Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hammousse

Hammousse recepten (84) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Hammousse

INGREDIENTEN

125 ml slagroom, 200 ml mayonaise, 3 blaadjes gelatine (6 g), 1 eetl. zonnebloemolie, 400 g gekookte ham,fijngehakt, 4 hardgekookte eieren,geprakt, 2 eetl. rode paprikablokjes, 2 eetl. diepvriesdoperwten (ontdooid), 2 eetl. geknipte bieslook, (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd, zout en versgemalen peper, 100 ml kippenbouillon, (van een tablet), 1 bakje cherry-/kerstomaatjes,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-04-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hammousse

Heerlijke mousse. Geserveerd met prei een zeer geslaagd voorgerecht. Let wel op: het gerecht moet ongeveer 1 uur opstijven

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine * 200 gram (achter)ham * 2 eetlepels mayonaise * 1 theelepel chilipoeder * 2 eetlepels sherry * 1/8 liter slagroom * eventueel 1 grote prei

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-12-2002
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Hammousse

"Mousse au jambon"

INGREDIENTEN

1.25 dl droge witte wijn, 3 sjalotten, 15 g boter (bakboter), 300 g gekookte ham, 1/4 eetlepel mosterd, 2 eetlepels bieslook (fijngehakt), 1 eetlepel dragon (fijngehakt), peper, 6 eetlepels aspic

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  > 120 min.

Hammousse

Een heerlijke mousse die je ook kunt maken van gerookte zalm, tonijn of gerookte kipfilet.

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine/ 200 gr. achterham/ 2 eetlepels mayonaise/ 1 theel. chilipoeder/ 2 eetl. droge sherry/ 1,25 dl. slagroom/ 1 rode paprika/ 20 sprietjes bieslook/ 1 takje peterselie/ 8 sneetjes oud witbrood.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Hammousse

INGREDIENTEN

1.25 dl wijn (wit/droog), -3 sjalotten, -15 g boter (bakboter), -300 g ham (gekookt), -0.25 eetlepels mosterd, -2 eetlepels bieslook (fijngehakt), -1 eetlepel dragon (fijngehakt), -peper, -6 eetlepels aspic,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hammousse

INGREDIENTEN

2 BLAADJES WITTE GELATINE, 200 GRAM ACHTERHAM, 2 EETLEPELS MAYONAISE, 1 THEELEPEL CHILIPOEDER, 2 EETLEPELS DROGE SHERRY, 1/8 LITER SLAGROOM, 1 KLEINE RODE PAPRIKA, 20 SPRIETJES BIESLOOK, 1 TAKJE PETERSELIE, 4 SNEETJES WITBROOD, ,

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Voorgerecht
  •  > 120 min.

Hammousse

INGREDIENTEN

2 bl gelatine wit, 200 gr ham achter, 2 el mayonaise, 1 tl chilipoeder, 0,2 dl sherry droge, 1,25 dl slagroom, 1 st paprika rood, 20 spr bieslook, 1 st peterselietakjes, 4 sn brood (wit)

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Hammousse

INGREDIENTEN

2 BLAADJES WITTE GELATINE, 200 GRAM ACHTERHAM, 2 EETLEPELS MAYONAISE, 1 THEELEPEL CHILIPOEDER, 2 EETLEPELS DROGE SHERRY, 1/8 LITER SLAGROOM, 1 KLEINE RODE PAPRIKA, 20 SPRIETJES BIESLOOK, 1 TAKJE PETERSELIE, 4 SNEETJES WITBROOD,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hammousse

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 200 gr. achterham, 2 eetlepels mayonaise, 1 theel. Chilipoeder, 2 eetl. droge sherry, 1,25 dl. slagroom, 1 rode paprika, 20 sprietjes bieslook, 1 takje peterselie, 8 sneetjes oud witbrood, keukenmachine, kleine ijsbolletjestang

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-07-2009
  •  
  •  60-120 min.

Hammousse

Lekker op een toastje. Heel makkelijk en super snel!

INGREDIENTEN

*150 gram gebraden ham*100 gram mascarpone*vers gemalen zout en peper*tabasco*verse peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Internationaal
  •  0-10 min.

HAMMOUSSE

Dit gerecht kan je voor zoveel gelegenheden gebruiken zoals:broodbelg,op een toastje,voorgerecht en als vulling van groenten of vlees.

INGREDIENTEN

300 gr gegrilde ham, 2 blaadjes gelatine, 1/2 dl bouillon, 2 el droge sherry, 1 dl slagroom(ik heb slankroom genomen), zout en peper, cayennepeper, 3 el gehakte peterselie, enkele blaadjes sla,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-02-2008
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Hammousse

Ook te gebruiken als vulling voor bijv. soesjes.

INGREDIENTEN

300 gram schouderham 200 gram schouderham in mooie dunne plakjes, 2 blaadjes gelatine, scheutje port, 250 ml. slagroom, peper, ketchup, beetje olie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  •  
  •  30-60 min.

