Groentelasagne
1 aubergine 3 el olijfolie 2 teentjes knoflook, geperst 1 rode ui, gehalveerd en in plakken 3 paprikas (rood, groen, geel), zaadjes verwijderd en in blokjes 225 g gemengde paddestoelen, in plakjes 2 stengels selderij, in plakjes 1 courgette, in blokjes 1/2 tl chilipoeder 1/2 tl komijn 2 tomaten, gehakt 3 dl passata (gezeefde tomaten) 2 el fijngehakt basilicum 8 niet-voorgekookte vellen lasagne verdi zout en peper Kaassaus: 2 el boter en margarine 1 el bloem 1,5 dl groentebouillon 3 dl melk 75 g geraspte cheddar 1 tl (dijon)mosterd 1 el fijngehakt basilicum 1 ei, geklopt
Leg de aubergineplakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 20 minuten staan. Spoel ze af onder koud stromend water, laat ze goed uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak de ui en het knoflook 1/2 minuten. Voeg de paprika¿s, de paddestoelen, de selderij en de courgette toe en bak het geheel al roerend 3/4 minuten. Roer de kruiden erdoor en bak het geheel nog 1 minuut. Roer de tomaten, de passata, het basilicum erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Smelt de btoer in een pan. Roer de bloem erdor en bak het 1 minuut. Haal de pan van het vuur, roer de bouillon en de melk erdoor, zet de pan weer op het vuur en voeg de helft van de kaas en de mosterd toe. Laat het al roerend indikken. Roer het basilicum erdoor. Haal de saus van het vuur en roer het ei erdoor. Leg de helft van de lasagne in een ovenschaal. Scheo de helft van de groentevulling erop en de helft van de aubergine. Herhaal dit en eindig met de kaassaus. Bestrooi het met kaas en bak hem 40 minuten in de oven (180 C).
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op08-12-2003Vegetarisch30-60 min.
Groentelasagne
1 courgette;, 1 aubergine;, 8 el olijfolie;, 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden;, 1 teen knoflook, geperst;, 2 uien, gesnipperd;, 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g);, 1 zak spinazie (300 g);, 1 pak lasagnebladen (250 g);, 2 bollen mozzarella (zak 125 g), in plakken;, 200 g Grana Padano, (kaas) geraspt.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op09-05-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Groente-Lasagne
Slechts 285 kcal/portie.
2 eetlepels olijfolie - 1 teentje look, geperst - 1 wortel, in dunne plakjes - 1 grote ui, fijngesneden - 1 rode parika, in reepjes - 1 eetlepel paprikapoeder - 2 theelepels oregano - 1 grote aubergine, in blokjes - 225g champignons, in plakjes - 2 grote courgetten, in dunne plakjes - 2 blikken gepelde tomaten in stukjes - 2 eetlepels tomatenpuree - 2 laurierblaadjes - ongeveer 350g verse lasagne of 225g gedroogde lasagne - zout - peper - 900 ml Bechamelsaus - Parmesaanse of Cheddar kaas, geraspt
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-04-1999Vegetarisch60-120 min.
groentelasagne
Wel wat werk, maar het resultaat is mjammie!
1 grote aubergine, 1 grote courgette, 125 gram champignons (in schijfjes), 1,5 el olijfolie, 1 kleine ui (gesnipperd), 1 tn knoflook 0,5 rode paprika (in blokjes), 125 gram room (of slankroom dan zijn het iets minder calo?s), 0,5 tl tijmblaadjes, mespuntje groentebouillonpoeder, 50 gram geraspte kaas (bijv. parmezaan), verse basilum (grofgehakt) 1,5 el pijnboompitten (of zonnebloempitten), zout, peper
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op05-05-2002Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
groentelasagne
1 courgette, 1 aubergine, 8el olijfolie, 2th gedr italiaanse kruiden, 1 teen knoflook geperst, 2 uien gesnipperd, 2 blikkentomatenblokjes, 1 zak spinazie (300g), 1 pak lasagnebladen, 2 bollen mozzerella in plakken, 200gr parmazaanse kaas, ovenschaal 20x30cm
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-11-2010Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Groentelasagne
Een vegetarische lasagne
100 gr volkorenlasagne; 1/4 knolselderij; 3 stengels prei; 2 struikjes broccoli; 200 gr tomatensaus; 1 a 2 teentjes knoflook; 3 dl bechamelsaus; 80 gr gemalen emmenthaler; 2 a 3 eetlepels olijfolie; 1 laurierblad; 1 eetlepel oregano; 1 kleine lepel Provencaalse kruiden; peper en zout.
