1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Dit Italiaans ovenschoteltje leent zich uitstekend voor restverwerking van overgebleven groente uit de groentelade. Harde groente ( zoals de peen) even blancheren. Smakelijk-zwart-olijven-crumble-poederDeze  olijven crumble is heel simpel te maken en voegt echt iets toe aan Italiaanse , maar ook aan andere gerechten en is ontzettend lang houdbaar.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Al menig wrapje gemaakt, maar deze spant voor ons de kroon. Eenvoudig, snel klaar en je maakt 'm zo pittig als jezelf qua smaak aankan Ik vond het lekker om het sausje wat af te vlakken met de combinatie van een likje Griekse yoghurt door de Chilisaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Tweehonderd gram broccoli, een eenzame, overgebleven peen, wat champignons  en een open pakje kookroom maakten dit heerlijke eenvoudige gerecht. In de ochtend al klaargemaakt . Dan vlak voor etenstijd opwarmen, terwijl de oven wordt  voorverwarmd. De kaas erop en de zalm en dan nog  20 minuten in de oven en is het smullen geblazen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Van de gisteren gemaakte zuurkooltaart van Ramon Brugman had ik 75 gram gerookte spekreepjes over. Aangezien ik bij een kogelbiefstukje en salade gebakken aardappeltjes op verzoek wilde maken,  bedacht ik, dat ik de overgebleven reepjes gerookt spek wel kon verwerken met aardappeltjes. Een fijne , smakellijke combi en als je het wat minder pittig wil, neem dan een halve rode peper, of laat 'm helemaal weg. Zuurkooltaart-van-chef-ramon-brugman-heerlijk- …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Nieuwjaarsdag 2021,. zelfgemaakte salade over., kaasplankje over, wat  kleine hamburgers en -kipsateetjes over van onze hapjes avond, Youp niet gezien. Onder het genot van het soepje, snacks en kaasplankje Youp terug gekeken. Soep is een echte aanrader, ga ik zeker nog een keer maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

=18pxPetoncles zijn kleine sint-jakobsvruchten. Je maakt er verfijne hapjes mee, net zoals deze exemplaren.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Husselen met ingredienten levert soms erg lekkere maaltijden op. Zo ook dit recept. Het zakje van maggie vroeg om bloemkool. Dat werd broccoli, en.... erg lekker. Lees verder en eet smakelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top