Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Haloumi

Haloumi recepten (29) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Haloumi

Vegetarische mezze(amuze)met oregano en limoen

INGREDIENTEN

2? el.olijfolie,150 gr.haloumi(kaas)2 shoarmabroodjes,2 takjes oregano,paprikapoeder,? limoen.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-06-2002
  •  
  •  10-20 min.

Haloumi salade

Lekker fris in de zomer bij de bbq voor degene die graag iets anders willen dan vlees. Haloumi kaas kun je vinden bij de Turkse supermarkt. Je kunt de haloumi ook als tapa eten, even grillen in de grillpan en lekker met de hand opeten.

INGREDIENTEN

1½ el citroensap, 2 el fijngehakte munt, 1,25 dl olijfolie, 2 teentjes knoflook, 8 sneetjes ciabatta, 300 g haloumi kaas in plakjes van ½ cm, 3 rijpe tomaten, 150 g rucola (raketsla), 2 el pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2013
  •  
  •  10-20 min.

gegrilde haloumi met aubergine-salade

INGREDIENTEN

1 grote aubergine, zeezout en zwarte peper, 6 roma-tomaten, 40 g Kalamata-olijven, ontpit (AH), de blaadjes van 1 klein bosje munt, in reepjes, olijfolie, voor het bestrijken, 500 g haloumi - kaas, 2-3 el bloem, , Olijvendressing:, 75 g Kalamata-olijven, ontpit, 3 el rode wijn azijn, 1 tl gedroogde oregano, 75 ml olijfolie, 75 ml arachide-olie, ,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-08-2010
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Haloumi met een dressing van limoen en kappertjes

Dit heerlijke voorgerecht naar recept van Delia Smith smaakt naar een zwoele avond op een Grieks terrasje...

INGREDIENTEN

1 haloumi-kaasje, 2 el bloem gemengd met zout en peper, 2 el olijfolie. Dressing: sap en geraspte schil van 1 limoen, 1 el witte wijnazijn, 2 tl. uitgelekte kappertjes, 1 gesnipperd teentje knoflook, 2 tl. grove mosterd, 2 tl. gehakt korianderblad, 2 el koudgeperste olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2005
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Cypriotisch brood met haloumi en munt.

Een heerlijk smeuig brood met frisse munt en een duidelijke kaassmaak!

INGREDIENTEN

-Voor een brood van 900 gram !, 500 gram bloem-1 eetlepel zout-30 gram verse gist of 1 zakje gedroogde gist-0,6 dl olijfolie-2 1/2dl water-250 gram in blokjes gesneden haloumi(Griekse zachte kaas)of verkruimelde feta-1 eetlepel gedroogde muntblaadjes-25 gram sesamzaad.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Grieks
  •  > 120 min.

Gebakken Haloumi met Salade en Pittige Dressing

De Haloumi hebben we sinds kort ontdekt. Gegrild of gebakken is dit een norm lekkere kaas! De dressing is niet te versmaden en daarom lekker veel!

INGREDIENTEN

Salade, Krulsla. 1 Pakje Haloumi (Cyprische Kaas). 1 Groene Paprika. 2 Rode Paprikas. 4 Tomaten. 1 Komkommer. 1 Rode Ui. Sap van 1 Citroen. Zwarte Olijven. Olijfolie., Dressing, 3 eetlepels Witte Wijn Azijn. 3 eetlepels Water. 6 eetlepels Olijfolie. 2 theelepels Franse Mosterd. 4 theelepels Paprikapoeder. 4 theelepels Currypoeder. Vloeibare Honing.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Haloumi kip (to be edited)

Haloumi kip met honing

INGREDIENTEN

, 2 x 200g chicken breast fillets, trimmed, 150g haloumi, cut into 4 slices, 1 tablespoon shredded lemon zest, 6 sprigs lemon thyme, 1 tablespoon olive oil, 1 tablespoon honey, fig and rocket (arugula) salad, to serve, ,

