1. Home
  2. Recepten
  3. Grote Garnalen

Grote garnalen recepten (4.082) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Visschotel a la Ine.

Heerlijk en slank !

INGREDIENTEN

4 pangasiusfilets (diepvries) 1 bakje roze garnalen 2 winterpenen 3 grote uien 5 grote tomaten 3 bosuitjes 3/4 bakje Philadelphia bieslook light 2 tenen knoflook 3 eetlepels geraspte kaas 1 visbouillontablet peper, zout 2 a 3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 gr. Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met `n dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes. Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel. Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren. Schep uit de pan in een Ovenschaal. Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur. Leg de (bevroren) visfilets op het wortel/ui-mengsel. Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met de Philadelphia. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven.

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

marine nasi goreng

Dit is de beroemde nasi goreng van de Koninklijke Marine.

INGREDIENTEN

500 gram rijst, 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes, zonnebloemolie om te bakken, 3 geklutste eieren, evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel, 150 gram mager gerookt spek in reepjes, 150 gram magere ham in blokjes, 1 prei in ringen gesneden, 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes, 4 teentjes knoflook fijngehakt,, , En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout,, , En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje),

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

gamba`s piri piri

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

INGREDIENTEN

1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout

  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Pasta met knoflook, tomaat, basilicum en garnalen

Nu het lente is hoeft niemand meer zware winterkost. Het was overigens behoorlijk warm hier buiten gisteren en koos voor veel, voor Italiaanse smaken en voor de zon. Deze pasta met al zijn smaken is niet alleen vreselijk lekker, maar de Italiaanse, Toscaanse smaken spatten ervan af. Een uitstekend lente recept en misstaat in de zomer ook niet. Ook heerlijk om met warm weer buiten te eten. Als je dit een keer hebt gemaakt en gegeten dan wil je niet anders meer want het is verschrikkelijk lekker !

INGREDIENTEN

400 gr spaghetti, 800 gr grote rauwe garnalen, 6 teentjes knoflook (fijn), 8 kleine roma tomaten, 3 el verse basilicum (gesnipperd), Olijfolie, 2 e vers citroensap, 2 e verse peterselie (gesnipperd), 1 e verse oregano (gesnipperd), 2 e droge witte wijn, Zeezout, Zwarte peper

  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-04-2013
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Borrelhapjes met grote garnalen

INGREDIENTEN

1 pak Koopmans Roomboterbladerdeeg, 4 tomaten, 2 lente-uitje, 1 el olijfolie, 100 g geraspte kaas, peper en zout, 1 losgeklopt ei, 20 scampi of 40 Noorse garnalen, 2 tl dille

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Grote garnalen in zalige kokos-mangosaus

Dit was een zgn. bordenlikker. Echt verrukkelijk! Heerlijke zacht-romige saus met groenten en de lichte smaak van de garnalen. Een aanrader als je van garnalen houdt!

INGREDIENTEN

16 grote garnalen (zonder kop en schaal), 4 flinke wortels, 1 bosje lente-uitjes (plm. 4 stuks), 1 sjalotje, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels olie, zout, peper, 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, peper, zout, 400 ml kokosmelk, 2 eetlepels mangochutney, koriander of peterselie om te garneren

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2011
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Grote garnalen

INGREDIENTEN

* 500 gram gamba`s, * 2 eetlepels olijfolie, * vers gemalen peper, * (zee)zout, * 1 teentje knoflook, * 2 eetlepels ketjap, * sambal (naar smaak)

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Risotto met grote garnalen

INGREDIENTEN

4 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 2 tomaten,300 gram gemengde paddestoelen 1 el bladpeterselie, 175 gram risottorijst, 3dl water, 1 dl witte wijn, nufje cayennepeper, zeezout, 300 gram grote garnalen, 1 eetlepel oestersaus.

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-08-2011
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Klasieke garnalencocktail

Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.

INGREDIENTEN

250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Quiche van Zalm en grote garnalen

Deze quiche wordt, nogal ongebruikelijk, met rauwe zalm bereid: Hierdoor blijft de vis heel mals en wordt de quiche heerlijk smeuig. Dit veelzijdige gerecht kan warm worden geserveerd met groenten of koud met een salade en partjes tomaat.

