Hacheevlees
400g runderpoelet3 uien50g boter5 eetlepels bloem2 laurierblaadjes6 peperkorrels1/2 l runderbouillon4 kruidnagels2 eetlepels wijnazijnsnufje zoutallesbinder
Pel en snijd de uien in ringen. Verhit de boter en fruit hierin de ui lichtgeel.Voeg dan de Runderpoulet toe en laat alles mooi bruin bakken. Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt.Voeg azijn, de laurierbladen, peperkorrels en kruidnagels toe. Giet zoveel hete bouillon erbij totdat het vlees onderstaat. Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht gaar stoven gedurende 90 minuten.Schep het vlees af en toe om. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe.Bind de hachee zonodig met wat allesbinder.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-02-2005Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Pie gevuld met hacheevlees van Herman de Blijker
Een mooi en lekker recept van Herman de Blijker
Voor de PIE, 200 gr bloem, 250 gr boter, snufje zout, 100 ml koud water, 1 ei, , VOOR DE hachee, ARACHIDEOLIE, 150 GR BOTER, 1 KILO DOORREGEN SUDDERLAPPEN, IN BLOKJES GESNEDEN., ZOUT EN ZWARTE PEPER UIT DE MOLEN, 2 RODE UIEN, IN MAANTJES GESNEDEN, 3 TENEN KNOFLOOK, FIJNGEHAKT, 20 GR BLOEM, 750 ML RODE WIJN, 3 FLINKE TOMATEN, IN STUKKEN GESNEDEN, 500 ML RUNDERBOUILLON, 8 GEKOOKTE AARDAPPELS, 2 SJALOT, FIJNGESNEDEN, 1/2 BOS PLATTE PETERSELIE.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-01-2019Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
hachee uit vervlogen tijden
Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken.
*1 kg hachee-vlees, *4 uien, *80 gr. boter, 2 tl suiker, *2 el bloem, *1 liter bouillon, *4 el azijn, *zout en peper, *4 laurierblaadjes, *4 kruidnagels, *2 el maizena.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-11-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hollandse hachee
Een heerlijk recept voor echte Hollandse hachee. Neem hiervoor wel even de tijd, want de hachee moet enkele uren zachtjes stoven! Is gemaakt in het SBS programma de tuinruimers.
- 500 gram hacheevlees in blokjes gesneden, - 500 gram ui, grof gesneden, - Bouillon, - 1 laurierblad, - 2 kruidnageltjes, - Peperkorrels, - 1 eetlepel appelstroop, - 40 gram bloem, - 2 eierdopjes azijn, - 150 gram boter, - Zout en peper, - Eventueel ma?zena om te binden
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-02-2006Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
italiaanse rundvleesstoofpot
Dit is een recept van de EGA-afslankclub.
115 gr. hacheevlees (heren 165 gr.)rauw gewogen., 20 gr. bacon., 1 winterwortel., 1 st. bleekselderij., 65 gr.ui, 2 teentjes knoflook., 125 gr. champignons., 1 eetl. tomatenpuree., 1 bouillonblokje., Italiaanse kruiden., peper en evt. zout.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op03-01-2001Nederlands30-60 min.
Hollandse top Hachee, beetje pittig
Dit is weer een andere, betere, zelfbedachte versie van Hollandse hachee, maar dan nog lekkerder. De saus die je overhoud na het inkoken is zo lekker dat je je vingers erbij aflikt. Geen slap aftreksel, maar lekker pittig en vol smaken. Erg lekker nu het kouder wordt.
800 gr doorregen hacheevlees (rund),, 1 blikje tomatenpuree,, 1 teentje knoflook, 4 grote uien, halve ringen,, 500 ml warme runderbouillon,, 6 gekneusde jeneverbessen,, 8 gekneusde kruidnagels,, 1 tl piment,, 2 laurierblaadjes,, 1 t speculaaskruiden,, t foelie,, t majoraan,, t gemberpoeder,, t korianderpoeder (ketoembar),, t paprikapoeder (pikant),, t kaneel,, Zeezout,, Zwarte peper uit de molen,, 3 volle el zilveruitjes,, Scheutje witte wijn azijn,, 1 el bloem,, Boter,, Olijfolie
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op18-01-2014Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Italiaanse rundvleesstoofpot met groenten en rode wijn ook slowcooker
Een lekkere pittige rundvleesschotel. Extra lekker als je hem een dag tevoren voorbereidt. Lekker bij een pastagerecht.