- 30-60 min.
- Geplaatst op02-03-200530-60 min.
groentelasagne !!!
4 middelgrote courgettes, 1 wortel, 125 gr. bleekselder, 4 el olijfolie, 1 blik tomatensap, 4 el droge witte wijn, 2 tl oregano, 1tl zout, 1/4 tl peper, 500gr. half magere ricotta, 125 gr. geraspe parmezaanse kaas, 1 grote ui, 1 middelgrote groene paprika, 2 teentjes knoflook, 2 blikken gepelde tomaten met sap, 1 blikje tomatenpuree, 2 el peterselie, 1 tl basilicum, 1/2 tl tijm, 9 grote vellen gekookte lasagne, 300 gr.magere mozarella.
- Slanke keuken
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-07-2001Slanke keuken60-120 min.
Groente-lasagne
Een lekkere groente/kaas lasagne Bron de allerhande 2-2003
900 g bladspinazie (diepvries), 75 g boter, 50 g bloem, 6 dl melk, 1 laurierblaadje, zout, peper, nootmuskaat, 2 grote uien, 1 pot geroosterde paprika's, 200 g rucola-riminikaas, 12-16 lasagnevellen
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-03-2003Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
groentelasagne
Slankrecept
2 el rode linzen,1/2 vetarmboullionblokje, opgelost in 15 cl water,1 ui gesnipperd, 1 knoflookteentje fijn gehakt, 3 tomaten in achten,1 courgette in plakjes, 1 tl basilicum,2 tl citroensap, 3 lasagnebladen, 2 el geraspte kaas 30% vet, peper en zout
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op07-08-2001Italiaans30-60 min.
zuiderse groentelasagne
Heerlijke groentelasagne met een zuiders aroma
Voor de vulling : 1 aubergine, 2 courgettes, 1 ui, 500 gr kerstomaatjes, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 eetl kappertjes, 50 gr zwarte olijven (wil je het straffer : verdubbel kappertjes en olijven), 2 teentjes look, (verse) oregano, (verse) basilicum, 2 bolletjes mozarella;, (ongeveer) 6 vellen lasagne; 100 g parmezaanse kaas;, voor de bechamelsaus : 6 dl melk, ongeveer 50 gr boter, ongeveer 60 gr bloem, peper, zout, nootmuskaat
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-06-1999Vegetarisch60-120 min.
Groentelasagne met gehakt
Groentelasagne met gehakt
, 1 Aviko Aardappelschijfjes (à 600 g), 2 el olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 500 g rundergehakt, 1 passata, 2 tl gedroogde oregano, 1 courgette, 2 rode paprika's, 3 tomaten, 1 bol mozzarella (à 125 g)
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op05-11-2018Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Groentelasagne met gehakt
Een keer iets anders proberen dan de standaard lasagne? Deze groentelasagne maak je met aardappelschijfjes in plaats van pastabladen. Heerlijk cheesy door de mozzarella. Een vegetarische versie maken? Vervang het gehakt door extra groenten en kaas.
1 Aviko Aardappelschijfjes (à 600 g), 2 el olijfolie, 1 ui, 2 tenen knoflook, 500 g rundergehakt, 1 passata, 2 tl gedroogde oregano, 1 courgette, 2 rode paprika's, 3 tomaten, 1 bol mozzarella (à 125 g)
- Wereld Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op25-01-2019Wereld Hoofdgerecht20-30 min.
Groentelasagne met roomkaas
Lekker, wel wat snijwerk.
- 1 venkel, - 4 vleestomaten of grote tomaten, - 1 courgette, - 1 citroen, - 300 gr roomkaas (naturel), - 250 gr lasagnebladen (koelvers or zelfgemaakt), - 100 gr belegen of oude kaas
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op27-03-2016Italiaans10-20 min.
Groentelasagne met ricotta
Italiaanse groentelasagne die supper lekker smaakt !
