1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Haricots Verts

Haricots verts recepten (767)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Haricots Verts

Heerlijke bacon rolletjes

INGREDIENTEN

500 gram haricots verts ( of evt. 1 blik haricots verts) - 150 gram bakbacon of reepjes ontbijtspek - boter - zout

Voorbereiding

Neem de haricots verts en snijd de boonpuntjes er vanaf. Was de bonen.

Bereidingswijze

Kook de bonen in wat water met zout gaar in zo'n 10 minuten (of verwarm de bonen uit blik. Giet ze af en laat ze iets afkoelen. Neem 2 stukjes bacon of 2 plakjes spek en rol hier een aantal boontjes (10) in. Doe dit net zo lang totdat de boontjes en de bacon op zijn. Doe in een koekepan een klein beetje boter en bak de bacon rondom iets aan.

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Haricots verts

Met gegrilleerde tomaten

INGREDIENTEN

400 g haricots verts, zout, 1,5 tl bonenkruid, 8 plakjes ontbijtspek, 4 tomaten, 40 g roquefort, 1 el boter,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Haricots Verts Met Pijnboompitten

Bijgerecht voor 4-6 personen. Bij lamskroon . Recept gekregen van Ellen Driessen.

INGREDIENTEN

500 gr haricots verts, 25 gr boter, 2 eetlepels pijnboompitten

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Haricots Verts Met Pijnboompitten

Bijgerecht met haricots verts

INGREDIENTEN

*500 gr haricots verts, *25 gr boter, *2 eetlepels pijnboompitten,

  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-01-1999
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Haricots verts bacon rolletjes

INGREDIENTEN

500 gr haricots verts (of evt. 1 blik haricots verts), 150 gr bakbacon, boter.

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Haricots verts met pijnboompitten

INGREDIENTEN

500 gr haricots verts, 25 gr boter, 2 eetlepels pijnboompitten

  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-12-2001
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
Andere recepten met haricots verts
Populaire groente recepten

Passards Haricots (haricots verts met perzik)

Heel simpel en heel lekker en verrassend. Jonnie en Therèse Boer zeiden van dit recept: mooiste groentengerecht dat ze ooit hadden gegeten

INGREDIENTEN

, 600 gram haricots verts., 12 amandelen of een flinke eetlepel amandelschaafsel., 20 gram gezouten boter en olijfolie, grote rijpe perzik (liefst wit), paar takjes (paarse) basilicum,

  • Fusion Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-07-2012
  • Fusion Bijgerecht
  •  20-30 min.

Haricots Verts met spek en ui

Haricots Verts met spek en ui

INGREDIENTEN

500gr haricots verts of dunne sperziebonen, zout en peper, 25gr boter of margarine, 1 ui fijngesneden, 100gr magere spekblokjes

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2004
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Haricots verts met notendressing

INGREDIENTEN

25 gram hazelnoten, 1/4 tl koriander. 1 el sherryazijn/citroensap, 3-4 el notenolie, 300 gram haricots verts

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

haricots verts met spek

Lekker

INGREDIENTEN

100 haricots verts in ca 20 gaarkoken., Afgieten en in 3 porties verdelen., , Om elke portie plakje spek wikkelen.,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Haricots verts met tomaat

INGREDIENTEN

1 bakje cherrytomaten, 4 el olijfolie, 1 el tijm, 3 bakjes haricots verts (a 150 g), 140 g geitenkaas (Bettine Blanc 55+),

  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2012
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
Nieuwste haricots verts recepten

Haricots verts in rauwe ham

Een eenvoudig te bereiden bijgerecht/groentegerecht met een chique uitstraling

INGREDIENTEN

150 gram haricots verts, zout, 4 plakjes rauwe ham (iets dikker gesneden), 1 bakje bieslookpesto (100 gr. huistraiteur AH), 1 eetlepel olijfolie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Parmaham met haricots verts

INGREDIENTEN

*60 gram haricots verts (uit een potje).*zout.*100 gram kaas (wat je lekker vind)in 12 repen gesneden.*12 plakjes parmaham.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Haricots verts met notendressing (of sperziebonen)

Een heerlijk groentegerechtje. Heb ik geserveerd bij gemarineerde eendenborst. Echt lekker!

INGREDIENTEN

300 gr haricots verts - 25 gr gehakte hazelnoten - 1/4 tl gemalen koriander - 1 el (witte) balsamicoazijn - 3 eetl notenolie - zout - versgemalen peper - mespunt suiker

  • Frans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-02-2004
  • Frans
  •  10-20 min.

Haricots verts met notendressing

Lekker bij de eendenborst met cantharellen

INGREDIENTEN

25 gr. gehakte hazelnoten - 1/4 tl. gemalen koriander - 1 el sherryzaijn of citroensap - 3-4 el notenolie - 300 gr. haricots verts

  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2006
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Ha­ri­cots verts met prei

Lekker en feestelijk. 

