1. Home
  2. Recepten
  3. Halskarbonade

Halskarbonade recepten (14)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Halskarbonade met dragonsaus

Bron: Knipmode april 2002

INGREDIENTEN

1 wortel 1 eetlepel peterselie (fijngehakt 1 fles bokbier 1 kleine prei 1 pakje vleesjuspoeder 1 teentje knoflook 2 verse takjes dragon of 1/2 eetlepel gedroogde 25 gr margarine 4 hals- of schouderkarbonades peper

Voorbereiding

Bereid de vleesjus zoals op de verpakking staat beschreven. Dep de halskarbonades met keukenpapier droog, ontdoe het vlees van been en bestrooi met peper. Snijd de prei en wortel heel fijn.

Bereidingswijze

Verhit de margarine in de koekenpan en bak het vlees om en om in ca. 5 minuten lichtbruin. Bak de knoflook kort met het vlees mee. Voeg de 2 dl vleesjus en dragonblaadjes toe.Laat 30 a 40 minuten op zacht vuur stoven, neem uit de pan en snijd in plakken. Dek af met aluminiumfolie. Voeg de gehakte peterselie aan de saus toe en giet in een juskom. Roer de aanbaksels in de pan met water los. Fruit hierin de prei en wortel ca. 2 minuten. verdeel het groentemengsel en de plakken halskarbonades over 4 borden.Bedek met de saus.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Babi ketjap van halskarbonade

INGREDIENTEN

* 4 Halskarbonades, * 2 uien, * 2 teentjes knoflook, * 4 eetlepels olie, * 1 eetlepel gemberwortel (vers, geraspt), * 1 dl ketjap manis, * 3 eetlepels citroensap, * 2 eetlepels bruine basterdsuiker, * 2 theelepels sambal, * snufje peper,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

babi ketjap van halskarbonade

INGREDIENTEN

4 halskarbonades, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetll.olie, 1 eetl. Gemberwortel, 1 dl. Ketjap manis, 3 eetl. Citroensap, 2 eetl.bruine basterdsuiker, 2 tl.sambal, Snufje peper,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Erwtensoep zoals mama hem maakt

Het recept van mama

INGREDIENTEN

2,5 liter water, 6 rundvlees bouillonblokjes, 500 gram halskarbonade, 500 gram uien, 500 gram prei, 1 pak spliterwten, 4 grote/6 kleine aardappelen, 1 rookworst, Peper en zout

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-11-2018
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

babi pangang

INGREDIENTEN

500 gram halskarbonade zonder been, 2 uien, 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels sambal, 1 groot tomatenpuree, 3/4 kopje suiker, 3/4 kopje water, 2 teen knoflook

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2009
  •  
  •  20-30 min.

tomatensoep

Tomatensoep van verse tomaten en groenten

INGREDIENTEN

1 kilo halskarbonade,1 pond gehakt,1 kilo tomaten, 2 preien, halveknolselderij, 2 uien, 1 wortel, 1 pakje tomatensoep van honing voor 6 personen, 6 maggiblokken,halve liter tomatensap,peper,tijm,laurierbad en peterselie.

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Varkenskarbonaden uit de oven

INGREDIENTEN

4 stuks halskarbonade, - 75 gr boter, - 6 grote uien, - 4 teentjes knoflook, - 1 eetlepel verse tijmblaadjes, - 600 gr aardappels, - 2 dl vleesfond, - 35 gr gesmolten boter, - witte peper uit de molen, - zout,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-12-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang

Heerlijke babi pangang!! Vlees een heerlijk krokant korstje en een zoet/zuur maar tikje pittige saus!

INGREDIENTEN

VOOR DE VLEES-MARINADE, 5 ons halskarbonade aan een stuk, 1 theelepel Ketoembar, 1 theelepel Djintan, 1 theelepel Laos, 1 theelepel Koenjit, 2 theelepels Gemberpoeder, 2 eetlepels Paprikapoeder, Beetje zout, Flinke scheit ketjap, Sambal naar smaak (ongeveer 1 eetlepel), Scheutje Whisky of Cognac, , VOOR DE SAUS:, Potje atjar tjampoer, 5 eetlepels suiker, scheut ketjap, knoflookpoeder, 2 theelepels gemberpoeder, Sambal naar smaak (obgeveer 1 theelepel), , Extra:, Boter of olie, maizena, witte rijst,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zigeuner steak (Ciganski odrezak)

De enige echte Zigeuner steak komt uit Kroatië. Varkenslapje met een pittige saus van paprika, spek en augurken  dat even is aangebraden en dan besmeerd met mosterd  en overgoten met de saus de oven in gaat 

INGREDIENTEN

4 varkenslappen (halskarbonade) van ongeveer 11⁄2 cm. dik, zout en peper, bloem, olie of reuzel, 2 el. mosterd, 100 gr. gerookt spek, 1 ui, 2-3 tenen knoflook, 1 rode en 1 gele paprika, 1 Spaanse peper (of meer, naar smaak), 4 à 5 el. ajvar, 4 à 5 augurken, 1 snuf nootmuskaat, 1 dl. water

  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-2020
  • Joegoslavisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stoofpotje met varkensvlees en tomaten

INGREDIENTEN

450 gr. ontbeende halskarbonade in blokjes van ca. 1,5 cm., 6 tomaten, ontveld, 2 el. olie, 30 gr. boter, 2 uien, ca. 125 gr. gesnipperd, 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt, 1 tl. milde paprikapoeder, 1 el. tomatenpuree, 1 el. bloem, gezeefd, 1 dl. vleesfond, uit potje, 1 dl. eenvoudige rode wijn., 1 takje verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, 1 klein laurierblad, zout, peper, 1 el. fijngesneden bieslook.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Shetland lamspaté

