Filodeeghapjes met feta of gehakt
Turkse borrelhapjes op twee manieren, beide vullingen zijn goed voor 40 stuks
Ingrediënten
20 vellen filodeeg; 60 g gesmolten boter, voor de kaasvulling: 350 g Turkse feta (kies de minst zoute); 1 groot ei, geklopt; snufje nootmuskaat; 1 bos munt, fijngehakt., voor de vleesvulling: 1 gesnipperde ui; 2 el plantaardige olie; 250 g rundergehakt; 1 geklopt ei; 10 takjes gehakte peterselie; 2 takken gehakte dille; zout; zwarte peperVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bereidingswijze
Kaashapjes: Verkruimel de kaas en meng met de andere ingredienten. Snijd de plakken filodeeg in de lengte door. Leg wat van het fetamengsel aan een kant, houd aan elke kant 1 cm. ruimte en rol het deeg op als een sigaar. Knijp de uiteinden dicht zodat de vulling er niet uit kan lopen. Leg de "sigaren" met de naad naar beneden op een bakplaat en bestrijk ze met gesmolten boter. Bak de kaashapjes in circa 25 minuten gaar en bruin. Vleeshapjes: Fruit de ui in de olie. Bak het gehakt rul mee tot het gaar is. Haal de pan van het vuur en kneed de overige ingredienten erdoor. Snijd de plakken deeg in de lengte door. Neem een punt van het deeg en vouw tot een klein driehoekje. Vul deze met wat vleesvulling. Vouw de driehoek telkens om en om naar het andere einde van de reep deeg. Bestrijk de driehoekjes met gesmolten boter en bak ze in 25 minuten goudbruin en gaar.