  •  …
  •  
  • Geplaatst op24-05-2014
  •  
  •  
  • Eigen recept

Salade met Haloumi, Sinaasappel, Vijgen en dressing

INGREDIENTEN

3 st Handsinaasappels, schoongeboend, 2 tl Mosterd , 3 el Olijfolie extra vierge, 300 gr Gemenge sla, 3 el Kappertjes, 1 st Rode ui, in ringen, 1 bakje Platte peterselie (20 g), fijngesneden, 250 gr Haloumi, (stevig kaas van geiten en schapenmelk), 2 el Bloem, 1 dl Gele olijfolie of arachideolie, Peper & zout,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2011
  • Mediterraan Voorgerecht
  •  20-30 min.

Salade met Gebakken Haloumi, Kipfilet Avocado & Mintdressing

Enorm lekkere maaltijdsalade. Kan ook als voorgerecht dienen voor 4 personen!

INGREDIENTEN

1 pakje Halloumi (cyprische kaas). 2 Kipfilets. 2 rijpe avodaco's. Sla (bijv lollo blondo). Meel. Zwarte Peper. Olijfolie. Mintsaus Citroensap. Honing. Zout. Peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2001
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.

Krempidita: Griekse uientaart met 3 soorten kaas. Smullen!!

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij er 2 weken tussenuit gegaan naar Griekenland, sindsdien ben ik helemaal "om" en eten wij zeer regelmatig die heerlijke gerechten uit dat prachtige land. Deze taart/quiche is daar een van: overheerlijk, en je hebt er bijna geen werk en omkijken naar. En vullen dat-ie doet !!

INGREDIENTEN

500 gr filodeeg (ontdooid, of een rol van Tante Fanny), 1/2 dl (Griekse) olijfolie, 1 kilo witte uien (geschild en in dunne ringen), 2 flinke tenen knoflook (fijngesneden), 2 el fijngesneden verse dille, 2 el fijngesneden verse munt, 2 grote rijpe (tros)tomaten, ontveld, 6 el kookroom, 2 ons Chaloumi of Haloumi (Cypriotische kaas, evt te vervangen door Goudse, geraspt), 2 ons feta (geraspt), 2 ons kwark naturel, olijfolie-spray van Bertolli, (versgemalen) peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-05-2014
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegrilde kaas

Heerlijk vegetarisch gerecht waar ook niet vegetariërs van smullen!

INGREDIENTEN

1 stuk haloumi, peper en zout, 3 tenen knoflook, olijfolie, 1 bosje koriander

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2012
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hemelse vega spiesjes

Spiesjes met haloumi (kaas), aubergine, rode ui, paprika en blaadjes munt. Genoeg voor acht spiesjes. Makkelijk & bijzonder. Haloumi is vaak te koop bij Turkse supermarkten en sommige kaasspeciaalzaken.

INGREDIENTEN

Haloumi (250 gram), een aubergine, een rode ui, een paprika (rood of geel) en 16 blaadjes munt, eetlepel chilipoeder, eetlepel zeezout, twee eetlepels zonnebloem- of olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2008
  •  
  •  0-10 min.

Een salade van Rucola en zoete aardappelen

Lekker zomers!! Maar dit is natuurlijk ook perfect als voorgerechtje!!

INGREDIENTEN

450 gram zoete aardappelen geschild 200 gram haloumi (schapenkaas) chili olie 200 ram rucola 2 el muntblaadjes 4 sjalotjes fijngesneden DRESSING 1 rood pepertje fijngesneden 2 el sojasaus 2 el limoensap 2 tl bruine suiker.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

boeren ketchup

Lekker simpel maar erg lekker

INGREDIENTEN

1 stokbrood, 6 tomaten, 3 el bastaardsuiker,3 el olijfolie 1 groot stuk haloumi kaas

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2009
  • Engels Bijgerecht
  •  10-20 min.

salade van gegrilde aubergine en munt

INGREDIENTEN

2 aubergines (in plakjes), 2 kleine venkelknollen (in plakjes), 2 courgettes (in plakjes), olijfolie, 150 g haloumi (stevige pittige,witte kaas van schapenmelk, in plakjes), 1/2 kop munt (in stukjes gescheurd), 3 el citroensap, 2 el gehakte bladpeterselie, 1 el honing, peper.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-02-2001
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Griekse Haloumi-Spinazie Saladae

Verrassende griekse salade uit een oude allerhande.