INGREDIENTEN

Ca. 6 plakjes bladerdeeg 225 gram zalmfilet, zonder huid 225 gram garnalen, gekookt en gepeld 2 eieren 2 eierdooiers 1.5 dl room 2 dl melk 1 el verse dille, gehakt zout en peper paprikapoeder schijfje limoen 1 tomaat in partjes takje dille

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-07-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Thaise roerbak met grote garnalen

INGREDIENTEN

500 g (diepvries) ongepelde, reuzengarnalen, 200 g sugarsnaps, 3 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, gehakt, 3 cm verse gember, geraspt, 1-2 eetlepels Thaise rode currypasta, 200 g wortel, schuin in dunne plakken, 2 rode uien, in dunne partjes, 3 bosuitjes, in stukken van 4 cm, 100 ml visbouillon

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2012
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Spies Van Grote Garnalen En Zalm

Zalm:Koning der Vissen wordt hij genoemd. Een levend mysterie in zoet en zout water. Sinds mensenheugenis beschouwd als een exclusieve delicatesse. De zalm is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Dat komt doordat de zalm een luxe uitstraling heeft en toch heel betaalbaar is. Gamba`s:Gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep garnalen uit een familie, de zogenaamde pene?de garnalen. Een garnaal is een schaaldier dat behoort tot de kreeftachtigen. Hierdoor ontstaat vaak verwarring in de benamingen 'scampi' en 'gamba'. Voor de duidelijkheid: een gamba is een grote garnaal en een scampi is een kleine kreeft. Wanneer ze als losse staarten worden verkocht is het verschil moeilijk te zien. De gamba wordt ook wel reuzegarnaal of Chinese garnaal genoemd.

INGREDIENTEN

400 g zalmfilet, 12 rauwe ongepelde gamba?s, 2 rode paprika?s, 1 kleine ui, 1/2 komkommer, 2 eetlepels citroensap, slaolie, 2 eetlepels fijngeknipte basilicum, zout, peper,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  •  
  •  10-20 min.

roergebakken grote garnalen met knoflook

Simpel klein (voor)gerechtje

INGREDIENTEN

Olie, knoflook, grote garnalen, soja-saus/ketjap,

  • Aziatisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-2005
  • Aziatisch
  •  0-10 min.

Gegrilde grote garnalen

INGREDIENTEN

4 grote garnalen * 2 eetlepels olie.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

grote garnalen met knoflook

Lekker voorbij het gourmetten

INGREDIENTEN

Grote garnalen ., zout,peper, knoflook, azijn, olie

  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-12-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.

sate van grote garnalen.

INGREDIENTEN

16 grote Chinese garnalen, 8 tenen knoflook, zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-04-2000
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke grote garnalen

Pittige garnalen met knoflook en spaanse peper

INGREDIENTEN

10 teentjes knoflook, 1 grote rode peper, olijfolie, en, ong. 30 grote garnalen

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  •  
  •  10-20 min.

Gefrituurde grote garnalen

In een bierbeslag

INGREDIENTEN

300 g. rauwe grote garnalen, 2 eetl. sake of sherry, 100 g. bloem, 3 eetl. ketjap manis, 1 teentje knoflook, mespuntje geraspte gember, 1,5 dl. pils, plakjes/partjes citroen of limoen en olie om in te frituren.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Thaise wokschotel met grote garnalen

Nog maar weer zo een heerlijk wokgerecht uit de Thaise keuken. Dit keer met heerlijke grote garnalen vergezeld door natuurlijk een heleboel verse groenten. Het is zo simpel om te maken want je hebt alleen maar een paar lepels gele curry nodig. Op deze manier tover je toch snel een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel.