Wij houden een paar schapen en vinden het leuk om jaarlijks enkele lammetjes door de wei te zien huppelen. Dat vinden meer mensen leuk en er houden dan ook regelmatig fietsers stil langs de wei om oh en ahhh te roepen. Toch is er niemand die vraagt wat er verder met die lammetjes gebeurd als het schattige er af is. Sterker nog, verontwaardiging alom als je - indien toch gevraagd - bekent de ramlammeren te laten slachten en op te eten.  Toch is dat hetgeen er gebeurt: de ooilammeren worden na 6 maanden verkocht om zelf moeder te worden, de ramlammeren gaan "op wintersport" in de vriezer. Tuurlijk is dat niet makkelijk, maar wij troosten ons met de gedachte dat het duurzaam en biologisch vlees is. Bovendien wordt zoveel mogelijk van het lam gebruikt. Van de vacht worden sloffen en/of stoelbekleding gemaakt en het orgaanvlees is voor de katten en de hond. Een uitzondering daarop is de lever. Daarvoor ontdekte ik een heerlijk recept van Betty Stikker, een autoriteit op het gebied van het verwerken van schaap(svachten).

INGREDIENTEN

500 gram lams lever, 500 gram uitgebeende lam halskarbonade, 500 gram vers vet spek (varken), 1 glas goede whisky, 1 teen knoflook, 3 eetlepels groene peper, 1 ½ eetlepel grof gemalen zwarte peper, 18 gram colorozo zout (kleurzout, bij de slager), 3 theelepels koriander, 2 eetlepels peterselie, 1 theelepel rozemarijn, 1 eetlepel gekneusde jeneverbessen, 4 gram vanillesuiker, 3 eieren, 60 gram rijstemeel.

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-01-2016
  • Nederlands
  •  > 120 min.
Nieuwste halskarbonade recepten

stoofpotje met varkensvlees en tomaten

INGREDIENTEN

400-500 gram ontbeende halskarbonade in blokjes (ongeveer 1,5 centimeter), 6 (tros) tomaten, 2 eetlepels olie, 30 gram boter, 2 gesnipperde uien (ongeveer 125 gram), 2 ragfijn gehakte teentjes knoflook, 1 theelepel milde paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel gezeefde bloem, 1 dl. vleesfond uit een potje, 1 dl. rode wijn, 1 takje verse tijm, 1 takje verse rozemarijn, 1 klein laurierblad, zout, zwarte peper uit de molen, 1 eetlepel fijngesneden bieslook.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Cubaanse ropa vieja

Letterlijk betekent ropa vieja "oude vodden". Het is een origineel Spaans liflafjes-recept. Het werd vroeger gemaakt om restjes te verwerken en was bij uitstek geschikt voor pioniers, zeelieden en vroege kolonisten. U kunt ropa vieja overal tegenkomen, van Barcelona tot Santo Domingo, van Mexico tot Tierra del Fuego. Dat is ook de reden waarom er inmiddels een heleboel verschillende varianten van bestaan. Zelfs de hoofdingrediënt, het vlees zelf, is in het ene land van het rund, en in het volgende van het varken. Ropa Vieja wordt dus overal gegeten waar de Spanjaarden hun nederzettingen hebben of hadden. De twee plaatsen waar het een prominente plaats in de nationale keuken heeft gekregen zijn toch wel de Canarische eilanden en Cuba. Het Cubaanse recept spreekt ons het meeste aan. Wij geven hier als grondstof sukade aan... Rundvlees is op de bon in Cuba. Dus het kan ook van ander vlees. Probeer eens halskarbonade, ossenstaart, varkensnek, ribstuk, enz. Het meest smakelijke is waarschijnlijk ossenstaart, maar je haalt je een hoop werk op de hals!

INGREDIENTEN

900 gr sukade (koop ik on-line bij meerdanlvees.nl), 2 middelgrote uien, een grof gehakt, de ander zeer fijn, 1/2 laurierblaadje, 1 kleine selderijknol, 600 ml lichte bouillon of water, 5 teentjes knoflook, grof gehakt, 2 middelgrote groene lomboks, fijn gehakt, 60 gr verse gember, 2 rode paprika`s (fijn gesneden), 1 groene paprika (fijn gesneden), 4 gepelde tomaten uit blik, gehakt, 2 winterpenen, niet te groot, gesnipperd, zout, peper, rietsuiker, kaneel, paprikapoeder, olijfolie

  • Internationaal
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-09-2009
  • Internationaal
  •  > 120 min.

Gemarineerde varkenssteak

Voor op de barbeque,met een caribische salade van bonen en noten,om je vingers bij op te eten

INGREDIENTEN

6 Halskarbonade`s zonder been van 2 1/2 cm dik en circa 175 gr per stuk;, Marinade:, 15 cm geschilde en fijngeraspte verse gemberwortel;, 12 gepelde,uitgeperste teentjes knoflook;, 150 gr bruine suiker;, 200 gr zonnebloemolie;, 2 gr piment;, 200 gr donkere rum;, 200 gr ananassap;, Voor de caribische salade:, 400 gr boterboontjes uit blik;, 400 gr kidneybonen uit blik;, 300 gr maiskorrels uit blik;, 300 gr bleekselderie(plakjes);, 150 gr kleingehakte rode paprika,zonder zaadjes en zaadlijst;, 100 gr lente-ui,(ringen);, 200 gr cashewnoten,(ger);, 100 gr mayonaise;, 100 gr zure room;, 30 gr citroensap;, zout;, peper.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  •  
  •  0-10 min.
Nieuwste halskarbonade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top