INGREDIENTEN

50 gr spinazie, 150gr (gele) tros-kerstomaten, ? citroen in partjes, 200gr Haloumi (griekse kaas, evt vervangen door andere griekse kaas), sap van ? citroen, olijfolie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

lamsgehakt met kaasvulling

Heerlijke gehaktballetjes met een vulling van feta of harde gele schapenkaas

INGREDIENTEN

4 sneetjes witbrood zonder korst, 500 gram lamsgehakt,2 thl verse gehakte peterselie,1 1/2 el gehakte munt, 1 kleine geraspte ui, 1 ei licht geklopt, 80 gram haloumi of feta kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-04-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Krokante Mini Griekse Salade

Lekker om van te smikkelen op een mooie dag

INGREDIENTEN

2 velletjes fillodeeg of loempiadeeg, 6 el. olijfolie, 100 gram haloumi, 2 groene slablaadjes, halve rode ui, 8 zwarte olijven zonder pit, 4 kerstomaatjes, klein stukje komkommer, sap en rasp van ? citroen, zout, versgemalen peper, Yogosaus naturel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.

Krokante mini Griekse salade

INGREDIENTEN

2 velletjes filodeeg of loempiadeeg, - 6 theelepels olijfolie Classico, - 100 gram haloumi kaas, - 2 groene slablaadjes, - 1/2 rode ui, - 8 zwarte olijven zonder pit, - 4 kerstomaatjes, - stukje komkommer, - sap en rasp van 1/2 citroen, - zout, - gemalen verse peper, - Calve yogosaus naturel, , , , , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Grieks
  •  20-30 min.

Krokante Mini Griekse Salade

Lekker om van te smikkelen op een mooie dag

INGREDIENTEN

2 velletjes fillodeeg of loempiadeeg, 6 el. olijfolie, 100 gram haloumi, 2 groene slablaadjes, halve rode ui, 8 zwarte olijven zonder pit, 4 kerstomaatjes, klein stukje komkommer, sap en rasp van ? citroen, zout, versgemalen peper, Yogosaus naturel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.

Gehaktkoekjes met haloumivulling

Originele warme borrelhap; goed voor 24 stuks

INGREDIENTEN

-8 sneetjes wit brood zonder korst, -700 g rundergehakt, -1 eetlepel gehakte peterselie, -3 eetlepels gehakte verse munt, -1 geraspte ui, -2 eieren (losgeklopt), -150 g haloumi kaas= witte schapenkaas die in een pekeloplossing worden bewaard, -40 g bloem, -olijfolie om te bakken

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2003
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Cypriotisch slaatje met honing

Zomerslaatje vol zon..

INGREDIENTEN

400 g haloumi (geitenkaas uit cyprus) anders feta), 200 g posteleinsla, knorr salad mix bieslook-ui, vloeibare honing en geroosterde amandelen; 1/2 komkommer, 6el olijfolie enkele zwarte olijven

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Internationaal
  •  10-20 min.

Dankjewel Wim de vierkante eter!

In de zomer kijk ik amper tv, want veel is er nooit echt op Maar 's avonds kan ik wel eens uit verveling beginnen zappen En vorige week kwam ik uit op het tv-programma 1000 zonnen. Waarin Wim bij bekende Vlamingen gaat koken€. En wat hij toen maakte zag er zodanig goed uit, dat ik het meteen inplande op mijn volgende dinsdag veggiedag! En ziezo, klaargemaakt en hééééél lekker bevonden! ^_^ Maar heb juist 1 blunder gemaakt :p Tijdens mijn boodschappen wou ik de haloumi in mijn mandje leggen, maar blijkbaar heb ik de feta genomen die naast de haloumi kaas lag :p En heb het maar pas ontdekt toen ik de kaas in blokjes moest snijden hahahaha€..Hoe dan ook met Feta is het ook lekker, alleen mag je die natuurlijk niet bakken. Maar je kan ze wel daarna in het gerecht mengen Kwam eigenlijk wel goed uit, want het gerechtje is wel wat pittig en de kaas verzacht de smaak

