Linzen Curry met Thaise Gremolata
Perfect voor het invriezen van porties . De smaakbom komt van de topping, die is geïnspireerd op Italiaanse gremolata, maar hier op Thaise wijze gemaakt met limoen, basilicum en koriander. …
Ingrediënten 6 recipe.people
1 el gemalen komijn of 1 tl zaden, 1 el gemalen koriander of 1 tl zaden, 1 tl gemalen kurkuma, 2 el ghee of olie, 1 grote flespompoen (ongeveer 1,2 kg), 400 g gespleten rode linzen, afgespoeld, 1 x 400 ml blik volvette kokosmelk, 1,5 liter groentebouillon of bottenbouillon, 1½ el tamari, 1 el vissaus of extra tamari, zeezout, , Voor de currypasta:, 4 teentjes knoflook, 2 uien, gehalveerd of 3 sjalotten, 1 stengel citroengras of schil van ½ citroen (geen wit merg), 1-2 verse pepers of chilivlokken, naar smaak, 1 duim gember, grof gehakt, , Voor de Thaise gremolata:, 1 handvol pinda's of cashewnoten, 2 teentjes knoflook, sap en rasp van 2 limoenen, 1-2 verse pepers, naar smaak, zaden inbegrepen als je wilt, 4 el extra vergine olijfolie, 1 grote handvol verse koriander, blaadjes en stelen, 1 grote handvol verse basilicum of Thaise basilicum, blaadjes en stengels, plus een beetje munt als je wilt (blaadjes alleen voor de munt)