Hammousse

Borrelhapje

INGREDIENTEN

100 gr. gekookte ham - ? dl. room - ? dl. bouillon - 1 blaadje gelatine (a 3 gram) - peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  •  
  •  20-30 min.

hammousse

Als voorgerecht of bij een brunchbuffet

INGREDIENTEN

*200 gr. magere gekookte, beslist niet zoute ham, * 6 eetl koffiemelk, 3 eiwitten, *peper, *nootmuskaat.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  0-10 min.

hammousse

Een heerlijk voorgerecht dat iedereen lust!

INGREDIENTEN

50 gr ardennerham, 3 ons schouderham, 1 el mosterd, 4 el mayonaise, 1 el sherry, 4 bl. gelatine(wit) 1 sjalotje, 1/9 l. slagroom, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hammousse

Hmm lekker met monchou en ham enzo

INGREDIENTEN

150 gr ham, 1 pakje monchou, 1 sjalotje, 1 eetlepel yofresh (of zoiets), kleine eetlepel roomboter, teentje knoflook, citroensap, zout en peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  •  
  •  10-20 min.

Hammousse

Voor vulling van bijvoorbeeld tomaten of paprika

INGREDIENTEN

Voor vulling van b.v. tomaten, 200 gram gekookte ham, 200 gram pate (neutrale smaak), 4-6 eetlepels stijfgeklopte slagroom, 2 eetlepels madera, gehakte peterselie, 4-6 tomaten (afhankelijk van grootte), voor garnering:, asperges uit blik, hardgekookte eieren,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hammousse

INGREDIENTEN

2 blaadjes witte gelatine, 150 gr achterham, 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels droge sherry, 1/8 liter slagroom, , Eventueel voor de garnering:, sprietjes bieslook, reepjes rode paprika, peterselie, ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verrassingsbrood met ham-mousse

In een heel casinobrood zijn kleine sandwiches verstopt. Leuk bij een uitgebreide borrel of als licht lunchgerecht.

INGREDIENTEN

1 mooi casinobrood, boter, 1 krop sla, Voor de ham-mousse, 100 gram ham, 1 dl water, 1/2 dl rode port, 10 gram poedergelei, met bouillonsmaak, 1 dl slagroom.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-09-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Verrassingsbrood met ham-mousse

In een heel casinobrood zijn kleine sandwiches verstopt. Leuk bij een uitgebreide borrel of als licht lunchgerecht.

INGREDIENTEN

1 mooi casinobrood * boter * 1 krop sla *, , Voor de Ham-Mousse:, 100 gram ham * 1 dl water * 0,5 dl rode port * 10 gram poedergelei met bouillonsmaak * 1 dl slagroom.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-09-2004
  • Nederlands
  •  30-60 min.

HAMMOUSSE MET PORTGELEI

Buffetgerecht of borrelhapje(10 stuks)

INGREDIENTEN

HAMMOUSSE:, 100 gr gekookte ham*150 ml room*1 sjalotje*1 tl tijm*1 grote teen knoflook*1 el creme fraiche*2 gelatineblaadjes*, *100 ml slagroom*1 el gehakte peterselie*2 sneetjes witbrood*, RODE PORTGELEI:, 50 ml rode port*klein scheutje creme de casis(eventueel)*1 blaadje gelatine*

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  •  
  •  0-10 min.

amuse van hammousse

INGREDIENTEN

200 gram gekookte ham, 100 gram roomkaas met sjalotjes, zout, peper, paprikapoeder, paprika, pompernickel,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-12-1998
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

hammousse amuse

INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 2 eetlepels suiker, 5 eetlepels wittewijnazijn, 100 g achterham, 1 bakje zuivelspread bieslook light (150 g)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-01-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke hammousse

Deze heerlijke hammousse is een echte klassieker in onze familie!

INGREDIENTEN

- 2 blaadjes gelatine, - 200 gram achterham, - 2 eetlepels mayonaise, - 1 snufje chilipoeder, - 2 eetlepels droge sherry, - 1/8 liter slagroom, - 4 sneetjes casino witbrood

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2005
  •  
  •  60-120 min.

Hammousse met rode-bietenscheuten.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.* * MENU 5.* 1. Hammousse met rode-bietenscheuten. 2. Bospaddenstoelencrème met kerrie. 3. Warme kreeft met tomaten-paprikasaus. 4. Ossenhaas in bladerdeeg met vitelottes. 5. Vijgen met champagnesabayon.

INGREDIENTEN

* 200 gr gekookte ham,in reepjes., * 1 blaadje gelatine,geweekt in koud water., * 2 eetlepels mayonaise., * 2 eetlepels droge sherry., * 60 ml room,stijfgeklopt., * 1 takje rozemarijn,alleen de blaadjes ervan., * 1 sjalotje,fijn gesnipperd., * 1 stuk focaccia., * 1 zakje rode-bietenscheuten., * 1 eetlepel olijfolie., * Peper & zout & cayennepeper.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-2010
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.