INGREDIENTEN

1 afgestreken koffielepel kurkumapoeder, € 2 koffielepels korianderpoeder (of zaadjes, geplet in de vijzel), € 1/4 koffielepel gemalen nootmuskaat, € 1/4 koffielepel chilipoeder, € 100 g losse basmatirijst, € 100 g panir (in de Indiase winkel) of haloumi, € 20 g cashewnoten, € 2 rijpe tomaten, € 1,5 koffielepel komijnzaadjes, € 1 koffielepel mosterdzaadjes, € 1 eetlepel suiker, € 250 g spinazie, € 2 eetlepels ghee of druivenpitolie, € 2,5 dl water, € 1 limoen, € zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-07-2015
  • Indisch
  •  20-30 min.

Marrokkaanse Mousaka

Een pittige combinatie op een traditioneel grieks gerecht. De pittige Harissa kruiden in combinatie met Aubergine, Halloumi en lamsgehakt zijn niet gemakkelijk te weerstaan!

INGREDIENTEN

400 gr Lamsgehakt. 100 gr Halloumi. 1 Aubergine. 1 Ui. 1 zakje Harissa. 1 blik Hele Tomaten. Knoflook. Olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2007
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mezze (vegetarisch)

Haloumi met oregano en meloen

INGREDIENTEN

2 1/2 eetl. olijfolie, 150 gr haloumi(kaas), 2 schoarmabroodjes, 2 takjes oregano, paprikapoeder, 1/2 limoen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Krokante Mini Griekse Salade

INGREDIENTEN

*2 velletjes filodeeg(of loempiadeeg)*6 tl.Olijfolie Classico*100gr.haloumi(kaas)*2 groene slablaadjes*0,5 rode ui*8 zwarte olijven(zonder pit)*4 kerstomaatjes*stukje komkommer*sap en rasp van 0,5 citroen*zout*gemalen verse peper*Calve yogosaus naturel*

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2001
  • Grieks Voorgerecht
  •  0-10 min.

Fetasalade met oregano

INGREDIENTEN

*6 el olijfolie*125 gr gemengde olijven(groen & zwart)*4 el verse oreganoblaadjes*1 plak fetakaas of haloumikaas*2 kropjes little gem*1/2 krop friseesla*1/4 komkommer, in dunne plakjes*125 gr kerstomaatjes, gehalveerd*1 bosje radijsjes, gehalveerd*sap van 1/2 citroen*peper*zout*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Haloumi/Groentenlasagna op een Runderlapje met Citroenchutey

Enorm mooi en apart gerecht, dat bovendien enorm lekker is!

INGREDIENTEN

Citroenchutney, Olijfolie. 1 Lente ui. 1 Citroen. Honing., , Rundvleeslaagje, 2 dunne runderlapjes. Japanse soya. Ketjap. Kervel. Zout., , Lasagna, Olijfolie. Sesamolie. 1 pakje Verse Lasagnavellen. 1 pakje Haloumikaas. Peccorino. 2 Tomaten. 1/2 Aubergine. 1/2 Courgette. Sesamolie. Chilipoeder. Kervel. Zout. Zwarte Peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2001
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