2 aubergines, 4 el traditionele olijfolie, 2 courgette, 1 schaal Tasty Tom trostomaat, 300 g diepvries spinazie à la crème, 100 g Parmigiano Reggiano, 590 g gegrilde rode paprika's, 1 citroen, 250 g ricotta ( koelvers), 425 ml Mutti pizzasaus aromatizzata (AH) of zelf tomatensaus maken
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-10-2018Italiaans60-120 min.
Koude groentelasagne
Koude groentelasagne
, 50 g gehakte spinazie (diepvries), 1 tl oregano, peper, 1 groene paprika, 1 sjalotje, 1 el Becel Dieetolie, 4 velletjes groene lasagne, 4 grote bladeren basilicum, 1 el fijngeknipte bieslook, 50 g veldsla, 2 tl ciderazijn, geraspte 25+-kaas,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op13-11-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Groentelasagne met bacon
Gezond kan ook heel erg lekker zijn. Groentes combineren in een lasagne. Heel anders en toch heel erg lekker
Verse lasagnebladen, 1 ons peultjes, 150 gram andijvie, 150 gram kleingesneden prei, 1 grote ui, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 gele paprika, Halve courgette, 1 vleestomaat, 150 gr. plakjes bacon, half bakje Philadelphia kruidenkaas, , Voor de kaassauas, 40 gram boter, 40 gram bloem, 500 ml. melk, vers gemalen peper, , Tot zover heb je de ingrediënten bij elkaar voor een zelfgemaakte bechamelsaus, , De kaassaus voor je lasagne maak je a met 2 of meer verschillende kazen, lekker pittig mag best, dat komt de smaak ten goede, , bijv. 75 gram gruyere, 75 gram zeer oude kaas, 30 gram jonge geraspte kaas, 2 takjes peterselie, , combineer naar je eigen smaak
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op04-04-2016Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Zuiderse groentelasagne
Een heerlijk zuiders gerechtje dat heel snel klaargemaakt is, en de rest doet de oven. Wie van lasagne houdt zal deze vegetarische versie zeker waarderen.
, 500 g lasagne, 1 aubergine, 1 courgette, 4 tomaten, 1 grote ui, 2 blikken tomatenstukjes met groenten, 250 g mozzarella, 1 dl olijfolie, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier, 1 koffiel. basilicum, 1 koffiel. bieslook, zout, ,
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op01-03-2004Vegetarisch60-120 min.
groentelasagne met gehakt
Heerlijke voedzame lasagne die je ook goed van tevoren kan klaarmaken.
1 1/2 p gehakt, 1/2 spitskool, 2 dunne preitjes, 3 uitjes, 1 rode paprika, 1 kleine winterwortel, 1 courgette, pizzasaus van wijcko, bechamelsaus of witte basissaus van Garde d'or, 2 zakjes kaassaus of kaassaus van Garde d'or, geraspte kaas, lasasnebladen
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op27-01-2008Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Groentelasagne met quorn
Om van te smullen! Je kiest de groenten en kruiden die je zelf het lekkerst vind! De quorn kan worden vervangen door (kalfs)gehakt zodat ook de grote vleeseters hiervan kunnen smullen...
12 blaadjes lasagne - 320 g quorn (filet of gehakt) - 120 g paprika - 120 g courgette - 100 g sojascheuten - 100 g champignons - 100 g mais - 80 g ajuin - 800 g gepelde tomaten (vers of uit blik) - olie., Voor de saus: 32 g vetstof - 32 g bloem - 1 dl melk - 80 a 100 g gemalen kaas., Kruiden: peper, zout, basilicum, paprikapoeder en cayennepeper.
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-07-2003Vegetarisch30-60 min.
Groentelasagne met seitan
Vegetarische ovenschotel die zeker niet moet onderdoen voor andere ovenschotels !
-200 g volkorenlasagne, -150 g seitan, -4 wortelen, -2 preistengels, -4 tomaten (ontveld), -2 uien, -2 tenen knoflook, -50 g gemalen Emmenthaler, -3 el olijfolie, -1 laurierblad, -1 el oregano, -2 th lepels Provencaalse kruiden, -peper en zout
- Vegetarisch Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-01-2005Vegetarisch Hoofdgerecht30-60 min.
Groentelasagne met rucola-riminikaas
Recept uit Allerhande feb 2003. Een echte aanrader!