2 uien - 2 teentjes knoflook - 150 gr winterpeen (of worteltjes) - 600 gr tomaten - 600 gr rundvlees (bijv. goulashvlees of hachee-vlees) - 2 eetl olie - 1 eetl tomatenpuree - 1/8 ltr rode wijn - 1/8 ltr bouillon van vleesbouillontablet - zout, peper - cayennepeper - eventueel 1 dl room
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-08-2005Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Ovenschotel hachee rodekool appeltjes en aardappelpuree super lekker
Rodekool en hachee: allebei heerlijk. In dit gerecht wordt de rodekool niet afzonderlijk gekookt. Eerst de hachee gemaakt met een flinke scheut rode wijn. Toen het vlees bijna gaar was, heb ik de gesneden rodekool bij het vlees gevoegd en zo gaar laten worden. Aan de rodekool heb ik deze keer ook wat vanillesuiker toegevoegd. Maakt het nog lekkerder! De aardappelen zijn gestampt met een flinke scheut slagroom (geen puree dus). Bovenop appelschijven met kaneel en suiker. Het was smullen. Wij vonden dit overheerlijk!
500 gram hacheevlees of ander rundvlees in stukjes, 400 gram (rode) uien, 2 eetlepels bloem, peper, zout, 2 eetlepels zonnebloemolie, 20 gram boter, 1/4 liter droge rode wijn, 1 flink laurierblad, 1 theelepel kruidnagelpoeder, , plm. 750 gram gesneden rodekool, flinke theelepel kaneel of koekkruiden, 1 +1 flinke goudreinet (1 erdoor, 1 bovenop), 1 flinke eetlepel cranberrycompote of bessengelei of -jam (niet direct noodzakelijk), 2 zakjes vanillesuiker, eventueel (maar eerst proeven!) nog een eetlepel suiker, 1 eetlepel donkere balsamico-azijn, , 8 middelgrote aardappelen (kruimige), plm. 100 ml slagroom, 10 gram boter, peper, zout, 1 eetlepel paneermeel,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-01-2015Nederlands30-60 min.
bourgondische stoofpot
Een ZEER LEKKERE stoofpot met wild smaak
800gr hacheevlees of sukadelappen 1ui,3teentjes knoflook,1laurierblad,1 theeleppel rozemarijn,1 theeleppel tijm,1 kaneelstokje,vleeskruiden,1 Potje wildfond,boter,bloem,1 bakje trio champignons(kastanje,shiitake,oesterzwammen,)1 bouquet garni,100 gram spekjes,1/2liter rode wijn,peterselie.
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-11-2000Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Ontzettende lekkere Jachtschotel
Het lijkt veel werk, maar dat valt best mee. Zeker de moeite waard om dit eens te maken .
1 kg. kruimige aardappelen, 500 gr. soepvlees/hacheevlees in blokjes, 1 flinke eetlepel margarine, 2 grote uien, 1 bakje champignons, 3 grote laurierbladeren en 1 theelepel gemalen laurier, 1 theelepel gemalen kruidnagel, peper, nootmuskaat, ketjap, halfvolle melk, 1 dl. kookroom, maïzena, 2 à 3 grote bouillonblokken, paneermeel, 100 gr. geraspte jong belegen kaas
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-10-2014Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee uit Rijnland met uien en donker bier ook lekker uit slowcooker
Weer eens een heerlijke stoofpot. Anders van smaak door het bier en de extra uien. De hachee was ook een onderdeel van het buffet tijdens ons feest in september 2009. Wij hebben er ook van gesmuld als hoofdgerecht. Dit is een heerlijk gerecht voor je slowcooker.
