookworst, - 1 ui, - 3 eieren, - 200 gram crème fraiche, - 200 gram geraspte kaas (belegen), - peper, zout en nootmuskaat,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2021
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Preitaart

Hartigetaart met ham, kaas en prei.

INGREDIENTEN

1 pakje diepvries bladerdeeg 750 gram prei, 3 eieren 2 dl slagroom, 300 gram hamblokjes zout en peper, geraspte belegen kaas,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Tagiatelli Met Champignon-Roomsaus

INGREDIENTEN

Taigiatelli,1 prei,bakje champignons, gerookte spekjes,1 bosuitje,creme fraiche

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Broccolitaart

Een van de allerlekkerste hartige taarten die ik al jarenlang regelmatig eet.

INGREDIENTEN

45 gr.boter, 45 gr.bloem, 2 dl.melk, 2 dl.visbouillon, 2 eieren, 250 gr.broccolli, 150 gr.zalmsnippers en klein blikje mais (niet echt nodig)., croissantdeeg van Danerolles.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Spinazietaart

Hartigetaart

INGREDIENTEN

Monchou,2kleine blikjes tomatenpuree, huttenkase,500gram gehakt, 1 pak diepvries spinazie,knoflook, zout,peper,bladerdeeg

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2000
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Gehakttaart

Hartigetaart met gehakt.

INGREDIENTEN

- 200 gram bloem, - 250 gram gehakt, - 6 eieren, - 2 uien, - paneermeel, - 125 gram boter, - 100 gram geraspte kaas, - een blik tomaten of verse tomaten, - zout en peper,

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-01-1999
  • Nederlands
  •  60-120 min.

prei-gehakttaart

Een lekkere hartigetaart zowel als voorgerecht als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

Plakjes diepvriesbladerdeeg 4 stuks, prei 500 gram, ui 50 gram, knoflookteentje 1 stukje, gekruidgehakt, katespek 20 gram, eieren 1 stuk, magere kwark 0,5 dl., zonnebloemolie, paneermeel,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Sausijsjes taart

Deze taart eten wij af en toe. Het is een makkelijk te maken recept, en zodra hij in de oven zit kun je lekker op de bank gaan zitten. Meestal steken wij leuke vormpjes uit het deeg zodat hij er ook nog eens leuk uitziet! Het recept hebben we al zolang, dat het een eigen creatie is geworden. We voegde in de loop der jaren onze eigen dingen toe of hebben iets weggelaten. 

INGREDIENTEN

Koopmans deeg hartige taart, Sausijsjes, Ui, Boter of een beetje croma

  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste hartigetaart recepten

Hartige taart met groene asperges

Er zijn volop asperges te krijgen en ik vind met name de groene altijd erg lekker. Met name gegrillt, maar ze kunnen ook prima in een hartige taart! Dit is een hartige-taart recept voor 3 tot 4 personen.

INGREDIENTEN

Bos groene asperges, 200 g hamblokjes of fijngesneden ham, pakje of rol bladerdeeg, crème fraîche, platte peterselie, 4 eieren, zakje gemalen oude kaas, paneermeel

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-05-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spinazietaart

Heerlijke hartigetaart

INGREDIENTEN

750 gr Spinazie, 5 plakjes bladerdeeg, 150 gr kaas, 3 eieren, 3 el Havermout, Nootmuskaat, 2 el Pijnboompitten (evt), Peper, Zout

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Auberginetaart

Hartigetaart met aubergine en gehakt

INGREDIENTEN

1 pakje diepvries bladerdeegplakjes, 3 aubergines, 600 gr. gehakt, olijfolie, 1 grote ui, 1 grote teen knoflook, zout, peper, nootmuskaat, 1/2 theelepel kaneel, 1 theelepel paprikapoeder, 1 doos kerstomaatjes, 6 eieren, 2 1/2 dl garderoom, 1 dl melk, 4 takjes peterselie, 3 eetlepels paneermeel, 75 gr. geraspte verse parmezaanse kaas,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
Nieuwste hartigetaart recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top