INGREDIENTEN

500 gram grote garnalen (gepeld), halve Chinese kool (ongeveer 300 gram), 250 gram (kastanje) champignons, 1 ui, 1 rode paprika, 1 peen, 1 bosje lente ui, 1 bosje koriander, 2 el gele curry, 1 el vissaus (nam pla), 1 el oestersaus

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gebakken zalmfilet met grote garnalen

Heerlijke zalmfilet in de marinade gebakken met gamba`s en een warm kruidensausje

INGREDIENTEN

Marinade: 4 grote tenen knoflook, 4 sjalotjes, stukje gember, sap van halve citroen, flink olijfolie, rode peper (zonder pitjes), zout en peper, Sausje: scheutje melk, pakje boursin, scheutje koksroom, glas witte wijn, het witte gedeelte van 1 dunne prei, flink verse peterselie, flink verse dille, zout, peper en viskruiden, 3 stukken zalmfilet, 9 grote rauwe garnalen, champignons en 1 tomaat

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Grote garnalen met appel-curry

Supersnel en ontzettend lekker garnalen gerecht

INGREDIENTEN

30 grote garnalen, 1 appel, 1 theelepel kerriepoeder, 200 gr. zure room, 10 gr. kristalsuiker, peper, zout

  • Braziliaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2009
  • Braziliaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Tapa : grote garnalen met knoflook

"Langostinos al ajillo"

INGREDIENTEN

3 el olijfolie - 12 grote garnalen met kop, zo mogelijk vers, anders uit de diepvries - 2 tl knoflook uit de knijper - 2 tl paprikapoeder (pimenton) - 2 el medium sherry - versgemalen zwarte peper en zeezout - partjes citroen om erbij te serveren.

  • Spaans
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  • Spaans
  •  0-10 min.

grote garnalen in gehakt

Dit is ook lekker als onderdeel van een rijsttafel

INGREDIENTEN

1 rode ui 100 gram noorse garnaaltjes 250 gr kip gehakt zout en peper 12 grote garnalen met staart 2 teentjes knoflook 2 eetl.olie 1 theel. garnalen pasta of trassi 2 takjes koriander

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-01-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Geroerbakte grote garnalen met oestersaus

Thaise klassieker

INGREDIENTEN

-500 g rauwe grote garnalen, -2 stengels citroengras, -2 eetlepels arachideolie, -2 kleine verse rode pepertjes (zonder zaadjes en fijngehakt), -3 eetlepels grofgesneden knoflook, -2 eetlepels fijngesneden sjalot, -3 eetlepels oestersaus, -2 eetlepels vissaus, -1 eetlepel suiker, -2 th lepels garnalenpasta, -2 eetlepels fijngesneden verse koreander

  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-01-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Schelpen Met Grote Garnalen

INGREDIENTEN

150 gram grote garnalen - 100 gram wortel - 100 gram aardappels - 100 gram raapjes - 100 gram princesseboontjes - 100 gram erwtjes - 80 gram gepelde walnoten - 1 krop sla - 1,5 dl mayonaise - 1 ei - 8 grote garnalen in hun pantser

  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Grote garnalen in knoflookolie

INGREDIENTEN

20 grote garnalen, 1/2 verse rode peper, 4 teentjes knoflook, 1/2 dl. olijfolie, 25 gr. boter, 1/2 dl. witte wijn, peper, zout, 3 el. fijngehakte peterselie

  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2009
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Grote garnalen in knoflookolie

INGREDIENTEN

20 grote garnalen, 1/2 verse rode peper, 4 teentjes knoflook, 1/2 dl olijfolie, 25 g boter, 1/2 dl witte wijn, peper, zout, 3 eetlepels fijngehakte peterselie

  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2005
  • Italiaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

spagettie met grote garnalen en mosselen

Erg makkelijk en lekker

INGREDIENTEN

1 pak spagettie, 1 grote zak gepelde grote garnalen (tijger), 1 grote bak voorgekookte mosselen, 1 grote bak champignons, olijfolie, zout, creme frech, groene pesto, 4 tenen knoflook, verse basilicum, peper, ,

  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2008
  • Italiaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Omelet Met Asperges En Grote Garnalen

INGREDIENTEN

500 gr groene asperges, 4 eieren, zout en peper, nootmuskaat, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels creme fraiche, boter, 150 gr grote garnalen,

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Tendon (gefrituurde grote garnalen)

INGREDIENTEN

8 grote diepgevroren garnalen, 2 scholfilets, 1 ei, 100 gr. bloem, 2 dl. dashi (visbouillon), 2 el. sojasaus, 2 el. mirin

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2009
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Grote garnalen in een currysaus

INGREDIENTEN

1 sjalotje, - 1 eetlepel kerrie, - 1 dl slagroom, - zout, - peper, - suiker, - 12 grote garnalen, - 2 eetlepels olie,

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-1999
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Risotto met sinaasappel en grote garnalen.