? 900 g bladspinazie (diepvries), ? 75 g boter, ? 500 g bloem, ? 6 dl melk, ? 1 laurierblaadje, ? zout en peper, ? nootmuskaat, ? 2 grote uien, ? 1 pot geroosterde paprika's, ? 100 g geraspte pittige kaas, ? 200 g rucola-riminikaas (stuk bediening), ? 12-16 lasagnevellen, ? boter om in te vetten
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-03-2003Vegetarisch30-60 min.
Zuiderse groentelasagne
Vegetarische hoofdgerecht voor 4 personen Liefhebbers van lasagne zullen deze vegetarische versie zeker waarderen. Bovendien vraagt dit heerlijk zuiders gerecht echt weinig tijd.bereidingstijd: 10 min. + 1 u 15 min. bron: Stoof- en sudderpotjes
500 g lasagne (naar keuze met ei of met spinazie), - 1 aubergine, - 1 courgette, - 4 tomaten, - 1 grote ui, - 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal), - 250 g mozzarella, - 1 dl olijfolie, - kruiden:, , , 1 takje tijm, , 2 blaadjes laurier, , 1 koffiel. basilicum, , 1 koffiel. bieslook, - zout,
- Vegetarisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op02-03-2004Vegetarisch60-120 min.
Zuiderse groentelasagne
Lekkere groentenlasagne uit de oven !
400 g verse spinazie, 100 g kerstomaten, 2 courgettes, 2 rode paprika's, 1 ui, 1 teentje knoflook, 6 dl melk, 125 g mozzarella, 100 g parmezaan (blok), 50 g boter, 9 lasagnevellen (groene), 60 g bloem, 2 eetl. olijfolie, 1 eetl. basilicum (gedroogd), nootmuskaat, peper en zout
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op19-02-2019Vegetarisch30-60 min.
Groentelasagne met rucola-riminikaas
Een erg lekker vegetarisch gerecht.
900g bladspinazie(diepvries)75g boter50g bloem6dl melk1laurierblaadjezout,peper en nootmuskaat2grote uien1pot gerooasterde paprika's(nefeli)100g pittige geraspte kaas200g rucola-riminikaas bediening AH12-16lasagnevellen.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op14-02-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
Groentelasagne met spinaziehummus
Een veggie ovenschotel uit Italië die super lekker smaakt ; ook voor de niet vegetariers een gezonde lekkernij
2 zoete aardappels, 2 pastinaken, 100 gr gemalen pecorino, olijfolie, , Voor de tomatensaus :, 1 scheutje olijfolie, 2 uien, fijngesnipperd, 2 teentjes look, geperst, 1 puntpaprika, in blokjes, 3 laurierblaadjes, 2 el balsamico, peper, zout, , Voor de spinaziehummus :, , 400 gr voorgekookte kikkererwten, uitgelekt, 2 teentjes look, sap 1/2 limoen, 1 tl groentebouillonpoeder, 1 el edelgist, 4 el olijfolie, 4 el water, 2 handjes spinazie, 1 handje basilicum, peper, zout
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op13-06-2019Italiaans30-60 min.
Groentelasagne met rucola-riminikaas
900 g bladspinazie (diepvries), ? 75 g boter, ? 500 g bloem, ? 6 dl melk, ? 1 laurierblaadje, ? zout en peper, ? nootmuskaat, ? 2 grote uien, ? 1 pot geroosterde paprika's, ? 100 g geraspte pittige kaas, ? 200 g rucola-riminikaas (stuk bediening), ? 12-16 lasagnevellen, ? boter om in te vetten,
- Italiaans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op15-02-2003Italiaans Hoofdgerecht30-60 min.
groentelasagne met rucola-riminikaas
Een vegetarisch hoofdgerecht
900 gr bladspinazie(diepvries) 75 gr boter 50 gr bloem, 6 dl melk 1 laurierblaadje zout peper nootmuskaat 2 grote uien, 1 pot geroosterde paprika's (nefeli) 100 gr geraspte pittige kaas 200 gr rucola-riminikaas(stuk bediening)knoflook, 12-16 lasagnevellen. ingevette ovenschaal 20 bij 30 cm
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op16-02-2003Nederlands30-60 min.
Groentelasagne met gebakken polenta
In deze groentelasagna wordt gorgonzola verwerkt; de heerlijk pittig smaak gaat goed samen met de aubergine, courgette en oesterzwammen. Een aanrader!
