Haas
1 haas, 40 gram boter, 200 gram gerookt spek, 1 ui, peper en zout, laurier, tijm, een weinig water, 1/2 fles rode tafelwijn, een weinig bloem, 1 dl room.
Snijd de haas in stukken. Smelt de boter, laat het spek een weinig uitbakken, voeg de stukken haas toe en laat bruinen. Voeg de fijngesneden ui, de wijn, het water en de kruiden toe en laat de haas gaar stoven. Bind de saus met de gezeefde bloem en voeg de room toe. Schik de stukken haas op een schotel en overgiet ze met de saus.
- Belgisch Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-03-2002Belgisch Bijgerecht60-120 min.
Haas
Lepre alla casalinga
1 HAAS, ZOUT, PEPER, 1 UI, 1 STUKJE PREI, 1 EETLEPEL BLADSELDERIJ, 1 THEELEPEL GEDROOGDE TIJM, 250 GRAM CHAMPIGNONS, 5 DL RODE WIJN, 2 EETLEPELS BLOEM, 2 DL GEZEEFDE TOMATEN, 3 EELEPELS OLIJFOLIE, 60 GRAM BOTER, 2 LAURIERBLAADJES, 2 EETLEPELS BIESLOOK, 8 SNEETJES WITTEBROOD, 2 EETLEPELS OLIJFOLIE, ,
- Italiaans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op13-07-2000Italiaans Hoofdgerecht> 120 min.
Haas
Varkenshaas met een heerlijke Armagnacsaus.
2 varkenshaasjes, 6 sjalotjes, boter, ca. 6 eetl. Armagnac, 2 dl. slagroom, peper, zout 1/2 bosje tijm
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op24-03-2002Hoofdgerecht20-30 min.
Boeuf Stroganoff
Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.
* 600 gram biefstuk van de haas, * 1 el bloem, * mespuntje cayennepeper en paprikapoeder, * 2,5 el zonnebloemolie, * 1 kleine ui, genipperd, * 2 teentjes knoflook, fijngesneden, * 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes, * 2,5 el cognac, * 150 ml rundvleesbouillon, * 150 ml zure room, * 2 el gehakte verse peterselie, * zout en (versgemalen) zwarte peper
- Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op25-06-2005Hoofdgerecht10-20 min.
Damse Haas
Een wildgerecht voor het voorjaar
1 haas, voldoende boter om de haas in te smeren, 1 glas rode wijn, 3 kopjes melk, 150 gram boter, bloed van de haas, zout, peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-05-2005Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Haas Stoven
1 haas, zout, peper, melk, boter, bloem.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-04-2001Nederlands60-120 min.
Haas Classique
Zoals het vanouds werd klaargemaakt
1 haas, 150 gram boter, zout, peper, gekookte marinade
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-05-2005Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Haas Braden
Bestel het haas ( de jager spreekt van het haas ) bij de poelier, vraag desgewenst gelardeerd, vraag ook om het bloed, bewaar dit bloed.
Was het haas, wrijf het in met peper en zout, laat dit er een tijdje intrekken. Braad het haas in de hazepan of in de braadslede, verdeel dan het haas in stukken. Verwarm eerst de boter - dit gaat het snelst bovenop - leg dan het haas erin en bedruip het met de boter. Zet de hazepan in een niet te warme oven. Is hethaas niet gelardeerd, dan verdient het aanbeveling in het begin een paar lapjes spek op het haas te leggen om uitdrogen en vroeg bruin kleuren te voorkomen. Bedruip het haas of de stukken haas af en toe, voeg ook af en toe wat vocht toe, hetzij water, hetzij rode wijn. Of wel overgiet het haas nu en dan met wat room. Room is vettig en het vettige roomlaagje op de haas zou uitdrogen voorkomen. Bovendien is de jus van een haas die met room is overgoten uitstekend. De braadtijd varieert van 1 tot 2 uur en is afhankelijk van de grootte en de ouderdom. Controleer het gaar zijn door te proberen of het vlees gemakkelijk van het been loslaat. Maak de jus - op het fornuis - met wat room en met iets verdunde, goed geklopte bloed waarna de jus niet meer door mag koken.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-04-2001Nederlands60-120 min.
Gebraden Haas
De beste tips en tricks over het bereiden van wild vind je op WildPlaza! Ook vind je hier diverse recepten zoals dit recept: gebraden haas. Voor meer recepten kun je terecht op hun website! Â
1 haas voor 4 personen, 500 g boter, zout, snufje tijm, bloed van de haas, melk of room
- Wereld Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-12-2017Wereld Hoofdgerecht> 120 min.
