hangop
Traditoneel zelfgemaakte hangop. 169 kcal.
Hangop moet u eee keer gemaakt hebben, al was het alleen maar omwille van de traditie.
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-10-2001Nederlands Nagerecht> 120 min.
Hangop
Een lekkere room yoghurt, variant op de originele hangop van karnemelk.
2 liter volle yogurt; 1/4 liter slagroom; 60 gram suiker; 3 zakjes vanillesuiker
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-06-2005Nagerecht> 120 min.
Hangop
Zoals mijn grootmoeder die op maandag wasdag maakte
4 liter karnemelk, 8 beschuiten, bruine suiker, 1 dl melk.
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-05-2005Nederlands Nagerecht60-120 min.
Hangop
4 liter karnemelk, 1 deciliter melk of room, 8 beschuiten, bruine suiker., ,
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-01-2000Nagerecht60-120 min.
Hangop
4 liter karnemelk * 1 dl room * 8 beschuiten * bruien suiker.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op26-09-2005Nederlands Nagerecht20-30 min.
Hangop
Een toetje
4 liter karnemelk, 1 deciliter melk of room, 8 beschuiten, bruine suiker.,
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op04-06-1999Nagerecht30-60 min.
Hangop
1/2 liter volle yoghurt. 1/2 liter slagroom. 250 gr.suiker. 1 zakje vanillesuiker. 1 rijpe mango. 2 bolletjes mango sorbet ijs. 4 mint takjes
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-02-2002Internationaal Nagerecht0-10 min.
hangop
Ouderwets lekker
4 liter karnemelk, 1 deciliter melk of room, 8 beschuiten, bruine suiker., ,
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op29-01-2000Nederlands Nagerecht10-20 min.
Hangop
1 liter volle yogurt, 0,5 liter slagroom
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-03-2010Nederlands Nagerecht0-10 min.
hangop
Uitermate geschikt voor een energie verrijkt (roborerend) dieet
Ingredienten;, ? 300 ml karnemelk, ? 100 ml volle melk, ? 66 g fortify,
- …
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-03-199910-20 min.
Hangop
Lekker toetje
3 liter karnemelk of 2 liter magere yoghurt,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-03-2000Nederlands Nagerecht> 120 min.
Hangop
Ontbijt of nagerecht
*1liter volle yoghurt, *1 zakje amandelschaafsel (45 gr.), *125 ml crem fraiche, * 2 eetlepels bloemenhoning, *2 eetlepels appelsap, *1eetlepel kaneel, *poedersuiker, *schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes.
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op04-04-2004Nederlands Nagerecht0-10 min.
Hangop
Toetje
Yogurt, vruchten in siroop
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-06-2000Nederlands Nagerecht> 120 min.
Hangop
Lekker ouderwets nagerecht!
2 dl yoghurt* 2 el room* 20 gr honing* 4 sneetjes wit brood*
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op17-06-1999Nederlands Nagerecht60-120 min.
Hangop
Mijn kinderen vinden dit heeeeerlijk en dat is het ook.
* 1 liter volle yochurt.*1/2 dl slagroom.*4 beschuiten.*bruine basterdsuiker.
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-08-2002Nederlands Nagerecht> 120 min.
Hangop
Heerlijk met plakken warme appel
3 LITER BOERENKARNEMELK - 1 DL MELK OF ROOM - BESCHUITEN - BRUINE SUIKER OF VRUCHTENJAM.
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-11-2001Nederlands Nagerecht60-120 min.
Hangop
Lekker fris toetje
1 Liter yoghurt, 1/4 slagroom,1 groot blik gemengd fruit, of vers fruit.
- Nagerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op21-01-2003Nederlands Nagerecht20-30 min.
Hangop
3 liter karnemelk, beschuit.
- Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-04-2001Nederlands Nagerecht30-60 min.
Hangop
1 liter yoghurt, pitjes van 1 grote granaatappel, 6 el pistachenootjes, ½ tl rozenwater, 3 el gekruide suiker (zie hieronder),
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-02-2010Nederlands Nagerecht0-10 min.
Hangop
Lekker met beschuit en gebakken plakjes appel
3 LITER BOERENKARNEMELK - 1 DL MELK OF ROOM - BESCHUITEN BRUINE SUIKER OF VRUCHTENJAM.,
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op01-05-2002> 120 min.
Hangop
Toetje
4 liter magere yogert, 3x1/4 liter slagroom, Suiker
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-08-1999Nederlands Nagerecht> 120 min.
Hangop
Echte eigengemaakte hangop met vruchten naar keuze
Een liter volle joghurt, suiker naar smaak, verse fruit of een blikje/potje (bijvoorbeeld "Rote Grutze", 1/4 liter slagroom
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-01-1999Nederlands Nagerecht> 120 min.
hangop
5 dl bulgaarse yoghurt*1/2 citroen*1/2 limoen*150 ml slagroom*3 eetlepels poedersuiker*250 gr verse rood fruit(aardbei,framboos,bessen)*2 eetlepels vloeibare honing
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op10-08-2002Nagerecht10-20 min.
- Eigen recept
Hangop
Dit is een heel gemakkelijk heel lekker nagerecht. Bij ons komt het met feestdagen op tafel. Is heel snel klaar en smaakt heerlijk.
