1. Home
  2. Recepten
  3. Groenterestjes Verwerken

Groenterestjes verwerken recepten (5)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Thaise geroerbakte groenten

Gezond en lekker zijn deze Thaise geroerbakte groenten. Ook een ideaal gerecht om groenterestjes in te verwerken. Lekker als bijgerecht bij Aziatische schotels. Je vindt een video-instructie van dit recept op http://www.kokenmetdorus.nl/rcpt_thaise_groenten.php Variaties en tips over roerbakken vind je op http://www.kokenmetdorus.nl/les_aziatisch_roerbakken.php Meer Thaise recepten vind je in http://www.kokenmetdorus.nl/boek_thais.php

INGREDIENTEN

Roerbaksaus: 2 eetlepels oestersaus 1 eetlepel vissaus 1 eetlepel lichte sojasaus (light soy sauce) 2 theelepels suiker Vegetariers kunnen de vissaus vervangen door sojasaus. Van oestersaus bestaan ook vegetarische varianten. Vaste ingredienten: 1 halve ui 4 tenen knoflook 1 spaanse peper 3 eetlepels arachideolie of olijfolie Groenten: 200 gram groene asperges 80 gram bleekselderij (2 stengels) 1/2 rode paprika 100 gram wortel 100 gram sperziebonen Met de groenten kan je flink varieren.

Voorbereiding

1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Kook of stoom ze vervolgens beetgaar (ze moeten nog stevig zijn en mogen niet slap worden) 2. Snipper de ui, knoflook en peper. 3. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken van enkele centimers. Houd de aspergepunten apart. 4. Was de bleekselderij en snijd ze in dunne plakjes. 5. Maak de wortel(s) schoon en snijd deze julienne. 6. Maak de paprika schoon en snijd deze in repen. 7. Meng de ingredienten van de roerbaksaus

Bereidingswijze

1. Doe de olie in een wokpan of koekepan en draai het vuur hoog. 2. Bak eerst de ui gedurende 1 minuut. 3. Voeg peper en knoflook toe en bak 1 minuut. 4. Voeg de bleekselderij, de asperges (met uitzondering van de punten) en de roerbaksaus toe, doe een deksel op de pan en bak 1 minuut. 5. Voeg de aspergepunten toe en bak 1 minuut (met gesloten deksel). 6. Voeg de paprika en de wortel toe en bak gedurende 3-4 minuten (met gesloten deksel). 7. Als de ingredienten bijna gaar zijn voeg je de sperziebonen toe en verwarmt deze in het mengsel. Tijdens het bakken moet je het mengsel regelmatig omroeren, want anders brandt het aan (vandaar de naam roerbakken). Als het mengsel te droog wordt kan je een paar eetlepels water toevoegen. De groenten moeten beetgaar zijn (bijna knapperig) als je ze serveert.

  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Groentebeleg met sesampasta

Dit recept is ideaal om het verwerken van groenterestjes , tot een heerlijke broodspread !

INGREDIENTEN

-gare groenteresten naar keuze (vb 2 stengels prei en 1 wortel, ui en knoflook), -2 el sesampasta, -sojasaus naar smaak

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-01-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Veggie wintertaart

Wat doe je met een restje gekookte spruiten, wat broccoli een half bakje champignons en een rol vers deeg voor hartige taart? Iets lekkers bedenken natuurlijk. Andere groenterestjes kun je zo natuurlijk ook verwerken. 

INGREDIENTEN

1 rol koelvers deeg voor hartige taart, 250 gram beetgare spruitjes, 250 gram beetgare broccoli, 150 gram kort gebakken champignons in plakjes, 150 gram kleine tomaatjes, gehalveerd, 4 eieren, 100 gram schapen feta in stukjes, ½ tl chilivlokken of pikante paprikapoeder, Peper en zout uit de molen, 1 teen geperste knoflook,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2016
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Winterwarm fantasiestoofje......

Heerlijk als zo'n stoofpotje zachtjes op het vuur staat te pruttelen en wat ook fijn is, dat een stoofpotje zich ook nog leent om wat groenterestjes mee te verwerken. Het resultaat was werkelijk verrukkelijk volgens mijn "meeeter" Een stoofpotje van ruim 1 kg sukade betekent voor ons 3- 4 keer van eten. In de diepvries ermee voor een makkelijke maandag of na een oppaswoensdag. Rijst koken en klaar !

INGREDIENTEN

250 gram kastanje champignons schoon in vieren, 1 kg sukade in blokjes, 1 rode paprika in stukjes, 3 teen knoflook uit de pers, restje prei in halve ringetjes, 2 middelgrote uien gesnipperd, 1 flinke winterpeen in blokjes, 1 rode peper zonder zaad in stukjes ( moest op), 200 ml rode wijn, 200 ml runderbouillon, bloem 2 à 3 el, 3 laurierblaadjes, 1 blikje tomatenblokjes, 1 blikje tomatenpuree, flinke scheut sojasaus, flinke scheut worchestershiresaus, 1 el agavesiroop, peper en zout naar smaak uit de molen

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2019
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

zeebaars op groentesouffle

Een groentesouffle met vis waar je ook je groenterestjes in kunt verwerken. Ook de vis kan je door een andere soort vervangen, maar gebruik wel een stevige vis.

INGREDIENTEN

2 zeebaars, 1 sjalot, 150 gr wortel, 1/2 bakje aspergetips, 100 gr courgette (= kleine), 100 gr peultjes of doperwten, 50 gr parmezaanse kaas, 1 ei, 10 gr bieslook en basilicum, olijfolie, , mayonaise:, 1/2 eetl suiker, 1 eetlepel frambozenazijn, sap van citroen om het op smaak te brengen, 1 wortel, 2 takjes koriander, 3 eetlepels mayonaise

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Nieuwste groenterestjes verwerken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top