150 gr. polenta, 6.5 dl. groentebouillon, van tablet, 75 gr. gorgonzola, 8 pomodori, 1 el. tijm, verse, 2 teentjes knoflook, gehakte, 1 aubergine, 2 courgettes, 1 sch. olijfolie, vergine, 16 grote oesterzwammen, peper, zout
- Vegetarisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-12-2005Vegetarisch30-60 min.
Groentelasagne met gebakken polenta
150 gr. polenta, -6.5 dl. groentebouillon, van tablet, -75 gr. gorgonzola, -8 pomodori, -1 el. tijm, verse, -2 teentjes knoflook, gehakte, -1 aubergine, -2 courgettes, -1 sch. olijfolie, vergine, -16 grote oesterzwammen, -Peper, -Zout,
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op24-09-2002Italiaans30-60 min.
Groentelasagne Met Gebakken Polenta
Voor wie eens wat anders wil!
150 gram Polenta, 6.5 deciliter Groentebouillon, van tablet, 75 gram Gorgonzola, 8 Pomodori, 1 eetlepel Tijm, verse, 2 teentjes Knoflook, gehakte, 1 Aubergine, 2 Courgettes, 1 scheutje Olijfolie, vergine, 16 grote Oesterzwammen, Peper, Zout,
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2000Multi-cultureel30-60 min.
Groentelasagne Met Gebakken Polenta
Voor wie eens wat anders wil!
150 gram Polenta, 6.5 deciliter Groentebouillon, van tablet, 75 gram Gorgonzola, 8 Pomodori, 1 eetlepel Tijm, verse, 2 teentjes Knoflook, gehakte, 1 Aubergine, 2 Courgettes, 1 scheutje Olijfolie, vergine, 16 grote Oesterzwammen, Peper, Zout,
- Multi-cultureel
- 30-60 min.
- Geplaatst op10-10-2000Multi-cultureel30-60 min.
zomer groentelasagne met zalmforel en tomatenpesto
What's in a name ?
5 el olijfolie, 6 gesnipperde teentjes knoflook, 4 gesnipperde sjalotjes, 2 el droge witte wijn, 1 blik tomaatblokjes (400 g), zout, peper, zeezout, 1 bosje basilicum, fijngehakt, 2 el pesto rosso, 2 grote courgettes, 100 g groene tagliatelle, 750 gr groene asperges, 2 gesnipperde uien, 4 grote zalmforelfilets, 1 zakje bechamelsaus, 1/2 l melk, 100 gr vers geraspte pecorino
- Italiaans Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op28-04-2000Italiaans Hoofdgerecht20-30 min.
Groentelasagne Met Salami, Ham En Mozzarella.
1 pot Hak groenteschotel voor spaghetti, 1 fijngesneden teentje knoflook, 250 gr prei in dunne ringen, 2 el olijfolie, 150 gr salamiblokjes, 150 gr rauwe ham bokjes, 15 gr boter of margarine, 8 groene lasagnevellen, 4 witte lasagnevellen, 100 gr geraspte parmezaanse kaas, 2 bolletjes mozzarella in plakjes.
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-05-2000Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Geroosterde groentelasagne met paprikasaus
700 gram aardappels(Pommes Primeur)/ 700 gr. uien/ 3 rode paprika's/ 1,5 theel. zout/ 1,5 theel.Italiaanse keukenkruiden/ 250 ml. olijfolie/ 30 ml. witte-wijnazijn/ 12 lasagnevellen/ 2 kroppen sla/ 1 bakje verse groene pesto(100 gr.AHhuistraiteur
- Italiaans
- 30-60 min.
- Geplaatst op23-09-2001Italiaans30-60 min.
Geroosterde groentelasagne met paprikasaus
700 g aardappels (Pommes Primeur), ? 700 g uien, ? 3 rode paprika's, ? 1 1/2 theelepel zout, ? 1 1/2 theelepel Italiaanse keukenkruiden, ? 250 ml olijfolie, ? 30 ml witte-wijnazijn, ? 12 lasagnevellen (pak ` 250 g), ? 2 kroppen sla, ? 1 bakje verse groene pesto (100 g),
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op19-11-2002Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Geroosterde groentelasagne met paprikasaus
700 g aardappels (Pommes Primeur), ? 700 g uien, ? 3 rode paprika's, ? 1 1/2 theelepel zout, ? 1 1/2 theelepel Italiaanse keukenkruiden, ? 250 ml olijfolie, ? 30 ml witte-wijnazijn, ? 12 lasagnevellen (pak ` 250 g), ? 2 kroppen sla, ? 1 bakje verse groene pesto (100 g),
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-02-2003Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Dagje zonder vlees: Groentelasagne met tomaten-kaaskorstje
Met deze lasagneschotel vergeet je helemaal dat er geen vlees inzit. Vol van smaak, smeuiig en voor herhaling vatbaar.. Smullen maar!
