Yakitori-japanse kipsate
EEN HELE APARTE MAAR LEKKERE SMAAK.
Ingrediënten 6 personen
450 GR. KIPFILET IN BLOKJES,, 1 BOSJE LENTE-UI,, GEROOSTERD SESAMZAAD,, ZONNEBLOEM-OLIE,, 50 ML. JAPANSE SOJASAUS,, 25 ML. MIRIN,, 15 GR. SUIKER,, 25 ML. SAKEVoorbereiding
VOEG DE INGREDIENTEN VOOR DE MARINADE ( SOJA-SAUS, MIRIN, SUIKER EN SAKE ) IN EEN PAN EN LAAT HET GEHEEL 10 MINUTEN ZACHTJES KOKEN. LAAT DE MARINADE AFKOELEN EN VOEG DE KIPBLOKJES TOE. LAAT DE KIPFILET EEN HALF UUR MARINEREN.
Bereidingswijze
WAS DE LENTE-UITJES GOED, EN SNIJD ZE IN STUKJES VAN 2 CM. HAAL DE KIP UIT DE MARINADE, MAAR BEWAAR DE MARINADE WEL. STEEK DE KIP EN DE LENTE-UITJES OM EN OM AAN DE SATE-STOKJES. VERHIT OP EEN GRILLPLAAT OF IN EEN BRAADPAN EEN BEETJE OLIE, GRILL OF BAK DE STOKJES ONGEVEER 4 MIN. AAN BEIDE KANTEN, VERWARM DE MARINADE SCHEP EEN BEETJE OVER DE STOKJES HEEN EN BESTROOIEN MET GEROOSTERDE SESAMZAADJES.