Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Haricot Verts

Haricot verts recepten (167) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Haricot verts

INGREDIENTEN

500 gram harigot verts -, zout -, nootmuskaat -, 1 bosje bieslook -, klontje boter, , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Haricot verts met spekjes en ui

INGREDIENTEN

500 g haricot verts, 500 g tomaten, 200 g magere spekreepjes, 3 gesnipperde uien, boter, peper, zout

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2002
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  20-30 min.

Haricot verts met champignons salade

Deze salade moet vooraf tenminste 2 uur marineren voor serveren. Een palet van smaken die verder gaan dan alleen maar weer een bonen salade.

INGREDIENTEN

700 g Haricot verts, 500 g witte champignons, in plakjes, 250 ml olijfolie, sap van 1 citroen, 3 teentjes knoflook, fijn, 20 ml Dijon-mosterd, zout, zwarte peper, 100 g Parmezaanse kaas. fijn geraspt

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-10-2015
  • Afrikaans
  •  > 120 min.

Geroosterde vis met haricot verts

Supersimpel en toch met iets extra's, dankzij de knoflook en balsamicoazijn.

INGREDIENTEN

Fituurolie, 200 gr haricot verts, 2 stukken kabeljauwfilet, 150 gr trostomaten, 2 el olijfolie, 1 1/2 el balsamicoazijn, 1 teentje knoflook(geperst), zout, peper ± 400 gr vlaamse frites en sap van 1/2 citroen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Haricot verts met Roquefort

INGREDIENTEN

4 x 75 gram haricots verts, in bosjes bijeen gebonden, - zout, - 4 grote rijpe tomaten, ontveld, in plakken gesneden, - witte peper uit de molen, - ca. 1,5 eetl. olijfolie (extra vierge), - 100 gram Roquefort, - 4 eetl. creme fraiche, - Enkele toeven veld- of waterkers., ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Knoflookgnocchi met haricot verts

INGREDIENTEN

500 g kruimige aardappelen, geschild, 1 teen knoflook, geperst, 2 eieren, 75 g bloem + extra om te bestuiven, 4 sneetjes witbrood, zonder korst, fijngemalen, 1 schaaltje haricots verts (150 g), 50 g pijnboompitten, 50 ml olijfolie extra vierge, 2 bakjes verse basilicum (a 15 g), 125 g Parmezaanse kaas, stuk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-03-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

mosselsoep met haricot verts

INGREDIENTEN

1/3 blik haricots verts(nto:425 gr), 2 tomaten, 150 gr gekookte mosselen, 1 zakje haaievinnensoep(Royco), 1/2 el tomatenpuree(blik), 3 el sherry,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gestoofde haricot verts in saus

even zelf verzonnen boontjes receptje uit een “haal de koelkast leeg”, actie...    echt heerlijk!

INGREDIENTEN

Kippenbouillon, genoeg om bonen te bedekken, 2 e olijfolie, 50 g gerookt spek reepjes, 1 middelgrote ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 tomaat, in blokjes, 500 g haricot verts, punten verwijderd, zout, zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2015
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

ZWITSERSE DĂ–RRBOHNEN (gedroogde haricot verts)

INGREDIENTEN

100 g dörrbohnan, 1 e boter, noot muskaat, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-07-2009
  • Multi-cultureel Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde karbonades met haricot verts en gestoomde aardappe

Een hollands gerechtje, op eens een andere manier!

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 6 kleine sjalotjes, 3 dl sinaasappelsap, 6 grote aardappelen in schil, 250 g haricot verts, 1 teentje fijngehakte knoflook, 2 el fijngehakte bieslook, 1 dl kippenbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lamsracks met honing-tijm, met knolselderijpuree en haricot

INGREDIENTEN

Lamsracks, honing, tijm, rozemarijn, aardappelen, knolselderij, bladselderij, creme freche, mosters, haricot verts en parmaham

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-01-2010
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gewokte kip met haricots verts en knoflook,

Het heerlijke van dit recept, binnen 15 minuten op tafel.