1 kg goulashvlees of hacheevlees, 1 ½ kg uien, 5 tenen knoflook, 4 eetlepels zonnebloemolie, 20 gram boter, zout en peper, 1 flesje donker bier, 2 eetlepels witte azijn, 1 laurierblad, 1 eetl. pittige mosterd, 2 plakken ontbijtkoek
- Duits Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op01-11-2009Duits Hoofdgerecht20-30 min.
Runder stoverij met trappist en dikke frietjes
Gewoon een goddelijk lekker frietje met zacht warm stoofvlees, simpel, maar echt vreselijk lekker !
750 g hacheevlees (in blokjes gesneden), 2 uien (in grove stukken gesneden), 1 fles trappist (dubbel), 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 100 g margarine, 1 eetlepel bloem, 4 eigenheimers, frituurolie, zure Belgische mayonaise, Zeezout, Zwarte peper
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op27-01-2013Belgisch> 120 min.
Hachee met bockbier en pruimen
Bron: De Zwolsche Courant. Een heerlijke hachee, lekkerder heb ik nog nooit gemaakt of gegeten!!
500 gr. rundvlees in blokken (hacheevlees) * 3 grote uien * 75 gr. bakboter * 3 eetl. olie * 2 eetl. bloem * 1 theel. rozemarijn * 0,5 theel. gemalen kruidnagel * 1 flesje bockbier * 1 bouillonblokje * 2 laurierblaadjes * 1 zakje gedroogde pruimen * zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-10-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
hachee
Zoals mijn tante het vroeger maakte.
800 gr hacheevlees, 4 uien 3 in grove stukken en 1 heel, 4 kruidnagel in de hele ui gestoken, 100 gr roomboter, 1 el olie, 1/2 liter vleesbouillon, 10 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 3 el wijnazijn, 2 el bruine basterd,, 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2004Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
jachtschotel
Stoofschotel met rundvlees en o.a. appel en rozijnen. Omdat je het meeste werk ruim van tevoren kan doen is het geschikt als je gasten te eten krijgt. Als je bezoek er is hoef je niet lang meer in de keuken te staan.
7 ons hacheevlees, sucadelappen, 3 uien, 2 a 3 goudreinetten, zilveruitjes, tijm, rundbouillon, boter, zout en peper, rozijnen, aardappel(puree),
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-12-2003Hoofdgerecht> 120 min.
Hongaarse rundergoulash
Hongaarse goulash uit de slow-cooker
750 g Hacheevlees1 grote ui2 rode paprika2 tomaten100 g salami2 eetlepels bloem1½ eetlepel paprikapoeder2 theelepels karwijzaad3 dl runderbouillon (warm)snufje zout en snufje peper, , ,
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-06-2007Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hachee met champignons
Een heerlijke winterse runderstoofpot voor de afwisseling eens een keer met champignons spekjes en uien. Ik heb mijn eigen variant op de traditionele versie gemaakt en met succes. Maak gerust een dubbele portie want de volgende dag is het nog lekkerder als alle smaken goed zijn ingetrokken. Het is eenvoudig te bereiden maar je moet wel een beetje geduld hebben want het vlees is het lekkerste als het zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt. Reken op tenminste 3 uur sudderen. Tip: Een magere variant kun je maken met paarden hacheevlees. Laat dan natuurlijk wel de spekreepjes achterwege.
1 kg runder hacheevlees, sukade (of paarden hacheevlees), 500 gram uien, 250 gr champignons, 250 gr spekreepjes, 2 dl rode wijn, 2 dl runderbouillon (blokken), 2 el rode wijnazijn, 4 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 2 el rode bessenjam, 2 el mosterd, 2 tl piment, bakboter, peper & zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-01-2014Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Stoofpot uit de slow cooker
Een heerlijk gerecht waar je tijdens de bereiding weinig omkijken naar hebt.