Haas stifado
Haas met uiensaus. Een recept uit Roumeli (Peloponnesos)
1 Haas, 1 kg. KLEINE! uitjes of sjalotjes, 3 teentjes knoflook, 1 kg. tomaten, 1/2 glas witte of kruidenazijn, 6 laurierblaadjes, 6 (hele) kruidnagelen, 1 el suiker, zout, peper, 2 dl olijfolie.
- Grieks Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-12-2001Grieks Hoofdgerecht60-120 min.
fond van haas
Als basis voor recepten met haas
Afsnijdsel van haas: parures, kootjes, ..., wortel, selderij, tijm, laurier, look, jeneverbessen, eetlepel rodebessengelei, water, boter.
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-10-2000Frans60-120 min.
Haas met zilveruien
1 haas, 6 el. zilveruitjes, 100 gr. rookspek in dobbelsteentjes, 2 sjalotjes, 3 dl.(wild)bouillon), 4 jeneverbessen, 1 tl. laurierpoeder, 1 tl. tijm, 3 el. bloem, allesbinder, 100 gr. boter of margarine, zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-09-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Haas met zilveruien
1 haas, 6 el. zilveruitjes, 100 gr. rookspek in dobbelsteentjes, 2 sjalotjes, 3 dl.(wild)bouillon), 4 jeneverbessen, 1 tl. laurierpoeder, 1 tl. tijm, 3 el. bloem, allesbinder, 100 gr. boter of margarine, zout en peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Geroosterde haas
1 jonge haas *, 250 gram spek in repen *, zout *, peper *, tijm *, 4 sjalotten *, 4 eetlepels mosterd *, 1 eetlepel wijnazijn *, olijfolie *, enkele eetlepels slagroom.
- Nederlands Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-12-2004Nederlands Bijgerecht30-60 min.
Geroosterde haas
1 jonge haas van 500 gram *, 125 gram spek in repen *, zout *, peper *, tijm *, 2 sjalotten -, 2 eetlepels mosterd *, 1 eetlepel wijnazijn * olijfolie * enkele eetlepels slagroom.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-09-2005Nederlands30-60 min.
Geroosterde haas
1 jonge haas -, 250 gram spek in repen -, zout -, peper -, tijm -, 4 sjalotten -, 4 eetlepels mosterd -, 1 eetlepel wijnazijn -, olijfolie -, enkele eetlepels slagroom, , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-09-2003Nederlands Hoofdgerecht30-60 min.
Pikante haas
*1 haas in delen of 4 hazenbouten, *1 eetl pikante of scherpe paprikapoeder, *1 ui, *1 rode en groene paprika, *3 tomaten, *4 dl rode wijn, *5 eetl bloem, *100 gr boter, *wildkruiden, *peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-12-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Haas met pruimen
* 1 in stukken gesneden panklare haas., *peper en zout, *200 g boter, *½ pot pruimenjam, *1 el maizena, *3 el droge witte wijn,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-12-2008Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Haas met zilveruien
*1 haas, *6 eetl zilveruitjes, *100 gr gerookt spek in dobbelsteentjes, *2 sjalotjes, *3 dl (wild)bouillon, *4 jeneverbessen, *1 theel larierpoeder, *1 theel tijm, *3 eetl bloem, *allesbinder, *100 gr boter, *zout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op17-12-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Haas met mandarijntjes
1 haas, 1/2 l. blik manadrijntjes, 100 gr. rook- of katenspek, 2 dl. droge witte wijn, 3 el. honing, 2 tl. citroensap, aardappelmeel, 100 gr. boter of margarine, wildkruiden,
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-09-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Haas met mandarijntjes
1 haas, 1/2 l. blik manadrijntjes, 100 gr. rook- of katenspek, 2 dl. droge witte wijn, 3 el. honing, 2 tl. citroensap, aardappelmeel, 100 gr. boter of margarine, wildkruiden
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Haas met walnoten
1 haas in stukken verdeeld * 50 gram boter * 1 teentje knoflook * 1/2 bosje pesterselie * 1 laurierblad * 200 gram gepelde walnoten * peper * zout * 1 glas sherry. ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-04-2007Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Haas met wijn-roomsaus
Joegoslavisch
1 in stukken verdeelde haas van ca. 1500 gr, zout, 75 gr boter, 150 gr in blokjes gesneden ontbijtspek, 1 eetl bloem, 5 dl droge witte wijn, 2 eetl fijngehakte peterselie, peper, 150 gr in plakjes gesneden champignons, 2 dl zure room,
- Joegoslavisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-10-2002Joegoslavisch Hoofdgerecht60-120 min.
