Arabische soep met aubergine
een stevige, pittige, vegetarische soep
Ingrediënten 4 recipe.people
2 eetlepels olijfolie, 2 uien, 1 aubergine, 4 grote aardappelen,1 grote teen knoflook, 2 deciliter witte wijn, 1 pak gezeefde tomaten, 1 pot of blik kikkererwten, 1 bosje koriander, 2 kruidenbouillonblokjes, 1 laurierblad, 1 kaneelstokje,1 klein theelepeltje harissa (sambal of tabasco kan ook). 2 eetlepels (1/2 bakje) creme fraicheVoorbereiding
uien in plakjes snijden, aubergine in blokjes snijden, aardappelen schillen en in blokjes snijden
Bereidingswijze
olijfolie in soeppan verhitten en uien 3 min. zachtjes bakken, dan aardappelblokjes erbij doen en 3 min. meebakken, dan aubergine nog 2 min meebakken, alles goed omroeren. knoflook uitpersen en bij de groenten doen. alles nogmaals goed omscheppen. wijn, bouillonblokjes, gezeefde tomaten en 1 liter water in de pan doen en aan de kook brengen. kikkererwten afspoelen, laten uitlekken en in de pan doen. laurierblad en kaneelstokje toevoegen. alles ongeveer 20 minuten zachtjes laten doorkoken tot aardappelen zacht zijn. op smaak maken met peper, zout en harissa. vuur uitzetten. koriander fijnhakken en toevoegen. afmaken met de creme fraiche.