Bladerdeeghapjes met serranoham
Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje!
Ingrediënten 30 personen
6 plakjes diepvries (roomboter) bladerdeeg - 6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham - 1 bakje groene pesto (liefs de verse van AH) (plm. 6 eetlepels) - 100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas - olijfolieVoorbereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk de plakken dun met pesto. Leg de plakken ham erop en strooi er dan een dun laagje geitenkaas op (hou wat over voor de afwerking!). Rol het deeg strak op en plak het randje dicht met wat water. Leg de rolletjes een uurtje in de koelkast.
Bereidingswijze
Verwarmd de oven voor op 225 graden. Snij de rolletjes in plakjes van 1 1/2 cm. en leg deze plat op een ingevet bakblik. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte geitenkaas. 10-12 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.