1 pak diepvries-spinazie (450gr, ontdooid en uitgelekt), 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 ui (gesnipperd), 2 worteltjes (geschrapt en in blokjes), 2 rode paprika`s (geschild en in blokjes), 6 tomaten (3 in blokjes, 3 in schijven), 1 courgette (in blokjes), 2 el olijfolie, 1 groentebouillonblokje, (versgemalen) p&z, 5 el vloeibare boter, 3 el bloem (gezeefd), 5 dl melk, (versgemalen) nootmuskaat, 1 doos lasagnebladen (of verse, die hebben de helft van de tijd in de oven nodig), 75 gr geraspte jongebelegen kaas
- Italiaans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-10-2013Italiaans Hoofdgerecht60-120 min.
Een Groentelasagne stoofschotel die natuurlijk super gezond
Een schotel met heel veel groenten!Dus SUPER gezond.
2 eetlepels olijfolie, 1.2 liter witte saus, voorgekookte lasagnebladen, zout en peper, 3 uien fijngesnipperd, 2 sjalotjes fijngesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 1 dl droge witte wijn of appelsap, 2 stelen bleekselderij fijngesneden, 2 courgettes, met de schil in plakjes gesneden, 3 wortelen, geschraapt en in plakjes gesneden, 2 eetl. fijngehakte dragon, 2 eetl. fijngehakte basilicum, 3 eetl. peterselie, 1 theel. kruidnagelpoeder, 1 theel. majoraan, 1 theel. chilipoeder, 500 gram champignons in plakjes gesneden, ? blik doperwten,150 gram geraspte Goudse kaas. 100 gram Parmezaanse kaas.
- Nederlands
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-10-2002Nederlands30-60 min.
Lasagne Alle Verdure
Heerlijke groente-lasagne, ook voor de niet-vegetarikrs en dan spreekt een vlees- eter pur sang !!!!!!
*ca.250gr groene lasagne, *400gr courgette,*1 bosje basilicum,*200gr champignons,*peter-, selie,*5dl slankroom,*200gr Fontina kaas,*, nootmuskaat,*Parmesaanse kaas
- Italiaans
- 10-20 min.
- Geplaatst op26-06-1999Italiaans10-20 min.
Lasagne met 3 groenten en kaas
Heerlijke groentelasagne... ziet er fantastisch uit!
3 uien; 300 gr worteltjes; 300 gr (diepvries) doperwtjes; zout; 3/4 l melk; 2 el kruidenbouillonpoeder; 3 el aardappelmeel; 300 gr geraspte oude kaa'; 1 el mosterd; peper; nootmuskaat; 12 a 15 lasagnevellen; 3 el paneermeel.
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-02-2002Italiaans60-120 min.
- Eigen recept
Geroosterde tomatensaus
Als student ben ik vaak aan het testen wat voor recepten ik kan maken met niet veel geld, die wel gezond zijn. Gelukkig bied de Groningse markt mij vele verse producten voor een lage prijs, alleen is het soms moeilijk om te bedenken wat ik hier mee wil maken. Vandaag heb ik besloten om gegrilde tomatensaus te maken, aangezien ik nog genoeg tomaten had liggen en dit graag wilde gebruiken voor mijn groentelasagne. Zelf ben ik zeer tevreden met het saus, ik heb nog nooit zo een lekkere zelfgemaakte saus gegeten!
3 rijpe trostomaten, 3 bospeentjes, 2 bleekselderij stengels, 250 gram cherrytomaatjes, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 3 stengels verse basilicum, , Kruiden naar keuze, bijvoorbeeld:, Italiaanse kruidenmix, Paprikapoeder, Cayennepoeder, Knoflookpoeder, Gedroogde oregano, Gedroogde basilicum, Peper, Zout,
- Italiaans
- 60-120 min.
- Geplaatst op14-07-2020Italiaans60-120 min.