Brownies gevuld met witte en bruine chocoladestukjes
Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!!Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.
Ingrediënten 12 personen
140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout - , 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder - , 140 gram bloem - , 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).Bereidingswijze
Smelt de boter langzaam in een pannetje en laat wat afkoelen. Klop de eieren los en klop de basterdsuiker hier voorzichtig doorheen tot alle klontjes weg zijn. Roer de afgekoelde boter en de vanille-essence (vanille-aroma) erdoor. Zeef het zout, de cacao en het bloem en schep dit voorzichtig door het eimengsel. Niet roeren en niet te lang anders wordt het een cake!Verwarm de oven voor op 170 graden. Schep de gehakte chocolade door het deeg. Giet het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm. Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten. Laat de koek goed afkoelen.Til het gebak er met behulp van het bakpapier uit de vorm. Trek het papier eraf en snij de brownies in stukken.