1 l. volle Yoghurt, 1/4 l. slagroom, 3 desertlepesl suiker, 1 blik fruitcocktail
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op06-05-2014Nederlands Nagerecht10-20 min.
Hang-Op
Montignac op klompen
1 liter magere yoghurt, laten uitlekken, 1 ml. vloeibare zoetstof, eventueel verse aardbeien, frambozen, bessen, of suikerloze jam, appelmoes, zonder suiker, of rabarber zonder suiker.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op03-04-2005Montignac Nagerecht10-20 min.
Hangop
Oud recept met yoghurt
1 pak yoghurt; 1 pakje slagroom; suiker; diverse vruchten naar smaak of 1 blik fruit
- Nagerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-2000Nederlands Nagerecht60-120 min.
Hang-op
- 1 ltr volle yoghurt, - 1 pakje slagroom (200 cc), - 4 el suiker,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-01-1999Nederlands Nagerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hangop
1 pak volle yoghurt, 1 beker slagroom, 1 blik vruchtencocktail
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op17-09-2010Nederlands Nagerecht0-10 min.
Hangop
Lekker toetje
1 liter volle yoghurt, 1/8 slagroom, suiker naar smaak, perziken.
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-03-2006Nederlands Nagerecht> 120 min.
Hangop
Erg lekker toetje
1 ltr yoghurt, 1/4 ltr slagroom, vers fruit of uitgelekt fruit uit blik, en een beetje suiker.
- …
- > 120 min.
- Geplaatst op24-04-2000> 120 min.
Hangop
1 ltr magere yoghurt, 1 ltr volle yoghurt, 1/4 l slagroom, 7 el suiker,
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-01-2000Nederlands Nagerecht> 120 min.
"Hang-Op"
Ouderwets toetje
1 liter volle of boerenyoghurt, 125 ml. slagroom, sap van 1 ciroen, suiker naar smaak
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-07-2000Nederlands Nagerecht> 120 min.
hangop
1liter yoghurt, 400 ml (4 dl)slagroom, 1 blik fruitcocktail, suiker
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2004Nederlands Nagerecht> 120 min.
hangop
Lekker toetje
L liter volle yoghurt, 1/2 liter slagroom, + 200 gr suiker, 1 citroen, evt gelatine
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-11-2002Nederlands Nagerecht> 120 min.
hangop
Zeer lekker nagerecht uit oma's keuken
1 ltr. yoghurt, 1/4 ltr. slagroom, 3 bananen, 3 mandarijnen, klein blikje ananas, blik fruitcocktail, aardbeien(vers of blik) suiker naar smaak.
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-04-2000Nederlands Nagerecht10-20 min.
hang-op
1 l. yoghurt, magere, uitgelekte, -9 gr. fructose, -Aardbei, verse,
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op22-09-2002Nederlands Nagerecht0-10 min.
- Eigen recept
hangop met aardbeien
20 minuten bereiden/ minimaal 4 uur wachten
1 l volle yoghurt, 60 gr fijne suiker, 125 ml slagroom, 300 gr verse aardbeien, theedoek of kaasdoek
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op24-08-2009Nederlands Nagerecht10-20 min.
Aardbeien met Hangop
350 gr Aardbeien;125 ml Hangop;30 gr poedersuiker
- Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op12-09-2003Nagerecht0-10 min.
hangop met aardbeiensaus
Ik hou erg van aardbeien met als gevolg dat als het aardbeienseizoen begonnen is, ik altijd teveel aardbeien koop om in 1 keer op te kunnen eten. Van de aardbeitjes die overblijven maak ik altijd jam en nu heb ik er ook aardbeiensaus van gemaakt. De hoeveelheid suiker is aangepast aan het toetje. Gebruik maximaal 75 gr suiker.
De hangop:, * 1 l volle biologische yoghurt, * merg van 1 vanillestokje, * 3 el witte basterdsuiker ., de saus:, * 250 gr aardbeien, * 200 ml water, * 40 gr suiker, * 1 zakje vanillesuiker, * 1 tl citroensap, * 3 tl maïzena vermengd met wat water
- Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-06-2007Nederlands Nagerecht> 120 min.
Hollandse hangop
Keilekkkkerrrrrrr !
1 l volle yoghurt (van koeien), 2 dl slagroom (ook van koeien), 1 klein blikje fruit (mandarijntjes), 60-75 gram suiker (naar smaak) van eeeeh...
- Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op02-01-2002Nederlands Nagerecht10-20 min.

Hangop
Hangop kun je natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen. Maar het is een stuk leuker en lekkerder om zelf te maken. Hangop is een nagerecht dat wordt gemaakt van karnemelk of yoghurt. Om het zelf te maken heb je naast dat ingrediënt alleen een vochtige theedoek nodig. Deze span je over een schaal, dit kan met behulp van wasknijpers. Schenk hierin voorzichtig de karnemelk of yoghurt en laat het een tijd uitlekken. Het product wat je overhoudt is hangop. Er zijn vele manieren om dit gerecht lekkerder te maken, kijk hieronder bij de recepten voor diverse recepten en tips.