Borrelhapjes met Ganda-ham
receptjes van Restaurant Epicurius in Ter Hagen
Ingrediënten 6 personen
14 plakjes Ganda-ham - 150 gr kruidenroomkaas - 1 plak bladerdeeg van 20x10cm - 1 eierdooier - 24 cocktailgarnalen, gepeld maar het staartje aangelaten - 24 houten prikkertjesBereidingswijze
Ganda Ham-rolletjes met kruidenkaas : 4 plakjes Ganda Ham in de breedte bestrijken met 150 gr kruidenroomkaas. Alles samen oprollen en in een aluminiumpapier aandrukken. Een uur in de koelkast laten opstijven, uit de aluminiumfolie nemen en in schijfjes snijden.Bladerdeegrolletjes met Ganda Ham : Plakje bladerdeeg van 20 cm2 met een vork inprikken en beleggen met dun gesneden plakjes Ganda Ham (? 4 plakjes). Met een kwastje het rolletje inwrijven met een mengeling van eierdooier en water. Oprollen en voorzichtig in schijfjes van 1/2 cm breed snijden. Op een bakplaat plaatsen en in een voorverwarmde oven van 180?C afbakken. Warm of koud opdienen. Cocktailgarnalen in Ganda Ham-jasje : 6 plakjes Ganda Ham elk in 4 banden van 3 cm breedte snijden, hierin 24 cocktailgarnalen oprollen. Met een houten prikkertje vaststeken.