Borrelhapje met bladerdeeg en boursin
Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker? (Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.)
Ingrediënten
(roomboter) bladerdeeg, boursin met kruiden en knoflook of ander merk, los geklopt ei, sesamzaad of maanzaadVoorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bladerdeeg ontdooien. Bestrijken met eidooier en bestrooien met sesamzaad of maanzaad. Bladerdeeg eerst in 4 vierkantjes snijden, dan elk vierkantje weer schuin doorsnijden zodat je kleine driehoekjes krijgt. (Uit elk plakje haal je 8 stukjes.) Bladerdeegdriehoekjes op de bakplaat leggen en in het midden van de voorverwarmde oven plm. 12 -15 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn. Als je ze laat afkoelen kun je ze in een goed gesloten trommel een paar dagen bewaren tot je ze wilt gebruiken,
Bereidingswijze
Met scherp mes de driehoekjes bladerdeeg dwars doorsnijden. Onderste zijde besmeren met boursin. Andere deel er weer op en opdienen maar.