Antilliaanse gehaktpasteitjes
Antilliaanse gehaktpasteitjes
Ingrediënten 25 personen
25 stuks) , , 1 ui, 25 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, 3 eetlepels olie, 500 gr rundergehakt, 1/2 zakje rozijnen (± 200 gr), 1/2 zakje krenten (± 200 gr), 1 bosje fijngesneden selderij, ve-tsin, aromat van Maggi, zwarte peper ,Bereidingswijze
Verhit de olie en bak het rundergehakt rul.Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.Voeg de krenten en de rozijnen toe en laat ze in het bakvocht wellen.Voeg de selderij, ve-tsin, aromat en versgemalen peper toe en bak dit mengsel nog 5 minuten mee.Laat het gehaktmengsel in het met keukenpapier beklede vergiet uitlekken.Verdeel de vulling over het midden van de plakjes bladerdeeg en vouw de 4 punten naar binnen, zodat er vierkantjes ontstaan.Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en gaar.