1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

1 van me favo snacks nog steeds maar behalve met de kermis of af en toe op een braderie verkoopt niemand dat. deze saus is iets anders namelijk geen ketchup , wel meer kruiden en je kunt het zo scherp maken als je wil, het is een kindvriendelijke versie. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Kokosbollen zie je tegenwoordig best vaak voorbij komen. Heerlijke zoete hapjes met als basis kokos. Daarbij nog een smaakje toegevoegd. Zo lekker dat je helemaal uit je kokosbol gaat! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Dit eenvoudig, romig en zeer smakelijk kipfileetje durf ik iedereen voor te zetten. Ik serveerde het met pasta, zodat de lekkere saus fijn tussen alle "pennetjes " kon door sijpelen. Snel en eenvoudig te maken met maar een paar ingrediënten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een Allerhande recept, dat ik aangepast heb, verrassend lekker, nooit eerder dit toegevoegd aan risotto. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Pizza maar dan anders! Deze leuke pizzahapjes doen me een beetje denken aan tortillahapjes, die je vaak voorbij ziet komen op feestjes. Tortillahapjes zijn koud en doen het goed in de zomer, maar deze hapjes zijn natuurlijk warm en doen het nu erg goed! Je schuift ze ook nog eens met slechts 6 ingredienten, binnen 10 minuten in de oven. https://chivanne.nl/pizzahapjes/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Woensdagmiddag en kleindochter van school gehaald. Na de lunch wilde ze graag ( gisteren al afgesproken ) wat hartigs bakken, zodat een deel ervan morgen mee genomen kon worden in de lunchbox. Dus vanochtend al voor negenen de loopschoenen aan en naar Appie voor serranoham en verse basilicum, de rest was voorhanden.  DE OMMETJES APP aangezet en weer wat puntjes gescoord Kleindochter ook  want zij deed alles  zelf voor het bereiden van deze heerlijke hapjes.   Ik stond erbij en keek ernaar..... en mocht de plaat alleen maar uit de oven halen.   Aan het eindresultaat moet nog wat gesleuteld worden, maar dat doet aan de smaak niets af. Heerlijk om met kleindochter zo in de keuken bezig te zijn.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

leuk gerecht om madame jeannette te verwerken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit Italiaans ovenschoteltje leent zich uitstekend voor restverwerking van overgebleven groente uit de groentelade. Harde groente ( zoals de peen) even blancheren. Smakelijk-zwart-olijven-crumble-poederDeze  olijven crumble is heel simpel te maken en voegt echt iets toe aan Italiaanse , maar ook aan andere gerechten en is ontzettend lang houdbaar.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Al menig wrapje gemaakt, maar deze spant voor ons de kroon. Eenvoudig, snel klaar en je maakt 'm zo pittig als jezelf qua smaak aankan Ik vond het lekker om het sausje wat af te vlakken met de combinatie van een likje Griekse yoghurt door de Chilisaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top