Haas met pruimen
1 haas (of een wild konijn] -, 1 liter lambiek (Brussels bier] -, 2 eetl wijnazijn -, 1 ui -, 1 wortel -, 1 blaadje laurier -, 4 jeneverbessen -, 4 witte peperkorrels -, 50 gr reuzel -, 50 gr boter -, 1 eetl bloem -, 300 gr gedroogde pruimen -, peper -, zout -
- Belgisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op16-11-1999Belgisch0-10 min.
Pikante haas
1 haas in delen of 4 hazenbouten, 1 el. pikante of scherpe, paprikapoeder, 1 ui, 1 rode en groene paprika, 3 tomaten, 4 dl. rode wijn, 5 el. bloem, 100 gr. boter of margarine, wildkruiden, peper
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-09-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Pikante haas
1 haas in delen of 4 hazenbouten, 1 el. pikante of scherpe, paprikapoeder, 1 ui, 1 rode en groene paprika, 3 tomaten, 4 dl. rode wijn, 5 el. bloem, 100 gr. boter of margarine, wildkruiden, peper,
- Belgisch Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-07-2002Belgisch Hoofdgerecht> 120 min.
Haas Stifado
Een traditioneel Grieks recept.
Een kleine haas, 1,5 - 2 kilo, 1 kilo kleine sjalotjes, witte wijn (tot 1 liter), 2- 3 el bloem, 2- 3 el geconcentreerde tomatenpuree, 1 ons bacon, 6 teentjes knoflook, 6 blaadjes laurier, 1 thl. rozemarijn, 1/2 thl thijm, 2 kruidnagelen, 1,5 kop olijfolie of half boter/half olijfolie, peper, zout, enkele lepels cognac, Voor de marinade:, 1 grote ui, 4 wortelen, peterselie, 2 selderiestengels, 2 preien, water en azijn half/half., ,
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-02-2002Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
koningklijke haas
• 1 haas, • tijm, • zout, • peper, • 150 g rauwe ham, • 200 g mager varkensvlees, • 250 g kippenlever, • 100 g varkensvet, • 2 uien, • ÂĽ stengel bleekselderij, • poedersuiker, • 40 g bloem, • 40 g ganzeleverpastei, • 2 lapjes bardeerspek, • 2½ dl cognac, • marjolein, • 16 sjalotjes, • 1 ei, • 4 teentjes knoflook, • hazebloed, • 50 g ganzevet, • 3 wortels, • azijn, • 1 l rode wijn, • 250 g champignons, • 40 g boter,
- Frans Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-12-2010Frans Hoofdgerecht> 120 min.
Ragout van haas
Makkelijk en lekkere bereiding van haas die eerst24 uur gemarineerd werd in rode wijn
Haas (in stukken, met bot ) 800 g, rode wijn 500 ml, 4 tomaten, 1 ui1, 1 takje selder, 2 teentjes knoflook, laurier1 blaadje, venkelzaadje1 tl, peperbollen1 tl, tomatenpuree1 el, tijm 6 takjes, olijfolie, peper, zout
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-11-2018Belgisch60-120 min.
Provencaalse haas
Delicieus recept uit de Provence
-1 jonge haas, -1/2 fles rode cotes de provence, -3 dl bouillon, -1 dl olie, -5 cl Cognac, -100 g gepelde kastanjes, -100 g gerookt spek, -1 wortel, -1 bouquetje van (1 blaadje laurier;1 takje tijm, peterselie en selderij), VERDER:, -12 sjalotjes, -30 g boter, -1 el tomatenpuree, -125 g kleine olijven, -zout, peper, -1 th lepel boter en 1 th lepel bloem
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-12-2004Frans Hoofdgerecht60-120 min.
De Haas
Wildschotel voor psychologen
De Haas/grote champignonnen/chicken tonight of een dergelijke smoorsaus/peterselie/2 teentjes knoflook/noten
- Goedkoop en snel
- 30-60 min.
- Geplaatst op29-12-2000Goedkoop en snel30-60 min.
Gebraden haas
Wild, voor 4 personen
1 jonge haas, zout en peper, hazenlever, 2 dl hazenbloed, 250 gr boter, 200 gr spekblokjes, 2 uien, 1 dl rode wijn, 1 dl room,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op07-09-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Stifado van haas
4 kleine hazebouten,3 eetl.olifolie,1/8 l.rode wijn,500 gr.kleien uitjes,zout.Voor de marinade:2 uien,1 1/2 kaneelstokje,15 gr.zwarte peperkorrels,5 kruidnagelen,nootmuskaat,2 teentjes knoflook,4 laurierblaadjes,1/8 l.rode-wijnazijn.
