Amuse van haring
Een heerlijk begin van een etentje met vrienden.
Aardappelpureeeen halve haring p.p. een worteltje creme fraichegarnering
Maak aardappelpuree zonder nootmuskaat. Snijd de haringen in kleine blokjes. Snij het worteltje in reepjes en daarna in super kleine blokjes. Kook deze 2 minuten. Haal ze uit de pan en spoel ze koud af. Meng vervolgens de wortel door de haring. Leg op een amuse-lepel een schepje koude aardappelpuree.Maak er een kuiltje in en doe er creme fraiche in. Leg het haringmengsel hierop. Serveer de lepels op een schaal, of zet ze alvast op het onderbord. Pas de garnering aan.
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-03-2004Nederlands0-10 min.
haring zalm amuse
Een scandinavisch aandoend voorgerecht.
1 haring, 1 ons zalm in blokjes, 2 eetlepels Creme fraiche, 1 snufje verse Dille, 1 eetlepel witte wijn, 6 cherrytomaatjes, 2 eetlepels slagroom
- Scandinavisch Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op08-04-2002Scandinavisch Voorgerecht10-20 min.
Amuse
Amuse van nieuwe haring
3 st. Holl.Nieuwe Haring; 50 gr. wortel; 50 gr.broccoli; 50 gr. doperwten; 5 speren witte asperges; 5 speren groene asperges; 1 st. kleine tomaat; 15 gr. poedergelatine of blad; ? visbouillon; klein bosje veldsla., COULIS: 1 ui; 500 gram tomaten; peper en zout en olijfolie
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-05-1999Nederlands0-10 min.
Amuse van haring en radijs
2 zoute haringen, in smalle reepjes, 6 radijsjes, in flinterdunne reepjes, 1 lente-/bosuitje, in lange reepjes, 125 ml (demi) crème fraîche, 2 theel. geraspte mierikswortel
- Nederlands
- 10-20 min.
- Geplaatst op30-06-2012Nederlands10-20 min.
Amuse van krieltjes met haring
Lekker hapje dat ook heel geschikt is voor een buffet.
24 panklare krieltjes, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 tl vloeibare honing, 1 sjalotje, 15 g verse dille, zout, (versgemalen) peper, 2 haringen
- 20-30 min.
- Geplaatst op15-12-199920-30 min.
Een haring bonbonbons. Leuk als amuse of voorgerechtje.
Heel apart gerechtje en in 10 tot 15 minuten klaar.
1/4 appel (Granny Smith), 2 zoute haringen, 40 gram gekookte rode bietjes, 1 el olijf olie, 1 pakje roggebrood, zout en peper, 15 gram bieslook,
- Frans Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op09-12-2012Frans Voorgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Zoute haring met geitenkaas, kan ook als amuse
Serveer ook eens als amuse op een lepel en dan voor 4 porties! Heerlijk, zo eet je zoute haring eens heel anders dan gewoon!!!
1 gefileerde zoute haring, in kleine blokjes gesneden, 1 klein blikje rode bieten, 3 plakjes ham, klein gesneden, 1 flinke bosui, alleen het wit, klein gesneden, zachte geitenkaas, Saus:, 2 eetl. mayo, 1 eetl. ketchup, 2 eetl. crème fraîche, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 theel. cognac, Garnering:, blaadjes eikenbladsla, blaadjes van rode bieten, (heb ik in eigen tuin), druppels balsamico, kleine takjes citroen tijm
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-05-201320-30 min.
sashimi van haring
Amuse
8 haringfilets - druivenbladeren - lente-ui - sojasaus - wasibi
- 10-20 min.
- Geplaatst op28-01-200010-20 min.
- Eigen recept
Haring onder een bontjas
Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten!
GELEI VAN KOMKOMMER, 1 st komkommer, 20 gr honing, 10 ml azijn witte wijn, 10 ml azijn champagne, 1.5 gr Agar Agar, 1 el olie zonnebloem, RODE BIETEN, 1 pk bieten gekookte rode, 2 pk haring gefileerde Russische, 3 st kwartel eitjes, MAYONAISE, 1 heel ei, 15 g Dijon mosterd, 15 ml citroensap, 200 ml plantaardige olie witte peper zout, Mierikswortel pasta, PRESENTEREN, 3 tk dille
- Russisch Amuse
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-07-2017Russisch Amuse30-60 min.
- Eigen recept
Haring met tzatziki en tomaat
Heerlijk fris maar toch hartig voorgerecht. Ook geschikt als amuse, geserveerd in een klein kommetje
2 zoute haringen, 1/2 lenteuitje alleen het wit, de kern van botersla, 1 dessertl. honing, 1 theel. tijmblaadjes, beetje droge witte wijn, 2 theel. tzatzikidip (te koop bij oa ; Leuk Lekker/Groningen, 1 eetl. komkommer,in kleine blokjes gesneden, met schil zonder zaad, 2 eetl. Griekse yoghurt, 4 kleine trostomaatjes,ontdaan van zaad en in blokjes gesneden, peper uit de molen
- Fusion Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op13-10-2010Fusion Voorgerecht10-20 min.
Kleine sandwich van sjalot, zoute haring en roggebrood
Waarom een sjalot: de sjalot zorgt voor een hartige smaak. De iets zoetige smaak van de sjalot combineert mooi met de iets zurige smaak van het roggebrood. Soort gerecht: Als borrelhapje of bij een diner als voorafje (amuse).
2 sjalotten, 1 zoute haring, 1 plakje roggebrood, 1 stevige, zure appel (bijv. Granny Smith), 1 takje peterselie., , ,
- Nederlands
- 0-10 min.
- Geplaatst op11-05-2007Nederlands0-10 min.
Zoute haring timbaaltje met zongedroogde tomaten
Smakelijk hapje. Ook goed te gebruiken als amuse. Dan de porties kleiner maken en de sla weglaten.
3 zoute haringen, sjalotje, 3 zongedroogde tomaten op olie, 1 teentje knoflook, 1 eetl. gehakte verse peterselie, 2 eetl. goede olie, 2 cm van een groen pepertje, 1/4 rode paprika (klein), 1 theel. zwarte peper, per timbaaltje handjevol zeer fijngesneden ijsbergsla, kappertjes en zure room voor de garnering.
- Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-2009Voorgerecht10-20 min.
haringtompouce
Amuse, borrelhapje of voorgerecht van haring en asperges
2 nieuwe haringen, asperges (groene of witte of beide), zalmeitjes, creme fraiche, sprietjes bieslook, mierikswortel (potje), citroensap, peper, zout
- Frans Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op03-10-1998Frans Voorgerecht20-30 min.
- Eigen recept
Hollandse nieuwe op toast
Ze zijn er weer ! lekker hoor . receptje van vorig jaar , dressing niet bedoeld voor vis , maar er prima bij smaakt . kan ook als amuse, voorgerecht ( maak er een cocktail van ) of in salade cups als borrelhapje.
5 el witte wijnazijn, 3 el noten olie ( varieer met smaakjes ), 4 el creme fresh, 1 theelepel mosterd, 6 eetlepels extra vergine olijfolie, handvol gehakte peterselie, zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak, 1 rode ui, 8 casino sneden met korst
- Europees Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op15-06-2016Europees Bijgerecht10-20 min.