Ouderwetse hachee
Een heerlijke ouderwetse hachee die het lekkerste is om deze 1 dag tevoren te maken.
500 gr.hacheevlees of runderlappen (op kamertemperatuur) 500 gr.uien 2 th.l.rietsuiker 2 eetl.bloem 5 dl.runderbouillon van tablet 1 fl.leffe bruin of bruin bier 2 blaadjes laurier 2 kruidnagels 100 gr.margarine flinke scheut olie(om te bakken) Peper en zout 2 sneetjes peperkoek in blokjes
Als het nodig is eerst het vlees in grote stukken snijden, uien schillen en grof snijden
Margarine in de pan smelten en tegen de tijd dat de belletjes wegtrekken een flinke scheut olie erbij doen en goed heet laten worden. Ondertussen het vlees bestrooien met zout en peper. Vlees in de pan doen en ca. 5 min.goed doorbakken. Uien erbij doen met de rietsuiker en nog eens ca.3 min.doorbakken. Bloem erover strooien en goed doorroeren. De bouillon en het flesje bier even doorwarmen en voorzichtig bij het vlees gieten. De peperkoek erbij doen De kruidnagel in het laurierblaadje steken en erbij doen. Weer even goed doorwarmen en op een sudderplaatje zolang mogelijk laten garen.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-09-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)
Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.
500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-09-2011Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Grootmoeders hachee
Grootmoeders tip: Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.
5 uien, 50 gr. boter, 600 gr. hacheevlees, zout, peper, 2 el. bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l. warm water, 2 el. azijn, 1 tl. suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-03-2009Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
hachee uit vervlogen tijden
Dit is ook van mijn moeder, toen was er nog tijd genoeg om te koken.
*1 kg hachee-vlees, *4 uien, *80 gr. boter, 2 tl suiker, *2 el bloem, *1 liter bouillon, *4 el azijn, *zout en peper, *4 laurierblaadjes, *4 kruidnagels, *2 el maizena.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-11-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
De tijd komt er weer aan van stampotten en Hachee! Deze hachee heeft lang gestoofd op een laag vuurtje!! De smaak is echt voortreffelijk! Heerlijk met een aardappelpuree.
600 gram runderlappen in blokjes gesneden4 grote uien in grove stukken 120 gram boter met 2 el olijfolie 1 bakje champignons in plakjes gesneden 1 laurierblad 1 dl rode wijn 2 plakken ontbijtkoek in blokjes gesneden 2 kruidnagels 1 el bruine suiker 1 tl basilicum 1 klein blikje tomatenpuree 2 tl worcestersaus 3 teentjes knoflook zout en peper., ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-12-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Oma`s Hachee (slowcooker)
In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen)
Ong 800 gram niet te mager rundvlees, 3 echt flinke uien, een scheutje olijfolie, 1 eetlepel bloem, 1 flink laurierblad, 3 kruidnagels, 3 a 4 eetlepels azijn of rode wijn, 250 dl bouillon van een blokjezout en peper, 1 theelepel suiker
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-09-2006Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hachee, recept voor Hollands stoofvlees
Hachee is zo`n echt hollands wintergerecht wat er altijd wel ingaat. Die kruidnagel uit de hachee kwam echter met de VOC mee uit de Molukken, dus het accent aan deze stoofpot is exotischer dan je zou denken. Moeilijk om klaar te maken is het niet. Integendeel. Je moet wel gedurende minimaal 3 uur af en toe even naar de pan kunnen kijken om in de gaten te houden of de hachee niet droogkookt.
500 gram runderbraadlappen of hachee vlees, ca 700 gram grote uien (dat zijn er een stuk of 3), 5 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 1 klontje boter, bloem, 1 blokje rundvleesbouillon, 250 cl warm water, 1 scheut azijn, 1 flesje Grimbergen dubbel, of een ander donker biertje, bloem, zout, peper,
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op09-08-2009Nederlands> 120 min.
hachee
Ouderwetse hachee, zoals ik hem bij mijn moeder kreeg
6 a 7 grote uien, 1 pond hacheevlees(rundvlees), 1 laurierblad, 1 zakje mix voor hachee (bijv. verstegen), 1 boullionblok (rundvlees), azijn en maizena, boter.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op29-10-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hachee
Recept van mijn overgrootmoeder.
