Drie dips : guacamole, blauwschimmelkaas en salsa
Een assortiment frisse dipsausjes voor witloof en andere zomergroentjes.
Ingrediënten 4 personen
Voor de guacamole : 2 rijpe avocado's - sap van 1 citroen - 1/2 kleine rode ui, fijngesnipperd - 1 tomaat, gepeld, van zaad ontdaan en in blokjes - zout en chilisaus (Tabasco) naar smaak - een grote rode paprika, Voor de blauwschimmelkaasdip : 30 cl zure room - 12,5 cl volle melk - 7 cl verkruimelde blauwschimmelkaas - 2 el rode ui, fijngehakt - een grote groene paprika, Voor de salsa : 1 jalapeno pepertje, van zaad ontdaan en gehakt - 1 grote teen knoflook, gepeld en gehakt - 1 rode paprika, van steel en zaad ontdaan en gehakt - 2 grote tomaten, gepeld en fijngehakt - 1 komkommer, gepeld en fijngehakt - 2 el olijfolie - sap van 1 citroen of limoen - versgemalen zwarte peper en zout naar smaak - 1 grote gele paprika - peterselie en tomaatblokjes om te garneren.Voorbereiding
Snij het hoedje van de drie grote paprika's en haal er de zaadlijsten uit.
Bereidingswijze
Voor de guacamole : Pel de avocados, haal er de steen uit en plet het vruchtvlees. Voeg de overige ingredienten toe en roer goed door elkaar. Voor de blauwschimmelkaasdip : Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door elkaar. Voor de salsa : Doe alle ingredienten in een kom en roer goed door elkaar.