Hammousse met portgelei

Deze amuse is echt een heerlijke voor bij kerst of een andere speciale gelegenheid. Ik heb het vorig jaar met kerst gemaakt en ze wilden allemaal het recept hebben.

INGREDIENTEN

1 sneetje wit casinobrood, 40 gr gebraden beenham, 75 gr mascarpone, zout, peper, 2 blaadjes witte gelatine, 1,5 dl rode port, 6 selderijblaadjes

  •  Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2014
  • Frans Amuse
  •  20-30 min.

Nectarines met hammousse

Een lekker fris voorgerecht

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-12-2006
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Hammousse met appel

Feestelijk voorafje

INGREDIENTEN

100gr rauwe ham,200gr verse roomkaas,1eetl gesnipperde bieslook en 8 sprietjes,1/8 liter slagroom,peper,2 appels,2dl cider.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  60-120 min.

Hammousse met portgelei

INGREDIENTEN

, 1 sneetje wit-casinobrood, , , 40 g gebraden beenham, , , 75 g mascarpone, , , zout en peper, , , 2 blaadjes witte gelatine, , , 1 1/2 dl rode port, , , 6 blaadjes selderij, ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-07-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Hammousse met portgelei

Hapjes

INGREDIENTEN

120 minuten wachttijd, 1 sneetje wit-casinobrood, ? 40 g gebraden beenham, ? 75 g mascarpone, ? zout en peper, ? 2 blaadjes witte gelatine, ? 1 1/2 dl rode port, ? 6 blaadjes selderij,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Hammousse met portgelei

INGREDIENTEN

1 sneetje witbrood; 40 g gebraden beenham; 75 g mascarpone; zout; peper; 2 blaadjes witte gelatine; 1.5 dl rode port; 6 blaadjes selderij

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-08-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

hammousse met portgelei

INGREDIENTEN

1 sneetje wit casinobrood - 40 gram begraden beenham - 75 gram mascarpone - zout en peper - 2 blaadjes witte gelatine - 1 1/2 dl. rode port - 6 blaadjes selderij

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Hammousse Met Meloen

Variatie op de klassieke combinatie ham/meloen. Bereidingstijd is incl. wachttijd.

INGREDIENTEN

4 blaadjes witte gelatine, 1 sjalotje, 1 el. kappertjes, 300 gr. achterham, 50 gr. rauwe ham (b.v. Ardenner), 4 el. mayonaise, 1 el. Franse mosterd, 1 el droge sherry, vergemalen peper, 1/8 slagroom, 1/2 meloen.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Internationaal Voorgerecht
  •  > 120 min.

Aspergesalade met hammousse

INGREDIENTEN

250 g witte asperges - 250 g groene asperges - 4 takjes peterselie - 1 tl (groene) mosterd - 2 el witte wijnazijn - ? tl suiker - 4 el olie - zout - peper - 1 blaadje witte gelatine - 100 g achterham - 1/8 liter slagroom - 1 el tomatenketchup - 1 el madera - 1 el citroensap

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

HAMMOUSSE MET PORTGELEI

INGREDIENTEN

1 sneetje wit casinobrood, 40 gram gebraden beenham, 75 gram mascarpone, zout, peper, 2 blaadjes witte gelatine, 1 ? dl rode port, 6 selderijblaadjes, staafmixer, schaaltje met rechtopstaande randen, plasticfolie,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-04-2002
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.

Komkommer Met Hammousse

Groente-borrelhapje, voor een 15-tal kuipjes

INGREDIENTEN

1 komkommer, 250 gr gekookte ham, scheutje cognac, peper, zout, cayennepeper, 1 theel tomatenpuree, 2 dl room, rode paprika,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

ham-mousse met meloensaus

INGREDIENTEN

200 gram rauwe ham, 200 gram leverpastei, 50 ml slagroom, 1 suikermeloentje, 1 scheutje cognac of madeira, versgemalen peper, 5 sprieten verse bieslook

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-09-1999
  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Aspergespaghetti met hammousse

Aparte spaghetti

INGREDIENTEN

200 gram achterham, 2 eieren, 2 dl. slagroom, 2 el. rode port, 1 mespunt paprikapoeder, 16 asperges, 50 gram boter, toefjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2003
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Komkommer met hammousse

Een lekker en gezond groentehapje.

INGREDIENTEN

1 komkommer, 250 gram gekookte ham, scheutje cognac, peper, zout, Cayennepeper, 1 theel. tomatenpuree, 2 dl. room, rode paprika.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2002
  • Nederlands
  •  20-30 min.

hammousse met bieslooksausje

Hammousse met een bieslooksausje

INGREDIENTEN

2 ons ham, 2 ons roomkaas, 2 gesnipperde sjalotjes, 250 ml creme fraiche of zure room, paprikapoeder, 3 blaadjes gelatine.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top