500 gram rundvlees (mager hacheevlees), 1 grote ui, 10 worteltjes, 2 middelgrote preien, 1 kleine knolselderie, 1 blik gezeefde tomaten, Half bosje peterselie, 4 el snijselderie, 2 teentjes knoflook, 200 ml bouillon, 1 el mierikswortel uit een potje, 1 el olie, Peper en zout, 1 el Argentijnse kruiden (mix van chilipoeder, paprika, knoflook, oregano, koriander, mosterd, peper en gember) (Gekocht in Duitsland www.edora.net),
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op27-10-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Oudhollandse jachtschotel rodekool rundvlees appels en aardappelpuree
Ik had wat rundvlees over van een vorige dag en een halve (van een grote) rodekool. Daardoor kwam ik op het idee of hiermee een lekkere jachtschotel te maken (jachtschotels maak je meestal van vlees van de jacht, maar met rundvlees ook heerlijk). Lekker met wat zachtzure appels als tussenlaag. We hebben hiervan gesmuld.
Hachee, Restant gebraden rundvlees (plm. 250 tot 300 gram) of 300 gram hacheevlees, 5 uien, gepeld en in halve ringen gesneden, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel roomboter, 1 laurierblad, 2 kruidnagels of ½ theelepel kruidnagelpoeder, 1 eetlepel witte natuurazijn, 1 eetlepels suiker, 1 plakje ontbijtkoek, Scheutje rode wijn, Peper, zout naar smaak, , Rode kool, Kleine rode kool (plm. 600 gram), 1 sjalotje, 2 eetlepels roomboter, Peper, zout, 2 theelepels kaneelpoeder of 1 kaneelstokje, 1 eetlepel suiker, 1 laurierblaadje, 1 theelepel kruidnagelpoeder of 3 kruidnagels, 1 flinke appel, liefs goudreinet of elstar, 1 eetlepel maïzena, Eventueel 2 eetlepels jam (pruimen, bosbessen, craneberry of marmelade), , Aardappelpuree, 750 gram kruimige aardappelen, Zout, peper, nootmuskaat naar smaak, 2 dl melk, 25 gram roomboter, , Extra 1 appel, geschild en in dunne plakjes verdeeld, , Paneermeel+ boter,
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-01-2018Nederlands30-60 min.
Verrukkelijke gegratineerde hachee met zuurkool
Heerlijke winterovenschotel voor 2 personen, Je kunt hem al lekker de dag voordat je hem eet klaarmaken, en als hij in de oven gaat hoeft er alleen nog maar de gekookte zuurkool en de kaas op.
, 300-400 gram hacheevlees (rund of paard), 1 grote ui, 40 gr. boter, 300 gram zuurkool, 30 gram bloem, 1 eetl. rode wijn azijn, 1 1/2 eetl. tomatenpuree (ik heb zelf een heel blikje van 70 gr. gebruikt!), 250 ml of iets meer bouillon (heet water met 1 runderbouillon blokje vermengen), 1 tomaat, 1 theel. tijm(vers of 1/2 theel. gedroogd), 1 theel. oregano (vers of 1/2 theel. gedroogd), 1 eetl. paneermeel, 50 gr. gruyère, 1 eetl. gesmolten boter, zout, vers gemalen peper,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op28-12-2009Nederlands> 120 min.
hachee met pruimen
400 gr. hacheevlees--3 flinke uien--1 eetl. paprikapoeder--12 gedroogde pruimen--laurierblad--boter--zout--peper u.d.m.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-03-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Bami goreng met sajoergroenten
100 g boemboe sajoergroenten, 1 kg bami goreng, sambal, 100 g boemboe voor smoorvlees, 4,5 dl water, 2 eetlepels wokolie, 400 g Chinese roerbakgroenten, 1 winterwortel, 1 ui, 500 g hacheevlees, 25 g boter
- Chinees Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-01-2010Chinees Hoofdgerecht30-60 min.