1 kg. uien-aardappelen voor 2 pers.-gewone keukenazijn-250 gr. hacheevlees-restant jus-zout.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op04-11-2003Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Brabantse hachee
Zout, peper, 5 grote uien, in ringen, 1 teentje knoflook, fijngesneden, 2 plakken ontbijtkoek, in blokjes, 2 kruidnagels, 2 blaadjes laurier, 750 g magere runderlappen, in blokjes, 75 g boter of reuzel, 3/4-1 l vleesbouillon,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-11-2009Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hachee
Hartverwarmende hachee
Ca. 1200 gram Riblappen, 500 gram uien, 250 gram rode uien, 2 flesjes bruin bier (bv Leffe), Boter, Kruidenmix voor hachee (verstegen), 2 eetlepels bloem(gezeefd), Runderbouillontablet, Laurierblad, 5 kruidnagels, Eetlepel Azijn, 2 Theelepels Honing, Peper, Zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-09-2013Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
HEERLIJKE STOOFPOT VOOR KOUDE DAGEN
500 gram hacheevlees, 5 dl boullion, 50 gram boter, 2 el bloem, 2 el azijn, 2 el hachee kruiden, eventueel een paprika, 1 a 2 uien, scheutje ketjap,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op23-01-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
400 gram hachee vlees (runder poulet), 1 ui, klein scheutje azijn, 60 gram boter, 3 deciliter (dl) water, kruidnagel, laurierblad, zout, peper, eventueel bloem
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-01-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Niet snel, wel makkelijk en erg lekker!
500gr. sucadelappen (of braadlappen), 40 gr. boter of margarine, 2 flinke uien (400 gr.), 0,5 l. runderbouillon (evt. van tablet), 2 laurierbladen, 1 gedroogd pepertje (chili-peper), 3 kruidnagels, 2 eetlepels azijn, 0,5 theelepel bruine suiker, allesbinder of: 30 gr. boter& 30 gr. bloem, zout en peper.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-03-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Hachee. Het duurt even, maar dan heb je ook wel een erg lekker vleesgerecht!
600-700 gr. magere runderlanpjes in blokjes | 50 gr. boter | 5 grote uien in ringen | (1 teentje knoflook; fijngesneden - voor wie wil) | 2 el bloem | 3/4 l. vleesbouillon | 2 kruidnagels | 2 laurierblaadjes | 1-2 el azijn | zout | peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op03-01-2004Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
300 g winterpeen, 10 sjalotten, 3 teentjes knoflook, 6 takjes peterselie, 5 eetlepels olijfolie, 600 g Hachee vllees [met hacheekruiden en laurier], 3 takjes tijm, 3 dl rode Huiswijn,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op23-01-2001Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Hachee
Lekker in de herfst en/of winter
5 middelgrote uien, 50 gr roomboter, 600 gr runder hachee vlees, 2 el bloem, 1 runderbouillon blokje, 500 ml water, 2 el azijn, 2 el bruine basterdsuiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op06-11-2019Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
800 gr riblap of ander mager rundvlees, 5 uien, 3 laulierblaadjes, 3 kruidnagels, paprikapoeder,azijn,1 jusblokje,water.In plaats van de kruiden kun je ook de kruiden zakjes voor hachee erin doen 2 stuks
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-11-2004Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
hachee
Zoals mijn tante het vroeger maakte.
800 gr hacheevlees, 4 uien 3 in grove stukken en 1 heel, 4 kruidnagel in de hele ui gestoken, 100 gr roomboter, 1 el olie, 1/2 liter vleesbouillon, 10 peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 3 el wijnazijn, 2 el bruine basterd,, 2 plakken ontbijtkoek verkruimeld,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2004Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Snelkookpan
750 gram doorregen stooflappen in blokjes, , ? 3 el boter, , ? peper en zout, , ? 4 in halve ringen gesneden uien, , ? 2 laurierblaadjes, , ? 2 kruidnagels, , ? 2 tl bruine suiker, , ? 1 dl rode wijnazijn, , ? 5 dl runderbouillon (tablet), , ? 1 el maizena.,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op20-10-2002Nederlands Hoofdgerecht10-20 min.
- Eigen recept
Hachee
1 pond riblappen aan stukjes of kant en klaar hacheevlees,1/2tl.nootmuskaat,2el.rode wijnazijn,peper en zout,2 kruidnagels,2 laurierblaadjes,1 runderbouillonblokje,margarineca.30gr., ca 3 el.bloem,3 kleine uien aan ringen
- > 120 min.
