Varkensvleesreepjes in een romige kerriesaus
Lekker en niet duur en in ca. 30 minuten op tafel. Dit vleesgerecht bereid volgens Chinees recept met wat aanpassingen, wordt veelal opgediend met drooggekookte rijst.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pond hamlappen in blokjes gesneden 6 el olijfolie 3 grote gesnipperde uien 4 teentjes knoflook 1 klein potje creme fraiche 2 el kerrie (desgewenst meer) 2 el azijn zout en peper soja, ,Voorbereiding
Kook intussen de rijst.
Bereidingswijze
Hak de uien fijn. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Verwarm de olie en fruit daarin onder geregeld omscheppen: de ui met knoflook glazig. Doe na 2 minuten het vlees er bij en bak zo?n 10-15 minuten zachtjes door. Draai de warmtebron laag en voeg de azijn, creme fraiche en kerrie toe. Laat het gerecht ca. 20-25 minuten sudderen. Voeg soja en eventueel nog wat zout en peper toe.