INGREDIENTEN

3 el arachideolie, 600 gram kipfilet in blokjes gesneden, 6 sjalotjes, gehakt, 5 teentjes knoflook, gehakt, 7 cm verse gemberwortel, geschild geraspr, 2 rode chileipepers, ongedaan van zaadjes, gehakt, 2 handjes haricots verts, afgehaald in plakjes, 12 kastanjechampignons, doormidden grote in vieren, 1 el vissaus, 4.5 dl kokosmelk, sap van 1 limoen, zout, handvol verse koriander grof gehakt,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-03-2008
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Roti met kip massala

In plaats van die bewerkelijke pannenkoeken zelf te maken, kan je kant-en-klare roti bij de toko kopen. Of gebruik wraps. Dat scheelt veel tijd, wat je kan gebruiken voor aandacht over het hele menu, je familie (en cadeautjes?). Halveer ze, want Surinaamse gerechten zijn niet bepaald lichte kost. Deze masala kip staat bij ons regelmatig op het menu.

INGREDIENTEN

Plantaardige olie om in te bakken, 1 fijngesnipperde ui, 3 fijngesneden knoflooktenen, een paar verkruimelde, gedroogde chilipepers of pul biber (naar smaak, flink pittig is wel de bedoeling), 4 el massalapoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 klein blikje tomatenpuree, sap van ½ limoen, 1 blokje kippenbouillon, zwarte peper en zout uit de molen, 250 g gekookte aardappels, geschild en in blokjes, 150 g beetgaar gekookte haricot verts of sperziebonen, 400 g kipfilet, in blokjes, optioneel: medium tot hardgekookte eieren in parten, Roti of wraps,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Demi-homard a la puree des haricots verts et be...

INGREDIENTEN

5 kreeften (300-400 g per stuk), , 250 g boter, , 600 g haricot verts, , aceto balsamico, 3 dessertlepels moutarde de meaux, 1 eetlepel rode-wijnazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-02-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Haricots verts, peultjes, hazelnoten en sinaasappel (Ottolenghi)

Ottolenghi maakt prachtige gerechten en dankzij het kookboek zijn ze voor ons allemaal bereikbaar. Dit heerlijke bijgerecht kost geen moeite, maar de smaken zijn fantastisch.

INGREDIENTEN

400 gram haricots verts, 400 gram peultjes, 70 gram hazelnoten in het vlies, 1 sinaasappel, 20 gr bieslook, fijn geknipt, 1 teen knoflook, fijngehakt, 3 el olijfolie, 2 el hazelnootolie (of andere notenolie), grof zeezout en zwarte peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2015
  • Iraans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Peultjes melange met notendressing

Heerlijke groenten als bijgerecht. Net weer een anders dan anders.

INGREDIENTEN

150 g haricot verts 150 g peultjes 150 g sugar snaps 50 g pecannoten (baukje) 6 el (walnoten)olie 3 el citroensap 1 tl mosterd 1 tl honing (zee)zout versgemalen peper 150 g tuinerwten (diepvries)

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Internationaal Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Niçoise salade (tonijnsalade)

Een heerlijke frisse (maaltijd)salade met tonijn en haricot verts.

INGREDIENTEN

Voor de Salade: blikje tonijn op water, tomaat, ui, krieltjes, ijsbergsla, een krulsla (lollo bionda of lollo rosso), wortel, 2 eieren, haricot verts en zwarte olijven., , Voor de Vinaigrette: eetlepel water, eetlepel wijn, azijn, zonnebloemolie, suiker, ui, mosterd, knoflook en zout.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-02-2011
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gestoofde braadlappen met tomaat, boontjes en tagliatelle

Vlees een dag van tevoren bereiden, lekker!!

INGREDIENTEN

4 runder braadlappen a 150 g., 4 pommodori, 10 tenen knoflook, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. boter, 200 ml rode wijn, 250 g. tagliatelle, 400 g. haricot verts, 10 blaadjes basilicum

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-01-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Roergebakken knoflook boontjes

Boontjes op zijn Frans, zeer snel en makkelijk. En lekker....!!!