- Geplaatst op07-03-2011> 120 min.
Hachee
5 uien, 50 g boter, 600 g hacheevlees, zout, zwarte peper, 2 el bloem, 1 runderbouillonblokje, 1/2 l warm water, 2 el azijn, 1 tl suiker, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op28-09-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Recept van "Grootmoeders Keuken"
5 uien,50g boter,600g Hacheevlees,zout,zwarte peper,2el bloem,1 runderbouillonblokje,half litre warm water,2el azijn,1tl suiker,2 laurierblaadjes,4 kruidnagels.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-04-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Het wordt weer koud buiten, tijd voor hachee. Deze bevat 5.0 points p.p.
8 grote uien, ca. 275 gr. magere stooflappen, 2 kl. (vloeibare) margarine om het vlees in te bakken, 2 el. (vloeibare) margarine om de uien in te bakken, 2 zakjes hacheekruiden (van Verstegen), peper, zout, paprikapoeder
- Slanke keuken
- > 120 min.
- Geplaatst op11-10-2003Slanke keuken> 120 min.
HACHEE
Je krijgt zoals bij hutspot ook verschillende soorten hachee, bijvoorbeeld met donker bier gemaakt etc. En toch vind ik meestal de basis recept van gerechten vaak het meest smakelijkste en trouw aan oorsprong van zo een recept. Wat zeggen ze; eenvoud van een combinatie van ingrediënten geeft soms het beste van smaak. Hier volgt zo een basis recept van Hachee.
200 g runderpoelet, 200 g uien, 200 ml runderbouillon of water, 40 g margarine, patentbloem, 1 e azijn, 1 laurierblad, 1 kruidnagel, zout, peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op15-01-2008Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
750 g rib-runderlappen, 50 g roomboter, 3 grote uien, gesnipperd, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 3 eetlepels rode-wijnazijn, 1 eetlepel appelstroop, 1 vleesbouillontablet, 1 plak ontbijtkoek, van ca. 1 cm
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-11-2009Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Mijn recept voor hachee. Erg geliefd hier dus het proberen waard!
1 kilo hacheevlees of sucadelappen (slager kan het vaak wel snijden), 750 gram uien, 750 ml runderbouillon (1 blokje), 4 laurierblaadjes, 10 kruidnagels, 1 el azijn, 3 tl lichtbruine basterdsuiker, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl kaneel
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-11--0001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
HACHEE
350 g magere runderlappen, 400 g uien, 1 eetl. boter, 1 theel. bruine suiker, 2 eetl. bloem, 250 ml. vleesbouillon, 2 eetl. witte wijnazijn, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-02-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
HacheeBron:www.ah.nl
Bereidingstijd :205 min.? 5 uien, ? 50 g boter of margarine, ? 600 g grof hacheevlees, ? zout, ? (versgemalen) zwarte peper, ? 2 volle eetlepels bloem, ? 1 vleesbouillontablet, ? 2 eetlepels azijn, ? 1 theelepel suiker, ? 2 laurierblaadjes, ? 4 kruidnagels, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-01-2004Nederlands Hoofdgerecht0-10 min.
- Eigen recept
hachée
1 kg doorregen riblappen. bloem, zout, peper, kruidnagel, foulie, koekkruiden val alles 1 theelepel. . 2 Runderbouillonblokjes, 1 blikje tomatenpuree, azijn, in olie gedroogde tomaatjes, laurierblaadjes doe het zout en de specerijen in een bakje, 2 grote uien
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op18-11-2008Nederlands> 120 min.
Hachee
500 gr. doorregen runderlappen, zout, peper, 4 uien, 1 vleesbouillontablet, 75 gr. boter of margarine, 30 gr. bloem, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 theelepel suiker, 1-1/2 eetlepel appelstroop, 4 eetlepels azijn, 2 tl maïzena
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-10-2007Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Net ff anders dan de Hollandse hachee (niet heet)
1,5 pond a 1 kg rundervlees in dobbelsteentjes gesneden (niet te klein), 6 flinke uien, in ringen, 1/2 kopje ketjap benteng manis, 1/2 kopje azijn, 2 salaamblaadjes of laurierblaadjes, 6 hele kruidnagels, stukje folie of 1 theelepel -poeder, zout naar smaak, peper, 1 runderbouillonblokje, 50 gr boter/margarine of olie, maizena of beschuitkruim om te binden, pietsje suiker naar smaak
- Indonesisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op12-10-2003Indonesisch Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Hachee is een zeer OudHollandse vleessaus met ui en kruiden, heerlijk!
