Pittige gehaktballetjes in een kerrie-tomatensaus
Deze lekkere gehaktballetjes waren ook een onderdeel van mijn Oosterse etentje.Ze vielen heel erg in de smaak en waren zo op.Ook lekker als borrelhapje of als hoofdgerecht met rijst en sperzieboontjes.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram rundergehakt - 3 eetlepels paneermeel - zout, peper - 1 ei - 1 ui - 1 Spaanse peper - 1 kleine groene paprika -, 1 blikje tomatenblokjes of gepelde tomaten - 1 eetlepel olie - 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder - 2 theelepels ketoembar ( koriander ) - 1 theelepel kaneel - 1 laurierblad - 2 teentjes knoflook - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 vleesbouillontablet - 1 eetlepel azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker of stukje goeloe djawaBereidingswijze
Gehakt mengen met peper, zout, paneermeel en ei. 20 kleine balletjes hiervan rollen. Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepertje en paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en snipperen.Olie verhitten en balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin braden. Uit de pan nemen. In rest olie ui, knoflook, Spaanse peper en paprika bakken. Kerriepoeder, ketoembar en kaneel toevoegen en even meebakken. Tomatenpuree toevoegen en even meebakken. Tomatenblokjes en laurier erbij (als je gepelde tomaten gebruikt deze even kleinsnijden). Wat water (begin met een half kopje of 1/2 dl.) bouillonblokje, azijn en basterdsuiker erbij en alles nog 15 minuten laten pruttelen. Nog even proeven en eventueel wat zout toevoegen.Gehaktballetjes in de saus verwarmen.Vind je de saus nog te dik doe er dan nog een klein beetje water bij.