1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Spontaan ontstaan doordat ik deze ingrediënten in huis had. Ik kook meestal alleen voor mezelf en dit is een ideaal eenpersoons gerecht! Het smaakte me al bij de eerste keer goed, het is snel en super makkelijk. Deze staat dus met enige regelmaat op tafel en is een aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wil je je kinderen iets leuks meegeven met het kerstontbijt op school? Maak deze knakworstjes in bladerdeeg! Het is niet alleen heel makkelijk om te maken, de kids kunnen ze ook nog uitdelen op school aan hun klasgenootjes want je maakt er met gemak een heleboel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Allemaal niet te ingewikkeld , en met weinig tijd . lekker zijn ze allemaal ( als je geen vis allergie hebt natuurlijk )  gewoon ingredienten halveren als je geen 20 +/_  man over de vloer krijgt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

" Die houden we erin " , zei mijn man nadat hij een paar hapjes genomen had. Kijk en dát hoort de kok graag. Ik was het zelfs roerend met hem eens. Lekker, gezond en niet moeilijk om te maken. Slechts 266 kcal ( gerekend zonder rijst of brood), maar nog steeds een gezonde en lekkere maaltijd, die op ca 40 minuten op tafel staat om van te smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Russisch

Lasagna is 1 van mijn favoriete gerechten om te maken, echter is het altijd zo'n gedoe (zeker het traditionele recept wat ik ooh zo lekker vind). Dus als ik geen zin heb in alle hussel er om heen maak ik dit verassende recept. En omdat ik geen fan ben van tomaten saus heb ik deze variatie eens geprobeerd, die qua smaak zo veel beter werkt dan ik ooit van te voren had kunnen bedenken. Als je bang bent dat het zoet word of direct zo'n "herfst" smaak heeft, wees gerust, dit smaakt exact zoals je van lasagna verwacht dat die zal smaken. En niet bang zijn voor de Chipotle pepper die er in zit, deze maakt juist het gerecht compleet en in balans. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Goedkoop en snel

Ik had al vaker recepten gelezen van pasta met sperziebonen maar het trok me niet echt. Eindelijk toch maar een keer gemaakt en het was echt lekker. Ik heb de olie van de gedroogde tomaten gebruikt Je kunt aan deze pasta naatuurlijk ook vlees toevoegen, bijvoorbeeld uitgebakken spekjes of gebakken kipreepjes. Wij vonden deze vegetarische versie echt lekker. Mijn recept is een combinatie van diverse recepten uit mijn kookboeken en van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke saus met garnalen en spinazie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Dit recept heb ik van mijn moeder en zij van haar moeder. Geen idee waar mijn oma het vandaan heeft Maar voor mij is het mijn oma's koolschotel. Het is een makkelijk en heerlijk recept voor een koude winterdag, maar kan ook prima in de zomer gegeten worden.  Ik weet nog dat ik mijn oma altijd mocht helpen. Ik maakte dan de gehaktballetjes en soms zat ik voor de oven te kijken en te wachten tot de schotel klaar was. Dit hield ik alleen niet zo heel lang vol, daar de schotel zo'n 45 minuten in de oven staat. Het is ook een van de gerechten die ik als eerste heb klaargemaakt toen ik ging samenwonen. Ik maak het nog geregeld en krijg steeds complimenten dat het zo lekker is. Inmiddels heb ik er zelf wat aan lopen sleutelen om het nog lekkerder te maken. Tenminste dat vind ik (en mijn omgeving ook trouwens). Eet smakelijk.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk en makkelijk hapje. Dit hapje kan zowel bij de borrel of bij een lekkere salade. Je eet het hapje warm of koud. Je kan het van te vore maken en later afbakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top