1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Alles uit één pan is niet alleen gemakkelijk op de camping, maar ook gewoon thuis achter het fornuis lekker en snel, zeker na een lange werkdag. De twee heren van Smaakmenutie hebben ons tot nog toe geen enkele keer wat betreft bereiding en smaak van hun recepten teleurgesteld. Ook dit gerecht is eenvoudig en met gangbare ingrediënten. Wij hebben ervan gesmuld.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Lekker borrelhapje of voorgerechtje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Deze hapjes van hondshaai vormen een supersmakelijk voorgerecht maar zijn ook ideaal om te delen met vrienden, bijvoorbeeld als onderdeel van een reeks andere kleine gerechtjes. Sharing is caring, toch? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

 Het Italiaanse beeld van lange tafels waaromheen een hele familie in de schaduw van olijfbomen geschaard zit is heel bekend. Spaanse families scharen zich op de zondagmiddag rond grote pannen dampende paella. Deze voortreffelijke Fidueà  van Janneke Phillippi is een variant op de paella , maar in plaats van rijst wordt er fideos gebruikt. Een soort van Spaanse spaghetti, die hier moeilijk of misschien wel  helemaal niet verkrijgbaar is. Een prima alternatief is dan dunne spaghetti in 3 of 4 stukjes gebroken.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

1 van me favo snacks nog steeds maar behalve met de kermis of af en toe op een braderie verkoopt niemand dat. deze saus is iets anders namelijk geen ketchup , wel meer kruiden en je kunt het zo scherp maken als je wil, het is een kindvriendelijke versie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Kokosbollen zie je tegenwoordig best vaak voorbij komen. Heerlijke zoete hapjes met als basis kokos. Daarbij nog een smaakje toegevoegd. Zo lekker dat je helemaal uit je kokosbol gaat! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit eenvoudig, romig en zeer smakelijk kipfileetje durf ik iedereen voor te zetten. Ik serveerde het met pasta, zodat de lekkere saus fijn tussen alle "pennetjes " kon door sijpelen. Snel en eenvoudig te maken met maar een paar ingrediënten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een Allerhande recept, dat ik aangepast heb, verrassend lekker, nooit eerder dit toegevoegd aan risotto. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Pizza maar dan anders! Deze leuke pizzahapjes doen me een beetje denken aan tortillahapjes, die je vaak voorbij ziet komen op feestjes. Tortillahapjes zijn koud en doen het goed in de zomer, maar deze hapjes zijn natuurlijk warm en doen het nu erg goed! Je schuift ze ook nog eens met slechts 6 ingredienten, binnen 10 minuten in de oven. https://chivanne.nl/pizzahapjes/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top