Gadogado met zelfgemaakte satésaus
Onbegrijpelijk populair, kant en klare pindasauzen. Voor de satésauzentest die enkele jaren geleden in volkskrant stond, kregen we er vijftien voor onze kiezen: glazuursplitsend zoet, tranentrekkend scherp of naar alles smakend behalve pinda. Waarom zou je in godsnaam instantpindasaus kopen? Onderstaande basispindasaus maak ik in, ik heb het getimed, 6 minuten. Zolang duurt het ook om pindasaus …
Ingrediënten 6 recipe.people
Gadogado:, , - 400 g rijst, - 375-400 g verse taugé, - 1 kleine spitskool (ca. 350 g), in reepjes, - 500 g sperziebonen, schoongemaakt, gehalveerd, - 450 g bloemkool- of broccoliroosjes, - 400 g winterwortels of bospeen, in repen, - 1 kleine komkommer, in reepjes, - 6-8 biologische eieren, hardgekookt, , Pindasaus:, , - 2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie, - 1 grote ui, heel fijngesnipperd, - 4 tenen knoflook, fijngehakt, - 4 volle theel. ketoembar, - 4 theel. djahé, - 4 theel. sambal naar keuze, - (eventueel 2 theel. laos), - 2 potten pindakaas (met stukjes pinda) à 350 g, - 4-5 eetl. ketjap manis, - 1-2 eetl. gembersiroop