Boekweitpannenkoeken glutenvrij
Ik had eerder nog nooit van boekweitpannenkoeken gehoord, tot ik erover in gesprek raakte metmijn buurvrouw. Zij ging toch pannenkoeken bakken en bracht mij wel wat beslag.Dus wel zelf mijn pannenkoeken gebakken en ze waren lekker.Hier in Nordrhein Westfalen wordt veel met boekweitmeel gebakken volgens zeggen.Volgende keer bak ik ze weer zo.Gezonder en glutenvrij
Ingrediënten 6 recipe.people
100 gr. boekweitmeel, 2 eieren, plm. 300 ml melk , Snuf zout, Olie of boter om in te bakken,Bereidingswijze
Meng het boekweitmeel met wat zout.Mix de eieren één voor eén door het meel.Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een mooi glad beslag krijgt zonder klonten.Als je het beslag te dik vindt voeg dan nog wat melk toe. Laat wat olie smelten in de koekenpan (boter mag ook).Verdeel een dunne laag beslag over de bodem van de koekenpan.Bak de pannenkoek eerst aan één zijde bruin. Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde bruin.