INGREDIENTEN

1 prei, 2 schaaltjes haricots verts (a 150 g), 50 g boter, 1 el grove mosterd,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2018
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde Kalkoenfilet Met Haricots Verts

INGREDIENTEN

300g kalkoenfilet * 300g haricots verts *, 1 rode paprika * 1 zakje sate marinade (Conimex) * olie * ketjap

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haricots Verts Met Hazelnoten

Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

INGREDIENTEN

75 g. blanke hazelnoten, 600 g. harcots verts, zout, 1 ? el. Walnotenolie, 1 el. Oregano,

  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-10-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Haricots Verts met Schwarzwalder Schinken

Handig om te weten als je in de supermarkt staat: er gaat ca 40-50 gram rauwe boontjes in een rolletje ham. Het vet dat vrijkomt uit de ham, `smeert` de boontjes en geeft ze een heerlijke smaak.

INGREDIENTEN

Haricots verts of sperziebonen, spek of ham, bijvoorbeeld schwarzwalder schinken, strooikruiden en peper

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  •  
  •  20-30 min.

Haricots Verts Met Gegrilleerde Tomaten

Ziet er mooi uit, smaakt lekker

INGREDIENTEN

400 gr. haricots verts (of blik ca. 800 gr.), 1,5 tl bonekruid, 8 plakjes ontbijtspek, 4 tomaten, 25 gr. bleu kaas, 1 el boter, , ,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-07-1999
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.

haricots verts met rauwe ham

INGREDIENTEN

150 gram haricots verts, zout, 4 plakjes rauwe ham, 2 eetlepels bieslookpesto (bakje a 100 gr. AH huistraiteur), 1 eetlepel olijfolie.

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2005
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Salade van haricots verts met rookvleesroosjes

Amuse

INGREDIENTEN

50 gr. haricots verts - zout - peper - 1 uitje - 2 el. olijfolie - mespunt tijm - 2 tl. balsamico-azijn - 25 gr. pijnboompitjes - 16 kleine pasteibakjes - 16 plakjes lichtgezouten rookvlees

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-01-2000
  •  
  •  10-20 min.

Haricots verts en perensalade

INGREDIENTEN

350 gram haricots verts, 4 eetlepels geconcentreerd perensap, 3 eetlepels witte wijn azijn, peper, zout, 2 eetlepels druivenpitolie, 3 peren, 100 gram spek.

  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

Lauwwarme Aardappelsalade Met Haricots Verts

Heel snel een heerlijke maaltijdsalade op tafel. Uit Allerhande 3/99

INGREDIENTEN

, 150 g haricots verts, zout, 1 zakje aardappelgolfjes (450 g, CelaVita), 2 tomaten, 2 blikjes tonijn op olie (netto ca. 200 g), 4 eetlepels balsamico-olijfoliedressing, 1 zakje gemengde sla (200 g), ½ gele paprika in blokjes, versgemalen peper,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Krieltjes met haricots verts en piccalilly

INGREDIENTEN

300 gram haricots verts -, zout -, 1 pak CelaVita minikriel a 425 gram -, 1 blik mais a 300 gram, uitgelekt -, 4 eetlepels piccalilly -, 2 eetlepels olijfolie extra vierge -, 1 dunne prei, in dunne ringen -, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, , ,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-04-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Haricots Verts Met Truffelolie

INGREDIENTEN

250 g Haricots verts, 4 Zwarte olijven zonder pit, Zout, versgemalen peper, 3 El olijfolie met, Truffelaroma,

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Haricots verts met sjalottenboter en amandelen

INGREDIENTEN

100 gr. roomboter, 1 eetl. olijfolie, 175 gr. zeer fijngesneden, sjalotjes, 2 geperste teentjes knoflook, 1/4 theel. zout, 1/4 theel. peper, 1250 gr haricots verts, van uiteinden ontdaan, 125 gr, zeer fijngehakte amandelen,

  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Amerikaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Krieltjes met haricots verts en piccalilly

INGREDIENTEN

300 g haricots verts, zout, 1 pak CelaVita minikriel a 425 g, 1 blik mais a 300 g, uitgelekt, 4 el piccalilly, 2 el olijfolie extra vierge (C1000 Selectie), 1 dunne prei, in dunne ringen, 4 el fijngehakte peterselie,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

Fagiolini (haricots verts)

INGREDIENTEN

Haricots verts, olijfolie, zout, citroensap

  • Italiaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-03-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Shoarmabroodjes met haricots verts en zalm