Dit recept heb ik voor het eerst uit een sinaasappel gegeten op Siciliƫ, in een restaurant aan het strand, op een terras, in april! Daarna heb ik het recept opgezocht op internet, wat aangepast en nu maak ik het als bijzonder recept voor gasten!

INGREDIENTEN

Per persoon 1 grote sinaasappel, per persoon 80 gram risottorijst, per persoon 5 grote garnalen, ongekookt, per persoon 1 sjalotje, extra vergine olijfolie, wat droge witte wijn, per persoon 0,5 liter visbouillon

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-05-2015
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Cocktail van grote garnalen met whisky

Leuk om dit te serveren in grote wijnglazen.

INGREDIENTEN

, 500 gram garnalen (grote), 2 stengels bleekselderij, ? zakje veldsla 1 zakje rucula 7 el olijfolie, 4 el whisky, 1 tl mosterd, 1 tl gedroogde dragon,

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-01-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

grote garnalen in chili-pindamarinade

INGREDIENTEN

800 g grote ongepelde rauwe garnalen, 2,5 cm gemberwortel, 2 tenen knoflook, 1 tl chilipoeder, 1 el arachideolie, 1 el vloeibare honing, 1 tl grove mosterd, 4 el pindakaas, 3 el lichte sojasaus, 4 el fijngesneden koriander

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Courgette met grote garnalen

Heerlijke saladeschotel ,zeker bij een BBQ.

INGREDIENTEN

12 grote garnalen vers of diepvries, 1 courgette, 4 Ć” 5 eetl.notenolie, rasp en sap van 2 limoenen, 1 volle eetlepel verse geraspte gember, 1 rode peper, handje vol gemengde verse koriander en munt, 2 eetlepels sojasaus

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-2008
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Geflambeerde grote garnalen

INGREDIENTEN

20 grote rauwe garnalen (oedangs), -1 sjalotje, -2 teentjes knoflook, -2 el olijfolie, -2 el Stroh rum (80% alc.), -peper en zout, -2 el gehakte koriander

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2002
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

pizza met grote garnalen

Mediterrane pizza met garnalen en mozzarella

INGREDIENTEN

1 pak broodmix, 1 bolletje mozzarella (125 gr), 1 groene paprika, 1 of 2 rode pepertjes, 10 grote rauwe garnalen, 1 ui, olijfolie, pesto (rood of groen in potje).,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Geflambeerde Pikante Grote Garnalen

INGREDIENTEN

16-20 grote rauwe garnalen -, 1 kleine ui -, 1/2-1 groene of rode Spaanse peper -, 2 eetl. olie -, 1/2 dl bruine rum.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2000
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Grote Garnalen In Knoflook

Gewoon een lekker hapje voor 's avonds bij de tv.

INGREDIENTEN

Grote diepvries garnalen (250 gr), Knoflook ( 4 teentjes of 4 theelepeltjes verpulverde knoflook), rode peper, olijfolie, basilicum, oregano

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-10-2000
  •  
  •  0-10 min.

Paprikasoep met grote garnalen

Leuk om op de rand van het bord wat garnalen te decoreren

INGREDIENTEN

3 rode paprika's 1 grote ui 2 teentjes knoflook 1 middelgrote wortel 3 bosuitjes 3 eetlepels olie 3 theelepels paprikapoeder 1 blikje tomatenpuree 1,5 liter kippenbouillon (pot of tabletten) 3 eetlepels creme fraiche scheutje worcestersaus 150 gr grote garnalen, ,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Gestoomde grote garnalen

INGREDIENTEN

20 gepelde grote garnalen, 1 potje hoi-sin saus(200 ml Amoy), 1 bosuitje, 10 takjes koriander, 1 pak mihoen, 1 dl sweet chilisaus.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste grote garnalen recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top