Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Champignons met bacon omwikkeld als hapje heb ik ooit eens ergens gelezen. Nu ik ze weer eens wilde maken heb ik de champignonholtes gevuld met de Boursin die ik over had.  Het is dus gemaakt van slechts 3 ingrediënten namelijk champignons en reepjes bacon of gerookt ontbijtspek en boursin. Je kunt ze mooi voorbereiden en pas in de oven schuiven als je met je gasten van het aperitiefje aan het genieten bent. Echt een simpel hapje, dat iedereen lust maar ook nog erg lekker is.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De krokante tortillabakjes zijn ook een prima onderlegger voor andere hapjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit zijn ideale hapjes om je restjes groente in te verwerken.Ik deed dat met een kwart paprika en een stukje prei. De hapjes zijn helemaal op voorhand te maken en je bakt ze af, als je met je gasten aan het borreltje zit. Je komt ze overal tegen op het internet dit soort hapjes,die je ook van bladerdeeg kunt maken.  Dit is mijn versie.  https://www.smulweb.nl/recepten/1466007/LutenitsaMet Lutenitsa. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Oosters slank. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Overheerlijk gerecht uit Umbrië.  Bocconcini is ook de naam voor kleine mozzarellabolletjes. Het betekent eigenlijk "kleine mondvol" en staat daarom ook voor kleine hapjes van kip of kalfsvlees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk op een koude wintermiddag, champignons op toast . maar met dit sausje net weer ff anders dan anders …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Geinspireerd door een eerlijke amuse in een bourgondisch restaurant besloot ik dit recept te ontwikkelen. Met slechts enkele ingrediënten tover je in een handomdraai een heerlijk voorgerecht op tafel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Overal las ik recepten met courgette tot pastaslierten gemaakt. Dat bracht mij op het idee dit ook eens te proberen. Helaas wist ik toen nog niet, dat onze grootste grutter A. H courgettelinten in verpakking verkocht. Ik ging dus wat moeizamer aan de slag op mijn mandoline. Het was lekker en voedzaam en eerlijk gezegd heb ik de pasta niet gemist. Mijn man wel..... Een volgende keer zal ik wellicht een kleine hoeveelheid spaghetti koken en deze door de courgetti verwerken. Heb wat moeite met de keuze van de keuken...... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top