Harire
Recept komt van Allrecipes Usman …
Ingrediënten 4 personen
ngrediënten , Porties: 6 , 450 gr lamsvlees, 1 theelepel kurkuma, 1 1/2 theelepel gemalen zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/4 theelepel gemberpoeder, 1/4 theelepel cayennepeper, 2 eetlepels margarine, 90 gr selderie (in stukjes), 1 ui, gehakt, 1 rode ui, gehakt, 25 gr gehakte verse koriander, 1 blikje tomatenblokjes, 1660 ml water, 145 gr groene linzen, 1 blikje kikkererwten, 110 gr vermicelli, 2 eieren, losgeklopt, 1 citroen, uitgeperst, Voeg toe aan boodschappenlijst, Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel , Bereidingswijze, Voorbereiding: 15min › Bereiding: 2uur30min › Klaar in:2uur45min , Doe het lamsvlees, kurkuma, zwarte peper, kaneel, gember, cayenne, boter, selderie, ui en koriander in een grote soeppan op een laag vuur. Roer 5 minuten regelmatig door. Doe de tomaten (hou het sap achter) in de pan en laat 15 minuten sudderen., Schenk het tomatensap en het water in de pan en voeg ook de linzen toe. breng het aan de kook, en zet het vuur dan iets lager. Laat de soep afgedekt 2 uur sudderen., Zet 10 minuten voor het einde het vuur middelhoog, doe de kikkererwten en de vermicelli in de soep en laat nog 10 minuten koken (tot de vermicelli al dente is). Roer het citroensap en de eieren erdoor en laat de eieren nog 1 minuut koken.