Varkenshaas in Romige Ierse Whiskey Saus
Varkenshaas in Ierse whiskeysaus is een “match made in heaven”. Als je dan ook nog gemengde paddenstoelen toevoegt is het helemaal superlekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr varkenshaas in dikke plakken gesneden, 2 eetlpls boter, 1 theelpl knoflookpoeder, 1 theelpl Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak, 250 gr gemengde paddenstoelen in plakjes, , Romige whiskeysaus:, , 1 eetlpl bloem, 80 ml Ierse Whiskey, 170 ml runderbouillon, 125 ml room, 1 eetlpl Worcestershiresaus, 1 theelpl Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaakBereidingswijze
1. Bestrooi het vlees met de kruiden en laat deze even intrekken.2. Verwarm 1 eetlpl boter in een grote koekenpan.3. Bak de varkenshaas in 4-5 minuten per kant gaar en goudbruin, haal uit de pan en leg op een bord.4. Zet de pan terug, voeg 1 eetlpl boter toe en bak de paddenstoelen goudbruin in 5-6 minuten.5. Haal uit de pan en leg op een bord.6. Zet de pan terug op het vuur, voeg 1 eetlpl boter toe, laat smelten en voeg de bloem toe.7. Schenk de whiskey er bij en roer goed door, vervolgens de bouillon en de room.8. Roer tot een mooie gebonden zachte saus en voeg dan de Worcestrshiresaus en Italiaanse kruiden toe.9. Breng op smaak met zout en peper en laat nog 2-3 minuten pruttelen.10. Leg de varkenshaas terug in de pan, voeg ook de paddenstoelen toe en laat goed warm worden.11. Serveer meteen.