10 tips voor een vegetarische BBQ

Heerlijk, dat prachtige weer! Ideaal voor een gezellige barbecue. En dat kan best ook zonder vlees. Het aantal €deeltijds vegetariërs' neemt immers almaar toe en ook zij kunnen genieten van een lekkere grillsessie. Wij geven je graag 10 tips voor een vegetarische barbecue.1. Kies bewust voor €barbecuegroenten' Sommige groenten zijn beter geschikt om te grillen dan anderen. Denk bijvoorbeeld aan aubergines, paprika's, courgettes, tomaten, uitjes en champignons. Daar kan je best rekening mee houden bij je aankopen. De iets hardere groenten, zoals asperges en wortels, blancheer je best even vooraleer je ze grilt. Ze zijn dan sneller klaar en behouden ook beter hun kleur.   2. Wees voorzichtig met vleesvervangersDe meeste vleesvervangers (zoals vegetarische hamburgers of worsten) zijn vaak niet geschikt om te grillen. De textuur kan bijvoorbeeld snel veranderen naar karton- of rubberachtig. Controleer dit daarom goed bij je aankoop!3. Marineer je groenten  Voor veel mensen zijn marinades een van de belangrijkste elementen van een vleesbarbecue. Maar ook bij groenten zijn die marinades heerlijk! Probeer voor je groentjes bijvoorbeeld deze marinade met sinaasappel, gember en look of deze pittige marinade met chili, koriander en limoen. 4. Gebruik voldoende vetstofVoor groenten die je liever niet marineert, gebruik je best genoeg vetstof (bij voorkeur olijfolie). In tegenstelling tot vlees bevatten groentjes immers zelf (bijna) geen vetten en voeg je deze dus best toe om ze mooi te kunnen grillen.5. Zorg voor originele en lekkere sauzen  Sauzen horen bij een barbecue. En dus ook bij een vegetarische barbecue. Pas je sauzen echter wel aan zodat ze bij de groentjes passen. Zo kan deze wasabimayonaise voor extra pit zorgen en is dit sausje van geroosterde tomaten gegarandeerd een hit bij vegetariërs! Ook grilkruiden zorgen voor een wereld van verschil en zo kan je (net als bij vlees) tijm en rozemarijn gebruiken om die typische grilsmaak te verkrijgen.  6. Bereid je favoriete recept€ zonder vlees!Vele mensen beginnen niet aan vegetarische gerechten omdat ze het recept te moeilijk vinden. Wij hebben daarvoor een goede tip. Veel van je gekende recepten zijn immers perfect te bereiden zonder kip of vlees! Zo is een pitta met groentjes en een lekker sausje ook heerlijk. Of een pizza, gegrild op de barbecue, met kaas en verse kruiden, maar zonder vlees. 7. Houd vlees en groenten gescheiden op het roosterHet is voor vegetariërs natuurlijk niet leuk dat hun groenten naar vlees smaken. Zorg daarom voor twee afzonderlijke zones op je rooster of kuis je rooster vooraleer je de groentjes grilt. 8. Speel met de warmte van je barbecueGroeten en fruit hebben in de meeste gevallen minder hitte nodig dan vlees. Speel daarom met de warmte van je barbecue en leg bijvoorbeeld alleen aan 1 zijde kolen. Zo kan je tussen de €hete' en de €warme' zone wisselen en aanvoelen wat het beste werkt.   9. Zorg voor €pairing juices'In de gastronomie zijn bijpassende sappen al even aan een opmars bezig. Ze vormen een prima alternatief voor bijpassende wijnen en zijn door de ingrediënten zelfs gemakkelijker te linken aan de gerechten. Ook bij een barbecue kan je zo verrassend uit de hoek komen. Serveer je gegrilde tomaten? Maak dan een sapje van tomaat en aardbei. Of gaan er worteltjes op de grill? Een wortel-sinaasappelsap met een snuifje gember is gegarandeerd een goede match! 10. Denk ook aan de kleinstenEen vegetarische barbecue is meestal de keuze van de volwassenen. Spendeer daarom wat extra moeite aan de gerechten voor de kleinsten zodat zij het ook plezant vinden! Snijd je groenten bijvoorbeeld in vormpjes of prik ze op brochettes voor het grillen. Kies ook zeker voor de groenten die je kinderen graag eten.   

INGREDIENTEN

Champignons, maiskolven, courgettes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-04-2018
  • Europees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top