INGREDIENTEN

Buffetgerecht voor 8 personen., , 450 gram haricots verts, 1 theelepel scherpe mosterd, 2 eetlepels ciderazijn, 5 eetlepels olijfolie, ? Theelepel gedroogde dragon, 2 sjalotten, fijngesnipperd, 1 bakje warmgerookte zalmsteaks, 8 shoarmabroodjes, 1 zak waterkers (75 gram).,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-12-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Haricots verts met serranoham

Lekker bij gegrilde zalmfilet of biefstuk en geroosterde aardappelpartjes

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 sjalot fijngesnipperd, 3 plakjes serranoham in reepjes, 250 gr haricots verts schoongemaakt, 100 ml droge witte wijn, 1 el amandelschaafsel, 3 el platte peterselie, zout en peper,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-12-2011
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken asperges met haricots verts

INGREDIENTEN

500 g witte asperges, ? 150 g haricots verts, ? 1 teentje knoflook, ? 1 cm verse gember, ? 1 rode peper, ? 1 stengel sereh (citroengras), ? 2 eetlepels olie, ? 2 eetlepels sojasaus, ? 1/4 zakje verse koriander (a 15 g),

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Krieltjes met tonijnsalade en haricots verts

INGREDIENTEN

800 g krieltjes met schil, 50 ml olijfolie extra vergine, 2 limoenen, zout, versgemalen peper, 400 g haricots verts, 2 eieren, 4 bruine boterhammen, 4 ansjovisfilets, zonnebloemolie, 340 g tonijn uit blik, 1 rode ui, 1 appel, 1 avocado, 125 ml crème fraîche, 250 g cherry trostomaatjes,

  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Salade van haricots verts

Een lekker en eenvoudig voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 sjalotten, gesnipperd, 2 eetlepels rode-wijnazijn, 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngeknipt, 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g), fijngeknipt, 1 theelepel dragon, 6-7 eetlepels olijfolie, 1/2 bakje kastanjechampignons (a 250 g), 1 eetlepel citroensap, 1 schaaltje haricots verts (150 g), 1/2 zak botersla (a 100 g),

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-11-2006
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Roergebakken asperges met haricots verts

De weelderige smaak van de asperges komt goed tot zijn recht

INGREDIENTEN

500 gram witte asperges, 150 gram haricots verts, 1 teentje knoflook, 1 cm. verse gember, 1 rode peper, 1 serehstengel, 2 el. olie, 2 el. sojasaus, ? zakje verse koriander

  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Roergebakken asperges met haricots verts

INGREDIENTEN

500 g witte asperges, , 150 g haricots verts, , 1 teentje knoflook, , 1 cm verse gember, , 1 rode peper, , 1 stengel sereh (citroengras), , 2 eetlepels olie, , 2 eetlepels sojasaus, , klein beetje verse koriander

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-05-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

lamsvlees met haricots verts.

Een voorgerecht met lamsvlees.

INGREDIENTEN

600 gram gekookt lamsvlees in ragdunne plakjes gesneden., 1 ui in reepjes gesneden., 4 eetlepels olijfolie., 2 teentjes uitgeperste knoflook., 2 theelepels mosterd., 1 eetlepel wijnazijn., 1 eetlepel sherry., 400 gram gekookte haricots verts., 16 walnoten., 4 tomaten., zout en peper.

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2001
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Pastasalade met haricots verts en dragon

INGREDIENTEN

- 200 gram haricots verts, - 200 gram tagliatelle, - 2 bosuitjes, - 150 gram magere spekreepjes, - zout en peper, , , - 2 eetlepels olijfolie, - 1 eetlepel wijnazijn, - 1 eetlepel droge sherry, - 0,5 eetlepel Franse mosterd, - 2 eetlepels boter of margarine, - 2 theelepels dragon, - 50 gram rucola- of ijsbergsla, - 2 eetlepels pijnboompitten, - 12 kerstomaatjes,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  •  
  •  10-20 min.

Pastasalade met haricots verts en dragon

Heerlijke salade bij warm weer in de tuin

INGREDIENTEN

- 200 gram haricots verts, - zout, - peper, - 200 gram tagliatelle, - 2 bosuitjes, - 2 eetlepels boter of margarine, - 150 gram magere spekreepjes of gerookte kip (in plakjes snijden) of kipreepjes (kant en klaar), - 2 eetlepels pijnboompitten, - 2 eetlepels olijfolie, - 1 eetlepel wijnazijn, - 1 eetlepel droge sherry, - 0,5 eetlepel Franse mosterd, - 2 theelepels dragon, - 50 gram rucola- of ijsbergsla, - 12 kerstomaatjes, ,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haricots verts met walnoten

INGREDIENTEN

800 g haricots verts, 100 g walnoten, Voor de dressing:, 100 ml walnootolie, 1 sjalot, gesnipperd, 3 el rodewijnazijn, peper en zout uit de molen, ,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste haricots verts recepten
Populaire groente recepten
Andere recepten met haricots verts
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top