Tipiti Grieks hapje met feta en paprika
Tipiti is een Grieks voorgerecht gemaakt van feta, yoghurt, olijfolie, rode paprika en pepertjes. Heerlijk met stokbrood of Turks brood. Tipiti kan ook als onderdeel van een buffet geserveerd worden. Het recept stond jaren geleden in een krant.
Ingrediënten
4 rode paprikas - 2 rode pepertjes - 1 teentje knoflook - 3 eetlepels olijfolie - zout en peper - plm. 500 gram feta kaas - 2 a 3 eetlepels yoghurtVoorbereiding
Was de paprikas en pepertjes. Maak ze schoon, verwijder de zaadjes en sij ze in ragfijne reepjes. Pel de knoflook. Verhit de olijfolie en fruit hierin de pepertjes en de paprika 10 minuten. Maak op smaak met zout en peper. Knoflook er boven uitpersen. Nogmaals 2 a 3 minuten fruiten. Af laten koelen.
Bereidingswijze
Mengsel samen met de feta en yoghurt in de keukenmachine tot een glad mengsel pureren. In de koelkast afgedekt bewaren (kan een paar dagen!)