Teppanyaki Mixed Grill
Geen gourmet, geen steengrill, geen grillplaat, maar zo'n gladde bakplaat voor op tafel heb je hiervoor nodig. Maar op de grillplaat zal het ook prima smaken!!!
Ingrediënten 4 recipe.people
, 200 biefstuk, 200 flinke kalkoenbiefstuk, 200 gram zalmfilet, 8 gamba's, 8 shii-takepaddestoelen, gehalveerd, 100 ml teriyaki marinade (flesje 250 ml), 2 el mayonaise, 1-2 tl wasabipasta, 1 teentje knoflook, in plakjes, 1 bosuitje, in schuine ringen, sesamzaadjes,Voorbereiding
Biefstuk, kalkoen en zalmfilet in kleine blokjes snijden Vlees, zalm en gamba's in een schaal leggen en teriyakimarinade erover schenken 15 minuten laten marineren en regelmatig omscheppen Mayonaise pittig op smaak brengen met wasabi Sesamzaadjes in de koekenpan doen en ze heel kort droog bakken
Bereidingswijze
De ingredienten uit de marinade halen Biefstuk, shii-takes en kalkoenfilet om en om aan satestokjes rijgen De teppanyakiplaat op de hoogste stand verwarmen en licht invetten Spiesen, zalm en gamba's op de grillplaat roosteren, regelmatig keren Knoflookplakjes en bosuiringetjes kort meebakken voor de smaak en geur Serveer het vlees met de wasabimayonaise en de sesamzaadjes