INGREDIENTEN

500 gram verse haricot verts, 5 tenen (verse knoflook), Zeezout, olijfolie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-01-2003
  • Frans
  •  10-20 min.

Surinaamse pindasoep

De ideale weekendmaaltijdsoep. En als je geen zin hebt om roti te halen is dit een minstens zo lekker alternatief.

INGREDIENTEN

250 g kipfilet, in stukken gesneden, olie, peper, zout, 2-3 tenen knoflook, 1 ui, in partjes, 1 rode peper, in ringetjes gesneden, 1 royale eetlepel kerrie massala, 2-3 eetlepels pindakaas, 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden, 750 ml kippenbouillon, 1 rode paprika, in reepjes, 100 g kousenband of haricot verts, gehalveerd, 50 g geroosterde pinda's

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2003
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

ketjap boontjes

INGREDIENTEN

Een pakje haricot verts, olie, ketjap manis

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Haricots Vertssalade Met Noten

Door de sesamolie krijgt de groente een lekker pittige smaak

INGREDIENTEN

1 groot blik haricot verts, 1,5 el wijnazijn, 0,5 el honing, 1 tl mosterd, 1,5 el zonnebloemolie, 0,5 el sesamolie, 40 gr. noten (hazelnoten, pinda?s o.id.), ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-1999
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Sperziebonen rosso

Sperziebonen op een wat andere manier dan standaard met nootmuskaat o.i.d.

INGREDIENTEN

Sperziebonen of Haricot verts, Pesto rosso, Olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

De lekkerste sperzieboontjes

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd

INGREDIENTEN

600 gr sperziebonen of haricot verts, snuf zout, 3 tenen knoflook, 150 Parmezaanse kaas, scheut extra vierge olijfolie, halve citroen

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-11-2010
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Aardappelsalade met Tonijn &; Dressing

Stevige lunchsalade met aardappel en tonijn.

INGREDIENTEN

250 g haricot verts, gehalveerd, 500 g krieltjes met schil, 150 g cherry tomaat, gehalveerd, 150 g radijs, in plakjes, 200 gr feta, in blokjes, 3 lente-uien, in ringen, 1 zakje John West Tonijn & Dressing Olijven & Basilicum (a 160 g)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2015
  • Europees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kabeljauw met hollandse garnalen

INGREDIENTEN

150 gr. haricot verts, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 dl. witte wijn, 1 dl. krachtige kippenbouillon, 2 dl. room, 1 eierdooier, 200 gr. hollandse garnalen, 500 gr. kabeljauwfilet, bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haricot-Verts Met Walnoten

INGREDIENTEN

75 gr. blanke hazelnoten, 600 gr. haricot verts, zout, 1 1/2 eetlepel walnootolie, 1 eetlepel oregano

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-12-1998
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

kip uit de stomer

Dit gerecht kan ook met kipfilets

INGREDIENTEN

4 kipkarbonades,50 gr.spekreepjes,1bakje champignons,75 gr. haricot verts of peultjes,2 aardappels kleintjes,1 eetl.zilveruitjes,1 glaasje rode wijn 1 eetl.chilisaus 1 kopje water,1 bouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Normandische kip

Wwer eens iets anders met cider in plaats van wijn.

INGREDIENTEN

* 1 kg aardappels, geschild en in stukken, * 4 kipfilets, * 25 gr roomboter, * 250 gr kastanjechampignons, in vieren, * 1 handappel, * 100 ml droge cider, * 200 ml creme fraiche, * 1 theelpl gedroogde dragon, * 500 gr haricot verts, * 50-75 gr roquefort

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2014
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Voorjaarsgroente salade met Tonijn en Dressing

Lekker recept met tonijn!

