1. Home
  2. Recepten
  3. Hapjes
  4. Hapjes
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Heerlijke saus met garnalen en spinazie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Dit recept heb ik van mijn moeder en zij van haar moeder. Geen idee waar mijn oma het vandaan heeft Maar voor mij is het mijn oma's koolschotel. Het is een makkelijk en heerlijk recept voor een koude winterdag, maar kan ook prima in de zomer gegeten worden.  Ik weet nog dat ik mijn oma altijd mocht helpen. Ik maakte dan de gehaktballetjes en soms zat ik voor de oven te kijken en te wachten tot de schotel klaar was. Dit hield ik alleen niet zo heel lang vol, daar de schotel zo'n 45 minuten in de oven staat. Het is ook een van de gerechten die ik als eerste heb klaargemaakt toen ik ging samenwonen. Ik maak het nog geregeld en krijg steeds complimenten dat het zo lekker is. Inmiddels heb ik er zelf wat aan lopen sleutelen om het nog lekkerder te maken. Tenminste dat vind ik (en mijn omgeving ook trouwens). Eet smakelijk.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk en makkelijk hapje. Dit hapje kan zowel bij de borrel of bij een lekkere salade. Je eet het hapje warm of koud. Je kan het van te vore maken en later afbakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor echte kippenleverpate liefhebbers , super simpel super smaakvol! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit gerecht is het lievelingsgerecht van Jeffrey Herlings. Met de bijnaam .. .. €The Bullit € is hij op de motor in elke klasse de BAAS.Hij schreef al vele wereldtitels op zijn naam . " De KOGEL " uit Geldrop hoort bij de allerbeste motorcrossers ooit. Brak tijdens zijn crosscarrière al vele maln enkele delen van zijn lichaam. Drie keer zijn sleutelbeen, zijn middenhandsbeentje, zijn bovenbeen, zijn heup ging uit de kom, en zijn pink liep diepe snijwonden op. Maar.... hij stapt toch steeds  weer op zijn crossmoter. Jeffrey bedankt dit gerecht is nu ook een van onze favorieten.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Makkelijk en super lekker als hapjes of als lunch  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Deze Griekse witte bonenschotel is een mooi winters vegetarisch hoofdgerecht maar wordt ook heel vaak geserveerd als mezze op een tafel vol lekkere hapjes. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

~~Internationaal befaamd marketing-kok Jamie Oliver heeft ooit een boek met daarbij een televisie reeks van recepten in de wereld gebracht  genaamd €five'. Leuke recepten, makkelijk te maken ook voor mensen die van zichzelf denken dat ze niet kunnen koken. Het geniale thema is dat je met slechts vijf verschillende hoofdingrediënten tal van presentabele gerechten kunt maken waarbij Jamie er wel van uitgaat dat je buiten de vijf hoofdingrediënten van de receptuur wel het nodige aan kruiden, specerijen, (half) convenience producten in kast of koelkast hebt staan om het een beetje aan te kleden. Maar veel mensen hebben dat wel. Het geniale hieraan is dat aan €5' eigenlijk niets bijzonder is. Immers, verreweg de meeste gerechten komen helemaal niet aan 5 hoofdingrediënten. Daarbij nog, elk ingrediënt wat je niet hebt, of waar je niet zo van houdt, is inwisselbaar met iets wat je wel voorhanden hebt zonder het afbreuk doet. Onderstaand mijn €5' waarvan het zo is dat je elk ingrediënten kunt vervangen door iets soortgelijks. In maximaal een half uur gereed en vol van smaak! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke deeghapjes gevuld met een kruidig kipmengsel. Simpel gerecht om te maken. De enige moeilijkheid zit hem in het vouwen, maar zodra je dit na een paar empanada's onder de knie hebt, maak je de lekkerste hapjes die er zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top