- Grieks Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op14-02-2001Grieks Hoofdgerecht> 120 min.
Pate Van Haas
-4 sjalotten, -1/2 ajuin, -1/2 L. rode -wijn, -1kg varkensvlees, -1kg spek, -600gr lever, -4 sneden bruin brood, -500gr haas, -3/4L. room, -peper en zout, -15 blaren gelatine per liter wildfond,
- Belgisch Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-01-2000Belgisch Voorgerecht30-60 min.
namaak haas
1 zakje frikadellenmix ( sojabrokjes of sojamengsel ter vervanging van grofgesneden of gehakt vlees, verkrijgbaar in reformhandel in diverse merken ), 2 uien, 4 eetlepels margarine, 1 theelepel gistextract, halve liter water, 3 eetlepels tomatenpuree, 2 augurken, 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels room, halve eetlepel volkoren meel.
- Vegetarisch
- 0-10 min.
- Geplaatst op29-07-2002Vegetarisch0-10 min.
Haas met speculaas
1 grote ui1 dunne prei1 kleine winterwortel van 180 gram125 gram champignons5 plakjes ontbijtspek2 kruidnagels1 laurierblaadje1 theelepel tijm3 eetlepels balsamico-azijn300 ml rode wijn2 hazen(achter)bouten 700 gram50 gram boter1 1/2 eetlepel tomatenpuree250 ml wildfond3 speculaasjeszout en peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-10-2006Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Pate Van Haas
-4 sjalotten, -1/2 ajuin, -1/2 L. rode -wijn, -1kg varkensvlees, -1kg spek, -600gr lever, -4 sneden bruin brood, -500gr haas, -3/4L. room, -peper en zout, -15 blaren gelatine per liter wildfond,
- Belgisch
- > 120 min.
- Geplaatst op16-12-1999Belgisch> 120 min.
- Eigen recept
Wille haas
Het is een recept dat van oorsprong uit Nederlands Limburg komt. Een echt vleesgerecht (zonder haas) en kan gegeten worden bij roggebrood maar zeker ook bij rijst. Bloedworst geeft de karakteristieke smaak aan dit gerecht dat enigszins een wildsmaak heeft door de suiker en de azijn.
Olijfolie, 2 ons maker spek, 3 ons rundergehakt, 1 baklap, I ui, Pond bloedworst, 1 theelepel stroop, 1 eetlepel azijn, 2 theelepels suiker, Zout en peper en eventueel Italiaanse of Provençaalse kruiden.,
- Regionaal
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-01-2009Regionaal60-120 min.
haas file
Je kunt ook frikando gebruiken
1 kilo vlees mooie dunne plakjes., 1 bik fruitmix,3 bekers slagroom,3 of 4 plakken pittige kaas ? cm. dik
- 20-30 min.
- Geplaatst op29-01-200520-30 min.
Haas Met Honing
-1 ontvliesde hazenrug-1 eetlepel gehakte ui-3 eetlepels peterselie-8 eetlepels paprika in blokjes-wat lookpoeder-4 eetlepels honing-4 eetlepels melk-30 gr boter-peper en zout
- Belgisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-11-1999Belgisch Hoofdgerecht30-60 min.
Pate van haas
Bron; alles in butter
Levers, hartjes en niertjes van 2 hazen -, vlees van de voorlopers van twee hazen, met een scherp mes, van het bot gesneden - 80 gr vet spek - 60 gr varkenspoelet - 1 appel, - 2 jeneverbessen - 1 fijngesnipperd sjalotje - 30 gr ongezouten spek, in dobbelsteentjes -, 1 el Madeira - 1 el Cognac - 80 cl. (ongezoete) slagroom ? zout en peper,
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-03-200360-120 min.
-
Varkenshaas
van cpkielema , 67 recepten, 0 volgers
-
Varkenshaas
van keukensalz , 5 recepten, 0 volgers
-
Ossenhaas recepten
van jojevide , 2 recepten, 0 volgers
-
Koken met varkenshaas
van lieselot1 , 2 recepten, 0 volgers
-
Varkenshaas
van VeroniqueJe36 , 2 recepten, 0 volgers
-
varkenshaas
van miekskemei , 2 recepten, 0 volgers
-
Ossenhaas
van cdesbouvrie , 1 recepten, 0 volgers
-
ossenhaas
van willem81 , 1 recepten, 0 volgers
-
Ossehaas
van Ducati998FE , 1 recepten, 0 volgers
-
Haasie
van smikkelaar1 , 1 recepten, 0 volgers
-
wild b
van wild_b , 61 recepten, 0 volgers