1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Laatst mocht ik een high tea organiseren voor een kennis, haar zoon heeft een ernstige allergie en omdat ik zo puur mogelijk bak vroeg ze me haar hulp.Ik had heel veel lekkere zoete recepten want uiteindelijk ben ik daar het meest in thuis als bakster. Maar een high tea is natuurlijk geen high tea zonder hartige hapjes. dus naast de scones en de bon bons stuite ik op dit recpet in mijn lade, al zolang niet maakt, want oo deze zijn toch lekker,dus besloot ik ook deze italiaanse madeleines tijdens de high tea te presenteren en ze gingen er in als zoete broodjes nouja ze zijn natuurlijk hartigiedereen was super enthousiast. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze pilav met kip en perzik maak ik al sinds mijn tijd op de huishoudschool, al waar ik hem voor het eerst mocht proeven tijdens kookles, sinds dien staat deze favoriet in mijn kookschrift en is nog steeds erg geliefd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Als kind kreeg ik spruitjes gewoon gekookt bij mijn aardappelen en ik vond het verschikkelijk nu had mijn moeder nog een recept, de drentse balletjes schotel, waar door die vieze smaak van spruitjes weg viel en eerlijk ik vind het nu heerlijk om te eten. het is wel machtig eten. mijn moeder maakte balletjes van het gehakt ik zelf doe de moeite niet om er balletjes van te draaien, gezien de tjid die het scheelt, maar. het oogt zeker mooi al die ronde balletjes in de pan …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is een aangepast recept, waarvan de basis ligt in de oude Prisma Recepten Encyclopedie uit 1971 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Japanees koud borrelhapje dat prima smaakt  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Zo lekker en voedzaam!  https://chivanne.nl/shakshuka/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Dim sum zijn zachte, gestoomde en gevulde hapjes. Met dit recept leer je dim sum maken met Noordzeekrab en lente-uitjes.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Met bladerdeeg kun je heel veel. Hartige hapjes,zoete hapjes, gebak. Ik heb dan ook altijd een paar pakjes in huis. We hadden vandaag ineens trek in iets lekkers, dus blaerdeeg ontdooien (plm. 10 minuten). Een mengsel gemaakt van wat ik in huis had. In plaats van walnoten en cranberry's kun je ook andere noten gebruiken en rozijnen. Laat je fantasie spelen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Zijn de hapjes met kaas steeds jouw favoriet? Dan vallen deze bladerdeegmaantjes met Brie L'Exquis vast en zeker bij jou in de smaak. Neem zeker een kijkje naar onze video met eenvoudige instructies, zo zet jij het bladerdeeghapje perfect op tafel.    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top