Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Deze Griekse witte bonenschotel is een mooi winters vegetarisch hoofdgerecht maar wordt ook heel vaak geserveerd als mezze op een tafel vol lekkere hapjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

~~Internationaal befaamd marketing-kok Jamie Oliver heeft ooit een boek met daarbij een televisie reeks van recepten in de wereld gebracht  genaamd €five'. Leuke recepten, makkelijk te maken ook voor mensen die van zichzelf denken dat ze niet kunnen koken. Het geniale thema is dat je met slechts vijf verschillende hoofdingrediënten tal van presentabele gerechten kunt maken waarbij Jamie er wel van uitgaat dat je buiten de vijf hoofdingrediënten van de receptuur wel het nodige aan kruiden, specerijen, (half) convenience producten in kast of koelkast hebt staan om het een beetje aan te kleden. Maar veel mensen hebben dat wel. Het geniale hieraan is dat aan €5' eigenlijk niets bijzonder is. Immers, verreweg de meeste gerechten komen helemaal niet aan 5 hoofdingrediënten. Daarbij nog, elk ingrediënt wat je niet hebt, of waar je niet zo van houdt, is inwisselbaar met iets wat je wel voorhanden hebt zonder het afbreuk doet. Onderstaand mijn €5' waarvan het zo is dat je elk ingrediënten kunt vervangen door iets soortgelijks. In maximaal een half uur gereed en vol van smaak! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke deeghapjes gevuld met een kruidig kipmengsel. Simpel gerecht om te maken. De enige moeilijkheid zit hem in het vouwen, maar zodra je dit na een paar empanada's onder de knie hebt, maak je de lekkerste hapjes die er zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een klassieker uit de Turkse keuken. Deze heerlijke vegetarische beignets zijn fantastisch met knoflookyoghurt of met een groene salade en knapperig brood. U kan ervan genieten als mezze / voorgerecht of als lichte lunch. Of als kleine hapjes bij een feestmaaltijd. Ze zijn ook de volgende dag nog lekker als koude snack. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Er zijn veel varianten op het gebied van deze saus. Dit is de variant uit het boek : Afvallen met gezond en vooral lekker eten. Heel anders, dan ikzelf gewend was om te maken, maar geloof me of niet het loont zich de moeite om een flinke portie te maken en dan in de benodigde porties in de vriezer ermee.  https://www.projectgezond.nl/  Slechts éénmaal werk en vele malen lekkere saus. De volgende keer maak ik deze saus van 1 kilogram gehakt.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Champignons met bacon omwikkeld als hapje heb ik ooit eens ergens gelezen. Nu ik ze weer eens wilde maken heb ik de champignonholtes gevuld met de Boursin die ik over had.  Het is dus gemaakt van slechts 3 ingrediënten namelijk champignons en reepjes bacon of gerookt ontbijtspek en boursin. Je kunt ze mooi voorbereiden en pas in de oven schuiven als je met je gasten van het aperitiefje aan het genieten bent. Echt een simpel hapje, dat iedereen lust maar ook nog erg lekker is.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De krokante tortillabakjes zijn ook een prima onderlegger voor andere hapjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top