Italiaanse rundvleesstoofpot
1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 winterwortel, 2 stengels bleekselderij, 250 gr (grot) champignons, 3 eetlepels olijfolie, 750 gr hacheevlees, 100 gr magere spekreepjes, 1 blikje tomatenpuree (70 gr), 2 dl vleesbouillon (van een tablet), 2 dl volle rode wijn, 1 eetl Italiaanse keukenkruiden, peper, zout
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-04-2003Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
hachee a la joke
Hachee zoals ik die maak
1pond hacheevlees, 1 kilo gesneden uien, 2 kruidnageltjes, paar laurierblaadjes, hacheekruiden, gedroogd rood pepertje, schepje appelstroop, margarine
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-11-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Ovenschotel Gemakkelijk
Een hele simpele ovenschotel met Monchou pan en oven
1 prei, 1 rode paprika, 300 g hacheevlees, 1 ui, 350 g aardappelen, 1 pakje gehakt mix, 4 dl bouillon (tuinkruiden), 1 pakje monchou Pan&Oven
- Multi-cultureel
- 20-30 min.
- Geplaatst op16-01-1999Multi-cultureel20-30 min.
Oven Hachee
Echte wintermaaltijd maar dan anders
Hacheevlees, uien, kruidnagel, laurierblaadjes. En HONIG Ovenaardappelpuree.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-01-2000Nederlands60-120 min.
Italiaanse hachee
Hachee anders, maar vol met echte Italiaanse smaken. Eten in de winter, maar doet je denken aan de zomer.
500 gram hacheevlees, versgemalen peper, 6 bosuitjes, 3 vleestomaten, 50 gram boter, 2 el olijfolie, 2 dl rode wijn, 1 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot), 1 el gehakte Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm (vers of diepvries) of 1 tl. gedroogd, 2 courgettes (ca. 300 gram), 6 halve perziken op sap (blik), allesbinder of aangeroerde maïzena
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op24-11-2013Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
5 uien, 50 g boter, 600 g hacheevlees, zout, zwarte peper, 2 el bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l warm water, 2 el azijn, 1 tl suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-09-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Servische bonensoep met rundvlees maaltijdsoep ook voor de slowcooker
Lekkere rundvleessoep met witte bonen en veel groenten. Een heerlijke winterse maaltijdsoep.Deze soep kan heel goed gemaakt worden in de slowcooker. Je kunt het vlees ook rauw in de slocooker doen. Ik geef er de voorkeur aan het vlees even aan te braden. Geeft net iets meer smaak aan de soep. Doe de witte bonen - als je een potje gebruikt - pas op het laatst erbij. Alleen even warm laten worden. Kies je ervoor ongekookte bonen te gebruiken, dan kun je die gelijk met het vlees in de pan doen. Voeg dan het zout pas aan het einde toe, want zout zorgt ervoor dat peulvruchten niet snel gaar worden.
250 gram hachee-vlees of soepvlees -, 2 eetlepels olie -, 1 grote ui -, 2 teentjes knoflook -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 2 eetlepels bloem -, 2 theelepels scherpe paprikapoeder -, 2 theelepels kruidnagelpoeder of 6 kruidnagels -, 1 blaadje laurier -, zout en peper -, 1 kleine winterpeen -, 1 grote aardappel -, 2 eetlepels fijngesneden bladselderij -, 1 potje of blikje (1/2 ltr) witte bonen -, 1 eetlepel fijngesneden peterselie -, 1/2 eetlepel witte azijn
- Joegoslavisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-02-2010Joegoslavisch60-120 min.
Hachee
Lekker bij stamppot wortelen of stamppot rode kool
500 g hacheevlees, 3 uien, 1 vleesbouillontablet, 500 ml warm water, 2 (eventueel 3) eetl. azijn, 3 laurierbladeren
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op22-09-2005Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Hutspot met hachee
Hutspot met hachee
1 kg aardappelen,2 eetl.azijn,2 eetl.bloem,50 g boter,5 dl bouillon(vlees),500 g hacheevlees,1 kg hutspotgroenten,1 dl melk,3 uien,3 theel.vleeskruiden
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-09-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Stifado (naar mijn eigen smaak; hou nu eenmaal niet zo van u
Een klassiek Grieks recept, aangepast naar eigen smaak en nog altijd het lekkerst bevonden.
