Hartige taart van tortilla`s met groenten en twee soorten kaas
Lekker als hoofdgerecht, lunchgerecht of in puntjes gesneden een heerlijk pikant Mexicaans borrelhapje. Op ons verjaardagsfeestje een succes! Een toprecept! Niet alleen voor vegetariërs, maar iedereen smult hiervan.
Ingrediënten 4 personen
3 tomaten - 2 rode uien - 2 stengels bleekselderij - 100 gr wortel - 2 el olijfolie - 2 theel gedroogde oregano - 200 gr geraspte jonge kaas - 1 teentje knoflook - 100 gr feta - 4 bloemtortilla`s (doorsnede 25cm) - 125 ml zure room - 3 eetl fijngehakte koriander of peterselieBereidingswijze
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de tomaten fijn. Maak uien, bleekselderij en wortel schoon en hak deze (in de keukenmachine) fijn. Verhit de olie in de Koekenpan en bak hierin de fijngehakte groenten in 3 min beetgaar. Pers de knoflook erboven uit. Schep tomaten en oregano erdoor. Laat nog 3 min sudderen. Verkruimel de feta.Verwarm de oven voor op 200 graden.Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in. Leg er een bloemtortilla in. Verdeel 1/3 van het groenten-mengsel erover. Strijk 1 el zure room erover en 1/3 koriander + 1/4 van de jonge kaas en 1/4 van de feta. Leg hierop weer een tortilla. Herhaal dit nog twee keer. Leg de laatste tortilla erop. Strooi de rest van de jonge kaas en de feta erover.Bak de tortilla-taart in het midden van de oven op 200 graden boven- en onderwarmte plm 30 minuten tot de tortilla`s mooi bruin zijn.