INGREDIENTEN

200 g doperwten (diepvries), 200 g tuinbonen, 200 g haricots verts, 250 g peultjes, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 zakje John West Tonijn & Dressing Zongedroogde tomaat (a 160 g), 100 g jonge spinazie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2015
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Marinated Three Beansalad

Een lekkere salade voor bij de barbeque

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 grote rode paprika, 1 blik haricot verts (nettogewicht ca 400 gram), 1 blik kidneybeans (nettogewicht ca 400 gram), 1 blik flageolets (nettogewicht ca 400 gram), 1 dl witte wijnazijn, 50 gram suiker, zout, 1/2 theelepel zwarte peper, 4 eetlepels olijfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Ossehaas met Limoenblad en Munt

INGREDIENTEN

*2 el (zonnebloem)olie*3 teentjes knoflook, in reepjes*6 lange rode pepers, in plakjes*1 kg ossehaas*16 verse limoenblaadjes(djeroek peroet), in reepjes*2 1/2 dl runderbouillon(tablet)*4 el lichte sojasaus*2 bosjes verse munt*3 el thaise zoete chilisaus*3 el suiker*2 rode paprika's, in repen*150 gr haricot verts*

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Salade met peperbiefstuk en balsamico-vinaigrette

INGREDIENTEN

400 gr.biefstuk, 4el.balsamicoazijn, 2 el.peperkorrels, 6 el olijfolie, 1 zak gemengde sla, 1 schaaltje haricot verts, 600 gr.krieltjes, 1 bosje radijzen, 3 bosuitjes,in stukjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-04-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Krab met dillesaus

INGREDIENTEN

* 200 gram crabfantasy, * 300 gram haricot verts, * 375 gram krieltjes, * 1 zakje Noorse dillesaus, * 1/2 bekertje creme fraiche, * 5 theelepels fijngeknipte dille, * 25 gram boter, * 1 citroen, * 2 eetlepels fijngeknipte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Sperziebonen met citroen en pecorino

Een heerlijk fris groentegerecht

INGREDIENTEN

1 sjalotje, 1 teen knoflook, 500 g sperziebonen of haricot verts, zout, 2 eetl citroensap, 5 eetl olijfolie, peper, 1 takje oregano 50 g pecorino (kaas stukje)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

salade van groene groenten en fruit met truffelvinaigrette

Vegetarisch lunch- of picknickgerecht recept uit Wining&dining nr 3 2002

INGREDIENTEN

75 gr snijbonen, in schuine stukken - 75 gr haricot verts, gehalveerd - 75 gr erwtjes (vers gedopt) - 75 gr tuinboontjes(vers gedopt) - 75 gr sugar snaps, in de lengte doorgesneden - 75 gr rode bessen - 75 gr bosbessen - 75 gr bramen, , Voor de vinaigrette:, 3 eetl olijfolie - 1 eetl truffelolie - 1 eetl balsamicoazijn - 1 theel mosterd - 1 theel poedersuiker - peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2002
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Makkelijke pasta met kipfilet

Makkelijk maar o zo lekker

INGREDIENTEN

500 Gr. Kipfilet, 400 Gr. Haricot verts, 400 Gr. Vlindermacaroni, Peper, Zout, Cayennepeper poeder, Olijfolie, 450 Gr. Pittige pastasaus bertolli, Handjevol basillicum, Geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-12-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Wildbouillon Met Fijne Groenten

INGREDIENTEN

75 gr haricot verts, 4 baby-maiskolfjes, 2 bosuitjes, 2 potten wildfond a 380 ml., 3 eetlepels medium dry sherry, zout, versgemalen peper, 8 zoute kaasstengels,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Wildbouillon Met Fijne Groenten

Warm voorgerecht

INGREDIENTEN

75 gr haricot verts, 4 baby-maiskolfjes, 2 bosuitjes, 2 potten wildfond a 380 ml., 3 eetlepels medium dry sherry, zout, versgemalen peper, 8 zoute kaasstengels

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Risotto met kip

INGREDIENTEN

1 blikje doperwten of haricot verts, 400 gram kipfilet, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, 2 uien, zout & peper, 1 teentje knoflook, 1 kippenbouillonblokje, 50 gram boter, 300 gram risottorijst, 1 flinke scheut witte wijn, 1 blikje doperwten of haricot verts, 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, zout & peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top