4 grote uien * 60 gram boter * 8 dl bouillon * 300 gram rundvlees * 2 laurierblaadjes * ? theelepel rozemarijn * 1 eetlepel azijn * 2 snufjes peper * 2 snufjes zout * 1 snufje kruidnagel * 1 teentje knoflook * 1/2 theelepel bruine suiker * 60 gram bloem.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op02-12-2005Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
Pittig gerecht met ui en rundvlees voor op een koude winterdag.
500 gram rundvlees b.v sucadelappen of doorregen runderlappen, 3 grote uien of 5 kleinere uien, 2 laurierblaadjes, 4 kruidnagels, 1 zakje vleesjus.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-11-1998Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hachee
Ouderwets lekker recept.
2 grote uien, 40 gr. boter, 2 theel. bruine suiker, 400 gr. sukadelapjes, peper, 2 eetl. bloem, zout, 1 dessertlepel rode wijnazijn, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-07-1999Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hachée
Heerlijke hachée, een echt succes voor als je `swinters eters kijkt!!!
1 kilo riblappen (hachées is vaak te grof gesneden, soepvlees kan wel), 3 grote uien, 3 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, 2 tenen knoflook, zout en peper, bindmiddel (arrowroot = biologisch en geen dikmaker zoals aardappelzetmeel), flinke lepel zoetzure zilveruitjes incl. vocht, rundvleesboullion net zoveel dat het vlees onderstaat.
- Internationaal Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-10-2008Internationaal Hoofdgerecht> 120 min.
hachee
Hachee is het hele jaar door heerlijk
750 g runderlappen, 1 1/2 dl rode wijn, 3 dl vleesfond (uit een potje), 1 eetl (zonnebloem) olie, 1 kg stevige uien (in halve ringen gesneden), 2 teentjes knoflook zeer fijn gesneden, 2 a 3 eetl grofgehakte peterselie, Zout, Verse gemalen zwarte peper, 80 g boter, 3 kruidnagels, 1 laurierblaadje
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-04-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hachee
5 uien 50 g boter of margarine 600 g grof hacheevlees zout (versgemalen) zwarte peper 2 volle eetlepels bloem 1 vleesbouillontablet 2 eetlepels azijn 1 theelepel suiker 2 laurierblaadjes 4 kruidnagels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op01-02-2010Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee
5 uien ? 50 gram boter ? 600 gram hacheevlees ? zout en peper ? 2 eetlepels bloem ? 1 runderbouillonblokje ? 1.2 liter warm water ? 2 eetlepels azijn ? 1 theelepel suiker ? 2 blaadjes laurier ? 4 kruidnagels, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op19-02-2004Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hachee.
500 gram koud vlees of vleesresten., 60 gram bloem., 50 gram boter of margarine., 1/2 l magere jus of bouillon., 1 laurierblad., 2 kruitnagels., 5 peperkorrels., 2 uien., 1 kopje azijn.
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-05-2001Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hachee
Suddervlees voor 4 personen
2 grote uien, 50 gram boter of margarine, 60 gram bloem, 0,5 liter magere jus of bouillon, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, 5 peperkorrels, 500 gram koud vlees of vleesresten, 1 kopje azijn, sojasaus of aroma, 2 plakjes ontbijtkoek,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-01-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
-
hachee
van henkt0505 , 2 recepten, 0 volgers
-
culinaire hachee
van mobiel_1355859976 , 1 recepten, 0 volgers
-
hachee
van patricia43 , 1 recepten, 0 volgers
-
hachee
van Juulster , 1 recepten, 0 volgers
-
indische hachee
van maarten1petra , 1 recepten, 0 volgers
-
Hachee
van Smulsmurf1975 , 1 recepten, 0 volgers
-
Hollandse top hachee
van Th52Wa58 , 1 recepten, 0 volgers
-
Hachee
van rmallens , 1 recepten, 1 volgers
-
hachee
van gerardzalm , 1 recepten, 0 volgers
-
Stoofvlees hachee
van Gerjan_Wezenberg , 1 recepten, 0 volgers