Kip A La Bonne Femme In De Romertopf
Makkelijk klaar te maken, bereid in de Romertopf
Ingrediënten 4 personen
1 kip van circa 1 kg, zout, peper (versgemalen), paprikapoeder, 100 gr ontbijtspek in blokjes, 200 gr kleine champignons, circa 12 kleine uitjes of 2 grote uien in stukken gesneden, 1 kg krielaardappelen geschrapt of 1 kg grote aardappelen geschild in blokjes gesneden, 1/2 rode en 1/2 groene paprika in stukken gesneden, 50 gr boter gesmolten, 1 eetl fijngehakte peterselieVoorbereiding
Romertopf 15 min. in koud water leggen. Uien in stukken snijden, aardappelen in blokjes snijden, paprika in stukken snijden, ontbijtspek in blokjes snijden.
Bereidingswijze
Wrijf de kip van binnen en van buiten in met zout, peper en paprikapoeder en leg het in de Romertopf. Doe ontbijtspek, champignons, ui, aardappelen en paprika's in een kom, doe er weinig zouten flink peper bij, meng alle ingredienten door elkaar en schik dit mengsel om de kip. Giet desgewenst de boter over de kip en groenten. Sluit de schaal met het deksel. Zet de Romertopf op het ovenrooster in de KOUDE oven. Stoof de kip en de groenten gaar. Neem voor de laatste 10 min van de stooftijd het deksel van de schaal en laat het gerecht dan in de oven wat kleuren. Dien het gerecht op in de Romertopf en garneer voor het opdienen de groenten met peterselie.