6 ons runderpoulet (soep- of hacheevlees, als het maar niet te mager is), 4 sjalotjes (gesnipperd), Halve bol knoflook, teentjes halveren, 2 el olijfolie, 3 el gyroskruiden, 2 dl rode wijn, Blikje tomatenblokjes (ongeeer 500 gr.), 4 kruidnagels, 2 laurierbladeren, zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak, Evt. nog wat zwarte olijven zonder pit
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-05-2010Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Hongaarse rundergoulash
750 g Hacheevlees, 1 grote ui, 2 rode paprika's, 2 tomaten, 100 g salami, 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels olijfolie, 1? eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels karwijzaad, 2 dl bouillon (warm), snufje zout, snufje peper,
- Hongaars Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-04-2005Hongaars Hoofdgerecht> 120 min.
Griekse Hachee
600 gr hacheevlees, 2 el olijfolie, 2 el boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenblokjes, 2 dl rode wijn, 2 el azijn, mespunt nootmuskaat, mespunt kaneel, 1 tl suiker, zout, peper, 1 dl bouillon, 1 bosje lente-ui, 1 el olijfolie.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-09-2000Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee met rode kool
250 gram hacheevlees - 50 gram boter - 2 uien - 2 eetlepels bloem - 1/2 liter bouillon - 1/2 dl. witte wijn-azijn - laurierblaadjes - 1 pak rode kool met appel
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-03-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
3 uien -, , 50 gram boter -, , 500 gram hacheevlees -, , 8 dl jus of bouillon -, , 1 laurierblad -, , 5 peperkorrels -, , 2 kruidnagelen -, , 1/2 dl azijn -, , bloem -, , Aroma, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-11-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
rundvlees stoofschotel
Lekkere pikante stoofschotel met rundvlees (of kip of kalkoen)
2 uien, boter, 500 gr. hacheevlees, 4 el tomatenpuree, 1 vleesbouillontablet, peper en zout, mespuntje cayennepeper, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder, 1 el suiker, 500 gr aardappelen, boter.,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-11-2001Hoofdgerecht> 120 min.
Knoflookhachee
Knoflookhachee. Voor dit recept kan het hacheevlees worden vervangen door minder malse stukjes varkensvlees of lamsvlees. De suddertijd is dan aanzienlijk korter: voor varkensvlees maximaal 50 minuten,voor minder malse stukjes lamsvlees 1- 1 1/2 uur.
750 gr:runderlappen of hacheevlees3 uien4 teentjes knoflookzoutpepersuiker1/4 pakje braadboter (bv croma)1 vleesbouillonblokje1 glas witte wijn2 laurierblaadjes2 kruidnagels
- Nederlands Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op07-02-2005Nederlands Bijgerecht60-120 min.
Pittige hachee.
Hollandse pot met een exotisch tintje.
600 gr. hacheevlees., , , 3 eetl olie., 4 uien., 1 prei., 2 teentjes knoflook., 1 theel. sambal., 1 zakje nasikruidenmix., 200 ml. kokosmelk., 200 ml. runderbouillon.
- Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op10-03-2005Hoofdgerecht0-10 min.
jachtschotel
Ik heb er niet vaak tijd voor want dit recept is even een karweitje maar dan heb je ook iets heerlijks
2 uien, 50 gram boter, 500 gram hacheevlees, 1 laurierblaadje, 1 kruidnageltje, 2 dl bouillon of wat bruinbier, , 1 kilo aardappelen, 4 dl melk, klontje boter,nootmuskaat, 3 zure appelen bijv jonagold, ,
- > 120 min.
- Geplaatst op22-10-2006> 120 min.
- Eigen recept
Oosters stoofvlees uit de tajine
Gemakkelijk recept, ideaal om van te voren te bereiden. je kunt het ook in een gewone pan of slowcooker maken.
600 gram hacheevlees (rund), 1 el vijfkruidenpoeder,2 cm santen,3 el oestersaus, 2 el Wijko`s satesaus, 1 cm gemberwortel.Ongeveer 4 dl water.
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-10-201260-120 min.